Beatko, dawno cię tu nie było. Fotkę z maja 2014 znalazłam przypadkiem. Sama jestem mile zdziwiona , jak bardzo się zmienił ogród. Obecnie chyba przytarasowa jest moją najbardziej ulubioną rabatą.
Aniu, cieszę się, że ci się podoba.
Zbyszek dokupił krawężniki, kończymy kłaść obrzeże z ostatniej strony rabaty. Niestety przy okazji prostujemy i poprawiamy linie, musiałam wykopać obwódkę bukszpanową. Wsadziłam do doniczek i zaniosłam w półcień. Niech sobie odpoczną i się rozrosną korzonki. Przy różach już chyba nie będzie na nie miejsca. Mam na nie pomysł i na nową rabatę.
Jejku, Jolu, jakie miłe słowa napisałaś. Miód na moje serce. Ostatnio mam jakiegoś doła. Ciągla trafiam ostatnio na ludzi, którym nie zależy. I im z tym dobrze. Denerwuje mnie to. Człowiek zaczyna myśleć sobie: po co to wszystko? Gdyby nie Ogrodowisko i ludzie z pasją wspierający na każdym kroku, popadłabym chyba w depresję
Pozdrawiam. Miłego weekendu życzę.
Bożenko, zadziwiasz mnie kochana. Będziesz miała tyle gości, a jeszcze masz czas napisać u mnie. Ja bym ze stesu chyba 3 dni na forum nie weszła. Żałuję, że tym razem mi się nie udało. Ale się jeszcze spotkamy.
Trzymam kciuki za ładną pogodę. Wszystkiego dobrego.
Reniu, ostatnio tyle zielska się bujnęło w ogrodzie, że motywacja potrzebna. Wczoraj trochę popieliłam. Potem musiałam wykopać bukszpany - sadzonki zeszłoroczne. Potwierdzam, że korzenie mają wielkości części zielonej. Na razie zostaną w doniczkach, niech spokojnie rosną.
Zbyszek przywiózł mi wczoraj trochę irysów. Nie najlepsza pora na robienie sadzonek, ale darowanemu koniowi ...
Przycięłam liście , były obżarte przez ślimaki i trochę korzonki i wsadziłam na rozsadnik. Z rozsadnika tworzy się ciekawa rabata