Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 10:52, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jejku, Jolu, jakie miłe słowa napisałaś. Miód na moje serce. Ostatnio mam jakiegoś doła. Ciągla trafiam ostatnio na ludzi, którym nie zależy. I im z tym dobrze. Denerwuje mnie to. Człowiek zaczyna myśleć sobie: po co to wszystko? Gdyby nie Ogrodowisko i ludzie z pasją wspierający na każdym kroku, popadłabym chyba w depresję
Pozdrawiam. Miłego weekendu życzę.

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:40, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, czytam o przymrozkach. Szkoda. Ale teraz już będzie cieplej. Wysadziłaś już sadzonki? Ja już tak. Partiami wysadzałam. Stipa posadzona w ziemi jakby się wzmocniła. Pozdrawiam.

Nie wysadziłam jeszcze sadzonek. U mnie wszystkie w doniczkach więc mają dużo miejsca i ładnie sobie radzą.
Hartują się na działce, a jak chłodniejsza noc to je jeszcze zabieram do garażu.
pozdrawiam Iwonko
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:43, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, też czekam na fotki z dzisiejszego spotkania.
Pozdrawiam.

To zaczynamy relację

Jak się jedzie do Bogdzi to się mija sąsiadów (oczywiście), a tam głównie zielono, gdzieniegdzie widać jakąś magnolie kwitnącą i wypatrzyłam jednego rodka, gdy się zajeżdża do Bogdzie przeżywa się szok, oczy zalewa morze kolorów

wita nas rodek 3 kolorowy
pączki ma różowe

kwiaty blado różowe

a gdy przekwita są kremowe

przy wejściu pachną bzy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:46, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rewelacyjnie wygląda bez tego prania

Ogródek Iwony 08:21, 24 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, ostatnio tyle zielska się bujnęło w ogrodzie, że motywacja potrzebna. Wczoraj trochę popieliłam. Potem musiałam wykopać bukszpany - sadzonki zeszłoroczne. Potwierdzam, że korzenie mają wielkości części zielonej. Na razie zostaną w doniczkach, niech spokojnie rosną.
Zbyszek przywiózł mi wczoraj trochę irysów. Nie najlepsza pora na robienie sadzonek, ale darowanemu koniowi ...
Przycięłam liście , były obżarte przez ślimaki i trochę korzonki i wsadziłam na rozsadnik. Z rozsadnika tworzy się ciekawa rabata

w ogrodzie praca jest nie do przerobienia - na okrągło coś ale nam to nie straszne
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:45, 24 maj 2015

Do góry
Joasiu, czytam o przymrozkach. Szkoda. Ale teraz już będzie cieplej. Wysadziłaś już sadzonki? Ja już tak. Partiami wysadzałam. Stipa posadzona w ziemi jakby się wzmocniła. Pozdrawiam.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:59, 23 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
ja mam wrażenie że zlecanie fachowcom jakiejść roboty to jest tylko zlecanie fizycznego wykonania na które się nie ma czasu samemu bo z wiedzy fachowca lepiej czasami nie korzystać, ba lepiej pokazać krok po kroku jak i co ma zrobić ...w sensie budowlaniec nie buduje Ci domu tylko kładzie pustak na pustaku...

Ja mam budowlańca,co myśli za siebie i za mnie.
Tak więc są wyjątki.
Kasiu, pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 22:28, 23 maj 2015

Do góry
Jola, focham siem. Fotek nie ma, może jutro w końcu. Tyle stron nadrobiłam i muszę na słowo wierzyć, że trawka wzeszła. A ja chciałam zobaczyć w końcu buksikową z większej perspektywy. Buziaki zostawiam
Kolorowy ogród na piasku 09:33, 23 maj 2015

Do góry
viva napisał(a)
Dla Iwonki (Iwk4)kukliki. Niestety nie mam zbyt dobrego zdjęcia

-

Dziękuję Vivo za zdjęcia. Kuklik ładnie wygląda w masie. Jednak trudno się go łączy z innymi kolorami. W tym roku odkryłam fajne połączennie pomarańczowego z bordowym. Pewnie za kuklikiem posadzę bordowe tulipany.
Twój ogród jest piękny. Ma się wrażenie, jakby nie miał granic
Zdjęcia piękne. Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 09:11, 23 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń
MAJ 2014:

MAJ 2015:

Za rok jak wszytko urośnie i nabierze masy...to będzie widok Już jest fajnie, a będzie jeszcze fajniej

Dąbrówka u mnie łapie mączniaka w miejsach nieprzewiewnych i mokrych.. może jakbym czymś opryskała to by nie było tego, ale to jest tylko jedno miejsce i niewidoczne, więc zapominam o nim ..
Ogródek Iwony 09:11, 23 maj 2015

Do góry
rozark napisał(a)
miłego weekendu
patrząc na twoje zdjęcia czuje przypływ motywacji do pracy

Reniu, ostatnio tyle zielska się bujnęło w ogrodzie, że motywacja potrzebna. Wczoraj trochę popieliłam. Potem musiałam wykopać bukszpany - sadzonki zeszłoroczne. Potwierdzam, że korzenie mają wielkości części zielonej. Na razie zostaną w doniczkach, niech spokojnie rosną.
Zbyszek przywiózł mi wczoraj trochę irysów. Nie najlepsza pora na robienie sadzonek, ale darowanemu koniowi ...
Przycięłam liście , były obżarte przez ślimaki i trochę korzonki i wsadziłam na rozsadnik. Z rozsadnika tworzy się ciekawa rabata
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:04, 23 maj 2015

Do góry
Reniu, też czekam na fotki z dzisiejszego spotkania.
Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:56, 23 maj 2015

Do góry
Rewelacyjnie wygląda bez tego prania
Ogródek Iwony 08:54, 23 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Ogród pięknieje w oczach pozdrawiam i życzę miłej soboty

Ewa, dzięki.
Dziś kończymy kłaść obrzeża przy przytarasowej. Ale najpierw muszę załatwić kilka spraw w mieście. Pogoda ładna. Buziaki.
Ogródek Iwony 08:51, 23 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja tez tak myślałam

Bożenko, zadziwiasz mnie kochana. Będziesz miała tyle gości, a jeszcze masz czas napisać u mnie. Ja bym ze stesu chyba 3 dni na forum nie weszła. Żałuję, że tym razem mi się nie udało. Ale się jeszcze spotkamy.
Trzymam kciuki za ładną pogodę. Wszystkiego dobrego.
Ogródek Iwony 08:43, 23 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Iwonko ciagle jestem pod wrażeniem jak szybko i pieknie przeprowadzasz metamorfozę Twego ogrodu.
Pozdrawiam

Madżenko, z ust takiej specjalistki to zaszczyt. Dziękuję.
Ogródek Iwony 08:41, 23 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonko przepiekne zmiany zaszły w Twoim ogrodzie tyle ciezkiej pracy wykonaliscie z mezem jest naprawde pieknie. Gratuluje 700 tki i fajnie ze jestes ciepłym ,miłym slowem zawsze pomocna duzo radosci Ci zycze z tych cudnych widokowv

Jejku, Jolu, jakie miłe słowa napisałaś. Miód na moje serce. Ostatnio mam jakiegoś doła. Ciągla trafiam ostatnio na ludzi, którym nie zależy. I im z tym dobrze. Denerwuje mnie to. Człowiek zaczyna myśleć sobie: po co to wszystko? Gdyby nie Ogrodowisko i ludzie z pasją wspierający na każdym kroku, popadłabym chyba w depresję
Pozdrawiam. Miłego weekendu życzę.
Ogródek Iwony 08:35, 23 maj 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Moje spóżnione gratki na 700 Cofnęłam się kilkanaście stron a tu taka metamorfoza. Pięknie wyszło.

Aniu, cieszę się, że ci się podoba.
Zbyszek dokupił krawężniki, kończymy kłaść obrzeże z ostatniej strony rabaty. Niestety przy okazji prostujemy i poprawiamy linie, musiałam wykopać obwódkę bukszpanową. Wsadziłam do doniczek i zaniosłam w półcień. Niech sobie odpoczną i się rozrosną korzonki. Przy różach już chyba nie będzie na nie miejsca. Mam na nie pomysł i na nową rabatę.
Ogródek Iwony 08:29, 23 maj 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Witam Iwonko TY jak zawsze w formie, szalejesz w ogrodzie! Te zestawienia dopiero pokazują ogrom pracy i EFEKT!!!! pozdrawiam cieplutko

Beatko, dawno cię tu nie było. Fotkę z maja 2014 znalazłam przypadkiem. Sama jestem mile zdziwiona , jak bardzo się zmienił ogród. Obecnie chyba przytarasowa jest moją najbardziej ulubioną rabatą.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:12, 22 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinka, wyszło pięknie Bardzo mi się podoba. Szkoda, że mam tyle roślin, hi, hi

Iwonko, dziękuję A ja Wam zazdroszczę tych kolorów na rabacie dlatego ogród podzieliłam na pół. Jeden minimalizm,drugi różnorodność Wilk syty i owca cała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies