Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:21, 25 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata

Kasiu, już nie

Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem? Jak długo będzie trzeba czekać na efekt? Długo. Wieczorem zrobię lepsze zdjęcia. Teraz na tyłach pracuje mój fachowiec, nie chcę, by poczuł się źle, odbierze mnie jako paparazzi
Ogródek Iwony 14:16, 25 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jestem, nadrobiłam. Płot nie taki straszny, widać piękne rośliny, a zasłoni nieład u sąsiada

Ot, i tego będę się trzymać
Ogródek Iwony 14:15, 25 maj 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Odnośnie betonowego płotu.Kiedy moi rodzice stawiali taki to bardzo mi się to nie podobało.Teraz po paru latach i tak go nie widać bo zasłoniły go rośliny ,także nie taki diabeł straszny.U Ciebie będzie podobnie a taki pełny jeszcze lepiej wygłuszy odgłosy z sąsiedztwa.
Kompozycje doniczkowe super.

Agata, ciebie też witam u mnie. Chyba się jeszcze nie poznałyśmy, muszę odwiedzić twój ogród.
Co do płotu, fajnie, że mnie wspierasz w tych pocieszeniach.
Płot bardzo dziś rano ograniczył moje pole widzenia, jak pojawiło się trzecie przęsło. Prawie oczami weszłam na mur płotu, wychodząc z domu do pracy. Byłam przyzwyczajona do zielonej ściany. Teraz mam szarość. Teraz będę miała pole do popisu z przodem przy wejściu.
Ogródek Iwony 14:11, 25 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

hahaha moi sąsiedzi oficjalnie chwalą, ale co sobie myślą... wolę chyba nie wiedzieć
Piękna metamorfoza Twojego ogrodu, jest cudnie.

Aniu, witaj u mnie. Fajnie, że zajrzałaś
Ja czasami nie chcę wiedzieć, co sąsiedzi myślą Lepiej mi z tą niewiedzą.
Ogródek Iwony 14:08, 25 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
fajne te kontrasty pod bukiem

Małgoś, mi też się podobają. Te kontrasty, to twoja zasługa, Ty zmieniłaś położenie kolorów, tzn. ja zmieniłam, ty proponowałaś.
Ogródek Iwony 14:06, 25 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Iwonko ten płot sąsiada całkiem fajnie wygląda i podkreśla urok Twoich roślin. Najgorsza chyba jest siatka, tak jak u mnie. Wiecznie widzimy co się dzieje za płotem. Pozdrowionka

Reniu, płot do wczoraj oswajał się ze mną. I tak nie mam nic do gadania, nawet do tego, że ostatni poziom pojawił się dziś o siódmej rano i zmazał uśmiech z mojej twarzy. Jest ażurowy i po łuku.
I jak żyć? Dziś mój pan fachowiec tylko skwitował, że różne są gusta. Ale najpierw delikatnie mnie się zapytał, czy płot mnie zachwyca, ja tylko machnęłam, ręką ... Pocieszył mnie tylko, że tuje z czasem go zasłonią. Będzie więc więcej tuj
No cóż, o sąsiadach i płotach się źle nie mówi Trzeba żyć w zgodzie.
Z drugiej strony my też będziemy mieć siatkę, ale teraz są tam młode szmaragdy, więc mi się nie spieszy. Poczekam jeszcze.
Ogródek Iwony 14:01, 25 maj 2015

Do góry
Dorotko, dziękuję.

Kasiu, za mocno nie całuśne, bo deszcz wywołamy

Ewuniu, te z czerwonym ciekawe.
Mam jeszcze dwie donice z przodu i tu mam problem. Brakuje mi bordowej trawy do nich. Wie może ktoś, gdzie można kupić? I jaką ?
Przed domem są różowe róże na rabacie, więc w donicach też musiał pojawić się róż i mi nie pasi. Za mdło. I nie wiem, co dalej z tym zrobić ?
Wkleję, może coś wymyślicie i podpowiecie

Zielono mi! 13:41, 25 maj 2015

Do góry
Pięknie wyszliście w odcinku Maji. Obejrzałam dziś w necie, po tym, jak sąsiadka powiedziała, ze był odcinek z Ogrodowiska.
To, że piękny ogród bez granic, to wiedziałam. Dziś mogłam zobaczyć Was na żywo. Kilka mądrych rad się dowiedziałam. Pozdrawiam pięknie
Ogródek Iwony 10:01, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata
Ogródek Iwony 09:19, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Ale ładne te skarpety z trzmieliny fajny kontrast dla drzewka tworzą. I te trawy takie okazałe - pięknie u Ciebie Iwona - takie zadbane wszystko. A płot rzeczywiście daje ciekawe tło.
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:49, 25 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Maki woeloletnie wprost szaleją, zagłuszają wszystko do okoła.
Zdjęcie robione z tego samego miejsca, o tej samej porze, zmieniany tylko tryb.

Cudne te maki. Jakim trybem robiłaś oba zdjęcia? Spora różnica.
Mój ogród pod górkę... 07:38, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, fajnie że już po stresie. Teraz kochana pisz, co twoi goście powiedzieli na ogród, jak pierwszy raz zobaczyli

Witaj Iwonko. Cieszę się, że już po. Ogród się podobał i było mi bardzo miło
Mam dla ciebie fotkę z Zemblami

Mam tam też posadzone tawułki, a dojdą jeszcze hosty i żurawki
Mój ogród pod górkę... 07:26, 25 maj 2015

Do góry
Kasia, fajnie że już po stresie. Teraz kochana pisz, co twoi goście powiedzieli na ogród, jak pierwszy raz zobaczyli
Ogródek Iwony 23:32, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

hahaha moi sąsiedzi oficjalnie chwalą, ale co sobie myślą... wolę chyba nie wiedzieć
Piękna metamorfoza Twojego ogrodu, jest cudnie.
Ogródek Iwony 19:32, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wymieniłam w końcu roślinki w donicach. Zmęczyły mnie biało- niebieskie kompozycje. Pora na coś ognistego

Bardzo ciekawe kompozycje stworzyłaś Podobają mi się
Ogródek Iwony 17:36, 24 maj 2015

Do góry
Wymieniłam w końcu roślinki w donicach. Zmęczyły mnie biało- niebieskie kompozycje. Pora na coś ognistego

Ogródek Iwony 17:05, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

Ogródek Iwony 16:53, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Ogródek Iwony 16:45, 24 maj 2015

Do góry
rozark napisał(a)

w ogrodzie praca jest nie do przerobienia - na okrągło coś ale nam to nie straszne

Reniu, praca lubi ogrodnika Buziaki
Ogródek Iwony 16:41, 24 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Za rok jak wszytko urośnie i nabierze masy...to będzie widok Już jest fajnie, a będzie jeszcze fajniej

Dąbrówka u mnie łapie mączniaka w miejscach nieprzewiewnych i mokrych.. może jakbym czymś opryskała to by nie było tego, ale to jest tylko jedno miejsce i niewidoczne, więc zapominam o nim ..

Aniu, najwięcej radości sprawiają mi roslinki, które dostałam. Wszystko ładnie się rozrasta. Mieni się w słońcu kolorami Pewnie typ ziemi ma wpływ na zachowanie się roślin i dlatego nie zauważyłam, żeby dąbrówce coś było. Zresztą ona jest taka niepozorna, że u mnie przetrwała mimo woli. Nie zauważyłam jej chyba przy wywalaniu połowy starych roślin, albo był inny powód, że ją zostawiłam, a teraz rośnie razem z hostą w jednym miejscu.

Bodziszki zaczynają kwitnąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies