Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dębowe zakątki 20:29, 29 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Hej Aniu, zaglądam i macham

Witaj Ewciu!
I ja odmachuję .
Dzisiaj było tak pięknie wiosennie, ciepło.
Ale idą jeszcze przymrozki.
Nic jeszcze wysiewy czekają.
Mam nadzieję,że paki kwiatowe na drzewach owocowych nie ucierpią.

Moja pisardii w tym roku ma paki kwiatowe. może nie zmarzną i zobaczę je o raz pierwszy.
Ogród Małej Mi 2017 20:27, 29 mar 2020

Do góry
Początek masakry...

Doniczki

Wywalone trawy.... Widok się uspokoił

Ogród Małej Mi 2017 20:25, 29 mar 2020

Do góry
Trawy wycięte..zapowiadają jeszcze minusy, ale trudno

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:21, 29 mar 2020

Do góry

Ale sielski widoczek - przeslicznie!
Kolekcja fantastyczna, ale to piekne rosliny!
Sto lat, albo i dwieście Wojtek! Byle w takiej kondycji i zdrowiu
W Dolinie Muminków 20:17, 29 mar 2020

Do góry
Aganiu wycieczka super ..... Małżonek mówi że z pracami ruszy jak będzie ciepło teraz na poddaszu działa nieskromnie powiem że super mu wszystko wychodzi
Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 20:14, 29 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Pozwoliłam sobie nanieść parę poprawek

Linie rabat muszą się zgadzać z liniami tarasu i budynku. Zaznaczyłam je strzałkami. Rabata przy ławeczce musiałaby być troszkę większa. Ławeczka lub coś innego tam powinna być, aby podkreślić kształt i zamknąć strefę przejścia.

Mniejsza rabata powinna kończyć się albo wraz z oknem pokoju syna albo zgodnie z rynną, albo przy kolejnym oknie. Ja tą rabatę zrobiłabym tak jak zaznaczyłam na czerwono Wydłużyłoby to trochę ogród, zamaskowało tą jego szerokość

Przejście wzdłuż murku i rabat. Płyty chodnikowe położone w żwirku albo w korze. Zależy co wolisz. Trzeba taką ścieżkę oddzielić czymś od trawnika, żeby ułatwić koszenie. Poza tym taki ostry brzeg lepiej wygląda

Alez pozwalaj sobie ile wlezie!!!!

Takie male sprostowanie pokoj syna, czyli nora, to pierwsze okno przy domku narzedziowym Jest w takim miejscu w rogu, ze swiatlo tam kiepsko pada.

W pelni sie zgadzam z koncepcja przesuniecia brzegu Narzedziowej do ramy ktoregos okna, ale chyba dolozylabym do mojego tylko ten zielony kawalek. Co prawda w domu nie mam malych dzieci, ale trawnik ma byc uzywany do grania w badmintona, zabaw z psem i do psiego frisbee, wiec potrzebuje troche przestrzeni trawiastej. Z tego samego powodu musze dobrze przemyslc rozmiar i ile przesunac w prawo rabate tarasowa.

wersja sciezki wzdluz calej dlugosci murka wyglada bardzo fajnie. Tez myslalam o kamykach jako tle dla plyt- mozna uzyskac swietny kontrast.
Malutki pod lasem 20:13, 29 mar 2020

Do góry
Pogoda mnie dzisiaj dobiła, a raczej moją głowę... Pęka od rana...
Nic nie zrobiłam, dobrze, że pomidorowa z wczoraj była, a w domu na propozycję zamówienia pizzy na drugie danie aż przyklasnęli
Jedynie co do południa jak mi trochę lepiej było popikowałam pomidorki, bo już błagały o to, mam 4 odmiany, ale nie wiem która jest która, były posiane rządkami, więc jedynie podpisałam teraz doniczki cyferkami, cobym równo rozdzieliła, jak się będę dzielić z mamą czy sąsiadką.
Posiałam sobie też jakieś kwiatki i żeby mnie ktoś zabił za choinkę nie pamiętałam jakie Przewertowałam nasionka i wyszło mi, że to musi być żeniszek meksykański, później sobie przypomniałam, że chciałam do donic w połączeniu ze stipą, której mi się pełno posiało po rabatach. Więc mam też popikowane żeniszki

