Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:24, 01 maj 2020

greg66 napisał(a)
A u mnie półtorej dnia padało
Woda w zbiornikach zebrana ale jak dziś wykopywałem pęcherznice to mokro jest mniej wiecej 20cm w głąb, potem już sucho.
Powinno padać przez tydzień.
Powinno nie miałabym nic przeciwko Nie nadrobi się suszy w jedną noc...

galgAsia 22:59, 01 maj 2020

Magara napisał(a)

Nos zatkany, wyłączony z użytkowania
Bułki z połowy przepisu - no super pomysł, ale osiem bułek to na sztuk dwie też za dużo Będę mrozić skoro tak zachwalacie
Toszka pewnie uciekła bo miała dość głupich pytań - nie dziwię Jej się wcale, ale jeżeli to twierdzenie powyżej jest prawdziwe to mi głupio bo też parę razy pytałam
U nas szczęśliwie padało, w nocy wręcz lało, rano lało, potem przerwa do 18 i znowu, teraz cisza, ale jutro ma znowu padać W studni pełno, jutro chyba będę przelewać do rozmaitych pojemników ile się da, zawsze coś na zapas będzie Woda u mnie tania ale wyrzuty sumienia, że się ją leje na rośliny w czasach ogólnej suszy - drogie

P.S. Asia, masz Ty tą wiosnę nacieszającą oczy
To ja się bardzo cieszę Twoim deszczowym szczęściem

Gruszka_na_w... 23:38, 01 maj 2020

35 stopni nie zazdroszczę. Ale tych pomidorków i bakłażanów, które będę miały tak komfortową miejscówkę już tak.
Czy ten zbiorniczek wody z wczorajszych zdjęć to u Mamy?
Bardzo fajna miejscówka!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 08:47, 02 maj 2020

Z przykrością donoszę, że dziś znów słońce... To ja w tym tunelu już na pewno padnę, a moje zwłoki będą dobrym nawozem dla pomidorów...

Kurcze, ja wiem, że przewidzieć pogodę jest bardzo trudno, ale te fejkowe prognozy doprowadzają mnie do rozpaczy.

Haniu, właśnie mam zamiar dziś wysadzić pierwszą turę "tunelówki". Jak będzie tak gorąco, to mi wszystko padnie... Ze mną włącznie. Niestety, mam kiepską tolerancję na wysokie temperatury.

Ten zbiorniczek to u Mamy. Aktualnie mamy wysyp kijanek i jest szansa, ze parę żab w oczku się uchowa. Zazwyczaj rybki robiły skutecznie selekcję naturalną. W tym roku para kaczek zrobiła selekcję rybkom, więc skorzystają żaby Ech, zawiłe te związki przyczynowo - skutkowe, a w ogóle przyroda to syf

Kasya 08:48, 02 maj 2020

A u ciebie nie padało ???
galgAsia 08:51, 02 maj 2020

Młode kosy się już chyba wylęgły, gdyż wczoraj widziano Panią Bazylkową na salonach

Pani Bazylkowa dlatego, że - nie wiadomo dlaczego - kosa ochrzciłam imieniem Bazyli

Kursują teraz oboje na wyścigi do spożywczaka, a czasem siądą sobie na sąsiednich gałęziach i gadają, gadają, gadają... Bazyli już nie wyśpiewuje swoich treli - teren zaanektowany, dzieciaki w gnieździe, nie ma co się produkować na darmo
mrokasia 08:54, 02 maj 2020

No właśnie, nie padało u Ciebie???
Boszszsz, te tunele to z jednej strony super rzecz ale ta robota w nich...na samą myśl robi mi się słabo...
U mnie mokro. Czekam aż troszkę przeschnie i idę ryć .
galgAsia 08:56, 02 maj 2020

Kasya napisał(a)
A u ciebie nie padało ???
No właśnie wczoraj ani kropelki i dziś od rana lampa na bezchmurnym niebie... I na razie, póki co, też się nie zanosi...
A wiesz, dlaczego tańce Indian w intencji deszczu były takie skuteczne?! - bo tańczyli tak długo, aż spadł deszcz
galgAsia 08:58, 02 maj 2020

mrokasia napisał(a)
No właśnie, nie padało u Ciebie???
Boszszsz, te tunele to z jednej strony super rzecz ale ta robota w nich...na samą myśl robi mi się słabo...
U mnie mokro. Czekam aż troszkę przeschnie i idę ryć .
Kasia, zdaje się, że zaczęło padać w momencie, gdy ten cały front deszczowy od Bałtyku do Tatr minął Gorzów
Ja też się zbieram. Jeszcze jest chłodno
tulucy 09:12, 02 maj 2020

Ja skończę piec i pójdę.
W tunelu też miałam gorąco dopóki się nie wzięłam na sposób i go nie przerobiłam. Złożyłam na nowo z mojego i rodziców, bo mi oddali swój. I zrobiłam dwoje drzwi, otwieram i mnie zwiewa przeciąg, ale jest chłodniej przez to odrobinę.