Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

sylwik69 21:41, 30 kwi 2020

Ja także ustawiam się w kolejce do pochwał kompostownika solidny i przemyślany! brawo jabłonki czarują i mnie
antracyt 08:17, 01 maj 2020

Dzięki dziewczyny Pochwały przyjęte ale na razie nie przekazane twórcy. Muszę mu je dawkować, bo zaczyna się szarogęsić w ogrodzie Jak skończymy szklarenkę to będę chwaliła (mam nadzieję ).
Sylwia, na razie jestem jabłonkami zachwycona, chociaż to ich pierwsze chwilę u mnie. Mam nadzieję, że będą zdrowo rosły i się zadomowią
antracyt 22:26, 01 maj 2020

Napracowaliśmy się dzisiaj strasznie, ale nie narzekam. Szklarenka zaczyna nabierać kształtów. Może pojutrze będę mogła się zabrać za przygotowanie ziemi pod pomidory

W nocy w końcu zaczęło trochę padać i taki mini deszczyk utrzymywał się do południa. Trochę to odświeżyło ogród ale deszczu jest zdecydowanie za mało.
Zdążyłam zrobić tylko obchód i znalazłam kilka obudzonych kwiatków
Czosnek niedźwiedzi w przechowalniku.

Tymianek ten płożący, na razie kwitnie tylko w skrzyni z ziołami. A zostawiony ona rabacie jarmuż odwdzięczył się ponad metrowym kwiatostanem

antracyt 22:30, 01 maj 2020

Najnowsza jabłonka buchnęła kwieciem na dobre a pierwszym irysom nabrzmiewają pąki

Koniec, idę spać
deszczowymaj 23:14, 01 maj 2020

antracyt napisał(a)
Napracowaliśmy się dzisiaj strasznie, ale nie narzekam. Szklarenka zaczyna nabierać kształtów. Może pojutrze będę mogła się zabrać za przygotowanie ziemi pod pomidory

Noo Psze Pani bardzo bardzo mi się podoba ,cudna szklarenka się szykuje ..ja tu kibicuje bardzo bo wiesz .. moja też się tworzy ..ale wszystko wskazuje na to,że szybciej niż ja posadzisz pomidorki i dobrze, będę miała od kogo odgapiać
Kasya 06:07, 02 maj 2020

antracyt napisał(a)
Najnowsza jabłonka buchnęła kwieciem na dobre a pierwszym irysom nabrzmiewają pąki

Koniec, idę spać

Nawet irysy ?! No szok, ale tempo...
U mnie teraz po deszczu chwasty tempa nabiorą

Szklarenka juz widać ze będzie super
antracyt 08:04, 02 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Noo Psze Pani bardzo bardzo mi się podoba ,cudna szklarenka się szykuje ..ja tu kibicuje bardzo bo wiesz .. moja też się tworzy ..ale wszystko wskazuje na to,że szybciej niż ja posadzisz pomidorki i dobrze, będę miała od kogo odgapiać

To tempo to takie trochę wymuszone. Mąż ma czas na ogrodowe prace tylko do poniedziałku, potem przez najbliższy tydzień nie zajrzy nawet do ogrodu.
Nad tym odgapianiem to na Twoim miejscu to bym się mocno zastanowiła, w końcu to moje pierwsze nasadzenia szklarniowe będą
antracyt 08:06, 02 maj 2020

Kasya napisał(a)

Nawet irysy ?! No szok, ale tempo...
U mnie teraz po deszczu chwasty tempa nabiorą

Szklarenka juz widać ze będzie super

To jest jakaś wczesna odmiana irysa, co roku kwitnie z ostatnimi tulipanami
Helen 09:54, 02 maj 2020

Zuza, szklarenka cudna. A okna z czego zrobiliście?
antracyt 13:25, 02 maj 2020

Helen, to poliwęglan komorowy. Chcieliśmy początkowo zrobić z litego, ale cena ostudziła nasze zapędy
Zrobiłam obchód rano po ogrodzie kiedy jeszcze świeciło słońce.
W końcu zaczynają niezapominajki i fiołki.

Tulipany nadal zdobią, tylko kolory się zmieniają.