A jeszcze jedno, wczoraj przy okazji cotygodniowych, ogromnych zakupów spożyczych kupiłam sobie nasionka ogórka śremskiego. Mam takie bio, tekturowe doniczki, bo wiem, że ogórek nie lubi przesadzania, kiedy go posiać do tych doniczek, żeby po 15 maja wynieść do gruntu? Chyba tak około 15 kwietnia, nie?
Jeżówkowe-Love 20:11, 29 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Sylwuś nie tak dawno,zachwycałam się Twoimi pełnikami a powiedz czy one szybko się rozrastają ?lubią wilgotną ziemię prawda? a najlepiej to daj jeszcze zdjęcie

Jakoś szybko może nie , ale na nie warto poczekać ja marze by się wysiały, ale nie chcą
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:08, 29 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Przepiękny grecki klimacik

No właśnie nie wiem czy bardziej grecki czy marokański
To moje ulubione klimaty z wakacji, a SPA ma właśnie takie byc - wakacyjne

Czas na zmiany - nowy ogród 19:51, 29 mar 2020

Do góry
a tak wyglądał ogród rok temu a w zasadzie "trawnik" i kilka drzewek- klon palmowy i miłorząb

Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 19:48, 29 mar 2020

Do góry
Pozwoliłam sobie nanieść parę poprawek

Linie rabat muszą się zgadzać z liniami tarasu i budynku. Zaznaczyłam je strzałkami. Rabata przy ławeczce musiałaby być troszkę większa. Ławeczka lub coś innego tam powinna być, aby podkreślić kształt i zamknąć strefę przejścia.

Mniejsza rabata powinna kończyć się albo wraz z oknem pokoju syna albo zgodnie z rynną, albo przy kolejnym oknie. Ja tą rabatę zrobiłabym tak jak zaznaczyłam na czerwono Wydłużyłoby to trochę ogród, zamaskowało tą jego szerokość

Przejście wzdłuż murku i rabat. Płyty chodnikowe położone w żwirku albo w korze. Zależy co wolisz. Trzeba taką ścieżkę oddzielić czymś od trawnika, żeby ułatwić koszenie. Poza tym taki ostry brzeg lepiej wygląda

Ogród Basi 19:48, 29 mar 2020

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających.

Ogród Basi 19:45, 29 mar 2020

Do góry

Mała azalia japońska.

Czas na zmiany - nowy ogród 19:45, 29 mar 2020

Do góry
a tak wyglądały róże parkowe
w lecie
Czas na zmiany - nowy ogród 19:43, 29 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Witaj, jeszcze Ci brakuje z pnących starej angielskiej porcelanowo różowej róży New Down
Czekam na na pierwsze kwitnienie u Ciebie Tomku
Skąd miłość do róż?

Mój tato jest producentem a ja mu w tym pomagam w związku z czym posiadam też swoje upodobania co do odmian
Ogród Basi 19:42, 29 mar 2020

Do góry

Ogród Basi 19:41, 29 mar 2020

Do góry

Ogród Basi 19:40, 29 mar 2020

Do góry

Moje, krótkie żywopłociki przed niektórymi krzewami. Jeszcze nie są zwarte ale mam nadzieję, że będą.

Czas na zmiany - nowy ogród 19:37, 29 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Witam!
Różyczki nowo posadzone, czy już Ci kwitły? Jak tak to może masz fotki?

róże już mi kwitły - niestety nie mam pełnego szpaleru a jedynie pojedyńcze pięknie rozkwitnięte krzaki
Ogród Basi 19:37, 29 mar 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies