Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Magleska 20:06, 01 maj 2020

Dorotko
nie wiem co najpierw chwalić
masz przystojnego syna ,a sesja w lesie niesamowita
nowe pelargonie -cudooooo-też chcem takie ciekawe ,czy u mnie gdzieś znajdę -kolor ich jest przepiękny
rojniczki w misie też super i czeremcha w wazonie ….tyle masz już kwiatów -pięknie
Buziaki
KasiaBawaria 20:15, 01 maj 2020

Cudne pelargonie, moje ulubione.
Fotki syna super. Moj starszak pewnie tez by sie w to pobawil U mnie mlodszy odziedziczyl pasje do ogrodu i juz teraz planuje jak on go sobie urzadzi
Dorota123 20:19, 01 maj 2020

kasiek napisał(a)

Jakbym mojego widziała - tyle że jemu nie prawdziwa nie starczyła i teraz mam żołnierza
Kasiu nie wiem na jak długo wystarczy mu ta atrapa.

Dorota123 21:53, 01 maj 2020

AgataM napisał(a)
Ogród wymuskany jak marzenie. Prześliczne pelargonie. Chyba kiedyś babcie mówiły na nie muszkatle..... Dzban bardzo mi się podoba w Twoich kompozycjach.

Dzisiaj też kupiłam sporo kwiatów....
Dziękuję za tak miłe słowa, ale daleko mi do Twojego perfekcjonizmu.
Zaraz zobaczę u Ciebie czy są zakupowe fotki.

Dorota123 22:15, 01 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Wcale ci się nie dziwię,że nie ogłąś obok nich przejść obojętnie.
Są wyjątkowo piękne
Fajny bukiet.Chyba mammy taki sam tylko w innym wazonie
Dobrej majówki Dorotko
Czeremcha pięknie wygląda w bukiecie, a jeszcze ładniej jako krzew, lub drzewo w lesie. Jej kwiaty kuszą do zrobienia bukietu, więc nie dziwię się, że i Ty się na nie skusiłaś.
Majówka rewelacyjna, popadało trochę, nalało z rynien w pojemniki. Nie trzeba będzie tyle podlewać, chociaż pod krzewami i świerkami suchy piach. Jesienią muszę zmienić miejscówkę tym pierwiosnkom, nie ma tam dla nich miejsca.

Dorota123 22:27, 01 maj 2020

Katkak napisał(a)

Dorcia rojniki chyba nikomu tak fantastycznie nie rosną jak Tobie
Kasiu sama jestem zdziwiona, że im tak dobrze. Wbrew panującym opiniom, że one są bezobsługowe ja daję im ziemię kompostową i czasem podlewam z nawozem.

bql3 22:48, 01 maj 2020

Dorotko - pozdrawiam wiosennie a szczególnie proszę syna pozdrów ode mnie - od "ogrodnika - wojownika"

ps. - przepraszam za wklejenie fotki

mirkaka 06:38, 02 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Mój ogródek wiele dla mnie znaczy, pozwala zająć myśli i utrzymuje mnie w jako takiej sprawności. Przecież ogródek to taka osobista siłownia na świeżym powietrzu. Masz rację wkładam dużo serducha w to moje miejsce na ziemi, ale zawsze mam jakiś niedosyt i zastanawiam się czy nie dało by się tego zrobić ładniej.

Takie myśli ma każdy, ogród będzie zawsze niedoskonały bo rośnie, ciągle się zmienia, starzeje. Trzeba ciągle w nim coś poprawiać, i ja się z tego najbardziej cieszę, zwariowałabym gdyby był skończony.
Donice z rojnikami zawsze mnie zachwycają, zastanawiam się jak one w takich płytkich donicach dają radę?
Rzeźby w ogrodzie już poprzycinane Masz kondycję w rękach, ja mam obie ręce w kiepskim stanie, a zresztą wszystko mam już w kiepskim stanie

Trawnik wygląda dobrze, mój dużo gorzej, mój już przesuszony.
Pod ławeczką gęsiówka pięknie wygląda, poetycko
Dorota123 13:12, 02 maj 2020

Magleska napisał(a)
Dorotko
nie wiem co najpierw chwalić
masz przystojnego syna ,a sesja w lesie niesamowita
nowe pelargonie -cudooooo-też chcem takie ciekawe ,czy u mnie gdzieś znajdę -kolor ich jest przepiękny
rojniczki w misie też super i czeremcha w wazonie ….tyle masz już kwiatów -pięknie
Buziaki
Dziękuję oby się mojemu syneczkowi w główce nie przewróciło od tych pochwał jak je przeczyta , ale on jest na prawdę fajny chłopak, bardzo kontaktowy, uczynny i wesoły.
Ja kupiłam te śliczne pelargonie w Majstrze, może były wysyłane też w inne rejony Polski. Rabaty ładnie mi się zagęszczają, w niektórych miejscach już nie da się wejść tak jest gęsto. Zaczyna się ten czas, gdy już nic nie da się zrobić na rabacie. Można tylko wycinać przekwitłe rośliny.

Dorota123 13:22, 02 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Cudne pelargonie, moje ulubione.
Fotki syna super. Moj starszak pewnie tez by sie w to pobawil U mnie mlodszy odziedziczyl pasje do ogrodu i juz teraz planuje jak on go sobie urzadzi
Mój wnuk jest chrześnikiem naszego syna, którego pokazałam na zdjęciach. Zaproponowaliśmy naszemu synowi, żeby zabrał wszystkie te swoje zabawki i pojechał z nami do chrześniaka. Nie wyobrażasz sobie jakie to było przeżycie dla sześciolatka. Nie odstępował naszego syna na krok. Ganiali po całym podwórku strzelali do jakichś komputerowych stworów, pobierali moce. Mówili do siebie językiem, jakiego używa się w grach komputerowych. Dla nas ta rozmowa brzmiała jak zaszyfrowana. Oczywiście nie pozwalał Marcinowi wracać do domu, bo on nie ma się z kim tak superaśnie bawić.
Widzę, że rośnie Ci pomocnik, albo konkurencja. Z doświadczenia wiem, że dwóch ogrodników w jednym ogrodzie to o jeden za dużo. Co innego jak jest tylko pomocnikiem i to takim, który nie działa na własną rękę.