Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwiaty we włosach 23:35, 10 lut 2017

Do góry
Ania szalwia szalwi nie rowna jest tego odgroma. W kazdym razie po okwitnieciu scinam ja i kwitnie drugi raz, tak samo robie z kocimietka i lawenda to drugie kwitniecie juz nie jest jak pierwsze ale kwitnie.

Mam dwie duze hosty ale nie palam do nich jakas miloscia u mnie nie kwitna rosna w polcieniu. Dwie male bialo zielone jeszcze male dwuletnie. Bede porzadkowala teren w lasku sosnowym to je przesadze, bo chce zrobic kacik dla roslin ktore lubia cien, polcien.
Tu ma być ogród :) 22:08, 10 lut 2017

Do góry
Witam wpadlam na chwile bo jestem obecnie na watku Eweliny tez z Orzesza zajrze pozniej bo najpierw tam sie musze ponownie rozgoscic.
Ptasi gaj 22:02, 10 lut 2017

Do góry
Gonia mam jeszcze pomysly, juz wczesniej pisalam. Musze zagospodarowac lepiej gorke z bialymi dereniami i margaretkami, wrzosowisko do ladu doprowadzic konkretnie zrobic obwodki z kostki aby lepij kosic.
Pisze na tablecie wiec nie mam zdjec i pismo z bledami.
Ptasi gaj 21:55, 10 lut 2017

Do góry
Trawnik zakladany w 2013 r., poczatek lipca, byly z nim problemy. Ukrop z nieba, mimo podlewania trawa ledwo kielkowala i schla. Dopiero na poczatku wrzesnia bylo troche chlodniej i ruszyla. W 2014 r. Na wiosne wygladala juz tak jak na poprzedniej stronie.

Ewelina los tak chcial. Dwa lata temu bylam w Bujakowie w parku przykoscielnym.
Stworzylam ja bo M co wyjazd na dzialke to awantura z powrotem tez. Teraz od kilku lat cisza kosi i zajmuje sie trawa ja sie nie dotykam nie chce sie narazic. Duzo zrobil sam odwodnienie, deszczownice, nawodnienie tuji, o prace techniczne nie musze sie martwic. W kazdym razie moj pomysl bo teren taki a nie inny mokry, trzeba bylo brac to pod uwage.
Ptasi gaj 15:06, 10 lut 2017

Do góry
Ja tam uwazam, ze za jakies 3-4 lata bedzie juz tak w miare dojrzaly, ale juz jest w miare dobrze.
Ogród za grosze 14:59, 10 lut 2017

Do góry
Jak ogladałas moj watek to zauwaźylas jaka jest roznica zaledwie dwoch lat. Ostatnie moje wpisy to 2014 r. rosliny porosly raz takie.
Jak maja rosliny dobrze w ogrodzie to sie panosza czyli rosna.
Juz hamuje troche z nasadzeniami, tylko roze moga mnie skusic.
Powodzenia.
Nowego początki 14:43, 10 lut 2017

Do góry

Ladne nasadzenia. Wrazenie robia pnie iglakow co to za pienki.
Ogród za grosze 10:29, 10 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam. Masz dobre podejście do ogrodnictwa. Nigdy na siłę muszę mieć, muszę zrobić. Planujesz co możesz zrobić w danym roku. Ja też nie od razu wszystko zrobiłam powolutku. Najpierw obsadziłam działkę tujami aby urosły i wiatr nie hulał i brzozy aby było się pod czym schować w upalne lato. To było najważniejsze, następnie kupowałam nie mając pojęcia wszystko to co mi się podobało, jedne krzaki i kwiaty rosły w miejscu posadzenia inne się męczyły i czekały na przesadzenie i tak powoli już jako tako mam ogród zrobiony.

Jeszcze jedno ja tez nie daję przerobionego kompostu pod rośliny daję taki jaki jest nie przesiewam wszystko rośnie jak na drożdżach.
Pokazałaś ogród taki jaki masz ze wszystkim plusami i minusami.
Ogarnęłaś, już dużo życzę powodzenia.

Ty masz już piękny dojrzały ogród i masz w nim to co bardzo lubię dużo kamieni no i grzybki . Mój ogród dopiero powstaje. Powstaje powoli, bo są ważniejsze sprawy do ogarnięcia. Chciałam go czymś już zapełnić, bo dużo było chwastów a ich nie chciałam. Stąd bardzo dużo gatunków wysianych kwiatów i ostra selekcja. Co pójdzie na mojej glebie, pod orzechem i na patelni. Kwiaty dokonały wyboru jako pierwsze, teraz kolej na mnie .
Dzięki za życzenie i zapraszam do kibicowania. Podpowiedzi zawsze będą dla mnie cenne.
Ptasi gaj 10:08, 10 lut 2017

Do góry
Ania odpisze później jestem w podróży.
Moje cztery ary szczęścia. 00:08, 10 lut 2017

Do góry
Gdzie jestes, czego milczysz.
Ptasi gaj 23:41, 09 lut 2017

Do góry
Jutro będzie następna partia, teraz trzeba iść spać.

Krzysiek tej języczki już tam nie ma, jakiegoś grzyba dostała i zarażała inne rośliny, opryskałam ją w jesieni i przesadziłam w inne miejsce.
Teraz rośnie hortensja bukietowa i chyba zawilec japoński.
U mnie ciągłe zmiany, jak roślina słabo rośnie to przesadzam po co ma się męczyć.
Kwiaty we włosach 23:34, 09 lut 2017

Do góry
Gonia to jest szałwia. Po przekwitnięciu obcinam i znowu wyrasta i kwitnie.
Ptasi gaj 23:31, 09 lut 2017

Do góry
Skopiowałam podwójnie, wyrzuciłam

Ptasi gaj 23:25, 09 lut 2017

Do góry
Aniu bo serby nie są kłopotliwe bardzo zdrowe. Zdrowsze od pospolitych świerków nic się ich nie ima.

Wszystko robimy sami, strzyżemy, pielimy, tniemy, kosimy, czyścimy, sadzimy, przesadzamy, podlewamy i co tylko można to sami. Mam nawodnienie pod tujami wszędzie, mam kurtyny podlewające trawę, ale nie automatyczne, bo boję się, żeby woda się nie włączyła sama jak nas nie będzie bo ktoś miał taki przypadek i dmucham na zimne.

Gonia to jest szałwia. Gonia ja nie mam czasu na leżakowanie, czy ty nie widzisz ile tutaj roboty? A znowu mam kręcioła w głowie jak i gdzie co posadzić.
Ptasi gaj 23:11, 09 lut 2017

Do góry
rośliny nad oczkiem dwa lata temu jeszcze tak łyso, ledwo ledwo te roślinki rosły
krwawnica

Ptasi gaj 23:05, 09 lut 2017

Do góry
c.d. róża która bez przerwy tak kwitnie aż do zimy

też bardzo ładna róża ciemniejszy odcień od tej powyżej i też kwitnie do zimy

Ptasi gaj 22:53, 09 lut 2017

Do góry
c.d.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies