Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Pola 09:24, 25 maj 2015

Zmiany cudne, a płotu zazdroszczę ....będzie piękne tło dla roślin ....
makkasia 10:01, 25 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata
szemusia 12:47, 25 maj 2015

Gospodyni kolejne zmainy szykuje, że na forum nieobecna?
Patrząc na te fotki powyżej, stwierdzam, że już jesienią będzie na rabatach busz
Anusia 12:51, 25 maj 2015

Dobrze, że szarości są teraz w modzie. Jak dojdzie jeszcze jedno przęsło będzie super. Rabata jest cudna a betonową ścianę można wykorzystać i zamontować lustro
Anusia 12:51, 25 maj 2015

dubel
Iwk4 14:01, 25 maj 2015

Dorotko, dziękuję.

Kasiu, za mocno nie całuśne, bo deszcz wywołamy

Ewuniu, te z czerwonym ciekawe.
Mam jeszcze dwie donice z przodu i tu mam problem. Brakuje mi bordowej trawy do nich. Wie może ktoś, gdzie można kupić? I jaką ?
Przed domem są różowe róże na rabacie, więc w donicach też musiał pojawić się róż i mi nie pasi. Za mdło. I nie wiem, co dalej z tym zrobić ?
Wkleję, może coś wymyślicie i podpowiecie

Iwk4 14:06, 25 maj 2015

ryska napisał(a)
Iwonko ten płot sąsiada całkiem fajnie wygląda i podkreśla urok Twoich roślin. Najgorsza chyba jest siatka, tak jak u mnie. Wiecznie widzimy co się dzieje za płotem. Pozdrowionka

Reniu, płot do wczoraj oswajał się ze mną. I tak nie mam nic do gadania, nawet do tego, że ostatni poziom pojawił się dziś o siódmej rano i zmazał uśmiech z mojej twarzy. Jest ażurowy i po łuku.
I jak żyć? Dziś mój pan fachowiec tylko skwitował, że różne są gusta. Ale najpierw delikatnie mnie się zapytał, czy płot mnie zachwyca, ja tylko machnęłam, ręką ... Pocieszył mnie tylko, że tuje z czasem go zasłonią. Będzie więc więcej tuj
No cóż, o sąsiadach i płotach się źle nie mówi Trzeba żyć w zgodzie.
Z drugiej strony my też będziemy mieć siatkę, ale teraz są tam młode szmaragdy, więc mi się nie spieszy. Poczekam jeszcze.
Iwk4 14:08, 25 maj 2015

Malgosik napisał(a)
fajne te kontrasty pod bukiem

Małgoś, mi też się podobają. Te kontrasty, to twoja zasługa, Ty zmieniłaś położenie kolorów, tzn. ja zmieniłam, ty proponowałaś.
Iwk4 14:11, 25 maj 2015

Mathildis napisał(a)

hahaha moi sąsiedzi oficjalnie chwalą, ale co sobie myślą... wolę chyba nie wiedzieć
Piękna metamorfoza Twojego ogrodu, jest cudnie.

Aniu, witaj u mnie. Fajnie, że zajrzałaś
Ja czasami nie chcę wiedzieć, co sąsiedzi myślą Lepiej mi z tą niewiedzą.
Iwk4 14:15, 25 maj 2015

omelka1 napisał(a)
Odnośnie betonowego płotu.Kiedy moi rodzice stawiali taki to bardzo mi się to nie podobało.Teraz po paru latach i tak go nie widać bo zasłoniły go rośliny ,także nie taki diabeł straszny.U Ciebie będzie podobnie a taki pełny jeszcze lepiej wygłuszy odgłosy z sąsiedztwa.
Kompozycje doniczkowe super.

Agata, ciebie też witam u mnie. Chyba się jeszcze nie poznałyśmy, muszę odwiedzić twój ogród.
Co do płotu, fajnie, że mnie wspierasz w tych pocieszeniach.
Płot bardzo dziś rano ograniczył moje pole widzenia, jak pojawiło się trzecie przęsło. Prawie oczami weszłam na mur płotu, wychodząc z domu do pracy. Byłam przyzwyczajona do zielonej ściany. Teraz mam szarość. Teraz będę miała pole do popisu z przodem przy wejściu.