Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:14, 22 kwi 2020

Do góry
TAR napisał(a)

tez mi sie czesto snia rzeczy czy sytuacje, ktore mnie frapuja, martwia, ciesza, oczekiwania, plany, marzenia. Niestety to moje wewnetrzne bogate zycie i śnienie powoduje, ze rano jestem rozczarowana i mocno niewyspana

Też się dziś nie wyspałam, zresztą pracuję zdalnie to też mnie frapuje,
bo robię przymusowe szkolenia elearningowe.
Wczoraj skończyłam o 24.00 po wielkich trudach,bo zrywa, wyrzuca z lekcji,
było zrobić 27 części po około 30 tematów z ćwiczeniami uff udało się po godzinach.
Ściemniać też nie u miem, że w dzisiejszych czasach nie mam w domu narzędzi
do przeprowadzenia szkolenia zresztą lubię wyzwania

Dla odprężenia

Przedziwny Ogród 11:14, 22 kwi 2020

Do góry
Dwie godziny wgrywałam zdjęcia, prędkość internetu spada do żółwiego tempa, a prace z światłowodem stanęły przez korona wirusa.

Koniec spaceru po tym cudownym ogrodzie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:10, 22 kwi 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Moje bakłażany jupi

Miałam w zeszłym roku az 2 bakłażany
Ale posadziłam w skrzynce na jabłka i się przesuszaly
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:04, 22 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotka jak zawsze piękne zdjęcia zrobiłaś, wiosenny ogród cudny.
Dziękuję co dzień znajduję w ogrodzie jakieś nowe kwitnące roślinki, tylko deszczu brak.

Przedziwny Ogród 10:57, 22 kwi 2020

Do góry
Ja w końcu nie wiem, czy u niej jest sens robić jakiekolwiek zdjęcia skoro u Niej ciągle nie ma nic ciekawego i zawsze twierdzi, że jeszcze jej ogród nie jest wystarczająco ogarnięty.

Co Wy sądzicie o tym jej niedopracowanym ogrodzie????? Dla mnie niedoścignięta bajka.

Ogród z plażą 10:55, 22 kwi 2020

Do góry
Wiśnia Kiku Shadire kwitnie już od paru dni.

Ambrowiec dopiero zaczyna puszczać listki, ciekawe co wyrośnie z tego drapaka

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 10:51, 22 kwi 2020

Do góry
Ja poprosiłam męża o ambrowca i przywiózł mi takiego drapaka
Myślałam, że jest chory, parchaty czy co A on widzę charakteryzuje się taką korą Zaczyna wypuszczać powoli listki. Ciekawa jestem co z niego będzie I zastanawiam się czy go podcinać od dołu, ale może w tym sezonie się wstrzymam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:49, 22 kwi 2020

Do góry
bql3 napisał(a)

MEGA ujęcie! - śliczna fotka oddająca klimat

macham wiosennie
Jan
Miło mi Ogród zaczyna nabierać masy zielonej i kolorowej.

Betula pendula 'Youngii' - brzoza brodawkowata "Youngii" 10:48, 22 kwi 2020

Do góry
Witam,

mam problem z jedną (i jedyną) brzozą, która rośnie u mnie na ogródku. Niestety nie wiem ile ma lat gdyż w tamtym mroku dopiero zakupiłem działkę i rosła już tam brzoza. Wiem tylko, że było ich tam dużo więcej razem z choinkami i innymi drzewami ale deweloper wszystko wykarczował :/
Ma około 6-8m wysokości.
problem pojawił już się w tamtym roku na koniec lata. Losowe gałęzie były bez liści. Myślałem, że w tym roku odbije ale niestety jak widać na załączonych zdjęciach losowe całe gałęzie z różnych stron, zarówno na dole jak i na samej koronie są bez liści. Zrywając te gałęzie są suche i łamliwe.

