Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ewa777 19:32, 24 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Wymieniłam w końcu roślinki w donicach. Zmęczyły mnie biało- niebieskie kompozycje. Pora na coś ognistego

Bardzo ciekawe kompozycje stworzyłaś Podobają mi się
Margo 21:20, 24 maj 2015

Ewa777 napisał(a)

Bardzo ciekawe kompozycje stworzyłaś Podobają mi się

Mi również
Chyba skopiuję, bo własnie szukałam inspiracji na kompozycję z czerwienią, żeby nawiązywała do czerwonnych surfinii na oknach. Twoja świetnie by mi pasowała
ryska 21:27, 24 maj 2015

Iwonko ten płot sąsiada całkiem fajnie wygląda i podkreśla urok Twoich roślin. Najgorsza chyba jest siatka, tak jak u mnie. Wiecznie widzimy co się dzieje za płotem. Pozdrowionka
Malgosik 23:22, 24 maj 2015

fajne te kontrasty pod bukiem
Mathildis 23:32, 24 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

hahaha moi sąsiedzi oficjalnie chwalą, ale co sobie myślą... wolę chyba nie wiedzieć
Piękna metamorfoza Twojego ogrodu, jest cudnie.
omelka1 07:44, 25 maj 2015

Odnośnie betonowego płotu.Kiedy moi rodzice stawiali taki to bardzo mi się to nie podobało.Teraz po paru latach i tak go nie widać bo zasłoniły go rośliny ,także nie taki diabeł straszny.U Ciebie będzie podobnie a taki pełny jeszcze lepiej wygłuszy odgłosy z sąsiedztwa.
Kompozycje doniczkowe super.
Kacha123 07:54, 25 maj 2015

Jestem, nadrobiłam. Płot nie taki straszny, widać piękne rośliny, a zasłoni nieład u sąsiada
Ala106 09:08, 25 maj 2015

Płot faktycznie żle nie wygląda, powiedziałabym nawet, że wygląda dobrze! Szarość daje ładne tło i taką czystość formy.
Chyba spadł Ci kamień z serca?
Cieszę się, że to dobrze wyszło, bo wiem jak ja bym się martwiła.
Ogród wygląda pięknie, donice również.
Pozdrawiam .
Kuba 09:19, 25 maj 2015

Twoje metamorfozy dodają skrzydeł
doniczki ciekawie obsadzone, dodatkowo lampioniki dodają uroku
płot betonowy Twojego sąsiada to chociaż taki minimalistyczny, może być dobrym tłem dla rośli, mój sąsiad wywalił taki ozdobny z ażurowym wykończeniem, a moje tujki ciś nie wyrabiają żeby go w końcu zakryć
Asiuniaa 09:19, 25 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Ale ładne te skarpety z trzmieliny fajny kontrast dla drzewka tworzą. I te trawy takie okazałe - pięknie u Ciebie Iwona - takie zadbane wszystko. A płot rzeczywiście daje ciekawe tło.