Odetchnęłam ... już myślałam, że to ja coś źle robię a to po prostu pogoda spłatała nam psikusa i nie pozwolila rozwinąć się hortkom właściwie
Dziękuję
Powolutku... eM mi wiecznie zabrania jakieś miejsca wysypać bo my przecież nadal jesteśmy przed zrobieniem nawadniania trawnika i ciągle się dowiaduję, że będziemy przekopywać jakieś miejsca więc bez sensu korę sypać.
Nic się nie da przyspieszyć bo on w ostatnich tygodniach wiecznie poza domem - nawet znowu zaczęłam ściółkowanie skoszoną trawą, żeby mi chwasty nie wyłaziły.
Moja córka ma znacznie więcej pomysłów ode mnie, ona uwielbia coś tworzyć u mnie z zapałem do takich rzeczy gorzej.
A porady na temat rur na pewno wykorzystam.
Wszystkie wiśnie do nalewek wypestkowałam, dodawałam potem po kilka pestek do każdego słoika - na razie nalewki na etapie potrząsania słoikami, niedługo przelewanie.
Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy. też wczoraj obierałam pistacje i zastanawiałam sie czy ich nie zostawić. Cieszy mnie, żę otwieram niektórych na inne tory myslenia a to, żę uczysz przy okazji tego Corke to tym bardziej super. Moja dziś dekorowała swój wieniec z wiosny - sama ja tylko wyciskałam jej klej na goraco - i wyszło super - mój wisi na drzwiach - jej nad kominkiem
A rury bardziej polecam PVC - i plastik i blacha trudne do rozerwania ale plastik przynajmniej nie potnie Ci rąk. Jak byś robiła coś wiekiego to pomyśl o zbrojeniu.
no tak - już doczytałam.
Kurcze a ja mam sporo jakichś kawałków rur pcv, stalowych do wentylacji i już myślę, żeby kiedyś spróbować z tym betonem podziałać.
W ogóle między innymi za Twoją przyczyną zaczęłam inaczej postrzegać różne rzeczy, które kiedyś wg mnie po prostu miały lądować w koszu.
Np. mam spore zapasy łupin po orzeszkach pistacjowych a teraz nawet pestki z wiśni zostawiłam i zimą bedziemy z Mileną robić jakieś dekoracje świąteczne hand made
Miałam w bliskiej odległości tulipany Angelique i Casablanca i obie odmiany narcyzów zaczęly kwitnąć około 18.04 a tulipany zakwitły 10 dni później - sprawdziłam teraz na zdjęciach, żeby nie być gołosłowną
W tym samym czasie co narcyzy kwitły też niebieskie cebulice i szafirki.
Wszystkie ubiegłoroczne zakupy w Benexie - było tego sporo - narcyzy, tulipany, krokusy, lilie, szafirki, hosty - tylko jeden tulipan w innym kolorze mi się trafił, więc byłam w pełni zadowolona.
A w tym roku właście co zaczęłam i na razie tylko w Biedronce tulipany i czosnki kupiłam.