Boję się aby całe drzewo nie padło. Czy można je jakoś odratować? Czy trzeba niestety ściąć uschnięte gałęzie? Czy mogło jej np. zaszkodzić pryskanie w tamtym roku przez sąsiada roundupem? sąsiad pryskał chwasty przed równaniem ziemi więc pryskał tylko po ziemi (brzoza oddalona od płotu o 2m pierwsze gałęzie zaczynają się na wysokości 2m).

Przedziwny Ogród 10:42, 22 kwi 2020

Do góry
Zmierzam ścieżką do domu, ale nie wchodzę. Pies skutecznie zapowiada moje odwiedziny i Agatka wychodzi do ogrodu. No i jej stały tekst " teraz to nie ma nic ciekawego"

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:40, 22 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękna wiosna Dorotko.Takie kolorowe, słoneczne widoczki radują serce
A jaszczurki i u mnie też są .Też mi nie przeszkadzają.
Dziękuję za miłe słowa. Ostatnio widziałam pod świerkami jak jaszczurka zrzucała swoją skórę i nabierała ładnego zielonego koloru.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:39, 22 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Achy i ochy zostawiam i... prosze o więcej

Dużo było zdjątek nafociłam się
Ale proszę moja listopadowa donica

Mały ogródek w bloku - co posadzić? 10:37, 22 kwi 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystko zalezy od tego co jest za płotem - co chcesz zasłonić lub pokazać.
W tak małym ogrodzie trzeba wiedzieć co jest za płotem, aby z sensem myśleć o tym, co posadzić, bo to co posadzone musi spełniać określone funkcje zasłaniania lub estetyczne.

Za płotem u nas wyglada tak
Przód ogrodu strona południowo-zachodnia
Bok ogrodu strona północno-zachodnia (w zasadzie cały dzień jest w cieniu bo nawet późnym popołudniem słońce jest zasłonięte przez płot).

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:36, 22 kwi 2020

Do góry
Moje bakłażany jupi
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:31, 22 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Fajne zdjęcie sprzed koronawirusa, czysta radość
Ja taka niepoprawna optymistka jestem i dostrzegam w tej trudnej rzeczywistości też plusy. Uważam, że trzeba umieć cieszyć się pięknem przyrody, która nas otacza i towarzystwem ludzi nawet jeśli jeden od drugiego powinien znajdować się 2 m dalej.
Teraz więcej ludzi siedzi na internecie, strasznie wolno wgrywają się zdjęcia, a wgrywam je teraz u siebie i w " Przedziwnym ogrodzie" u Agatki. Wieczorem wgrywanie zdjęć jest niemożliwe, takie jest obciążenie.

Przedziwny Ogród 10:30, 22 kwi 2020

Do góry
U Agi są śliczne migdałki, no i te wijące się po całym ogrodzie ścieżki, ronda, podniesione kamienne rabaty.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:28, 22 kwi 2020

Do góry
Chciałem dodać zdjęcie (poprawić wątek ale mnie zablokowali). Wysyłam raz jeszcze, a przynajmniej próbuje
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:20, 22 kwi 2020

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Pięknie, kwiatowo - kolorowo - lubię bardzo patrzeć na te kompozycje i te sliczne dodatki do nich
Bardzo mi miło czytać takie słowa, ja ciągle się pilnuję, żeby tymi dodatkami nie zrobić jarmarku w ogrodzie.

Przedziwny Ogród 10:04, 22 kwi 2020

Do góry
Dziś poszam do Agatki po patyczki hortensji i proszę jakie cudowne widoki mnie spotkały. Zrekompensowały niedogodności spaceru w maseczce i wiecznie zaparowanych okularów. Radość dla oczu takie widoczki.

Trawniki po wertykulacji nie mają lekko, susza okropna. Podczas podlewania woda nie wsiąka w ziemię od razu.

W samym słońcu 09:54, 22 kwi 2020

Do góry

Tyle wiosny złapał dzisiaj rano
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies