Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:39, 27 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie, że zajrzałam. Przeczytałam o białych narcyzach. Nie planowałam ich, ale jak zobaczyłam, to chyba kupię jeszcze

Ja też sobie muszę dokupić, bo w ilości siła, wolę je od tulipanów.
Szałwie czy lawendy? 09:36, 27 sie 2015

Do góry
O i nawet borówki się uchowały do tej pory.
U mnie rano też było mgliście, a teraz już piękna słoneczna pogoda.
Typografia ogrodu 21:29, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Moja córka ma znacznie więcej pomysłów ode mnie, ona uwielbia coś tworzyć u mnie z zapałem do takich rzeczy gorzej.
A porady na temat rur na pewno wykorzystam.

Wszystkie wiśnie do nalewek wypestkowałam, dodawałam potem po kilka pestek do każdego słoika - na razie nalewki na etapie potrząsania słoikami, niedługo przelewanie.

A już myślałam że poslychalas mojej sugesti odnośnie jedzenia wiśni z nalewki

Na pewno córka Cie zmotywuje i coś pięknego na święte przygotujecie. Tylko nie zapomnij pokazać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:13, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W tym temacie to ja na razie raczkuję, podglądam co inni wybierają.
Ale na pewno kupię czosnki główkowate.
A tulipany białe i bordowe - na razie w B. coś tam kupiłam, ale wybór był ograniczony.

Marzą mi się jeszcze różowe tulipany
Tu ma być ogród :) 21:06, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A zresztą, przecież nie o to tu chodzi, żeby koloryzować rzeczywistość.
Jak to w życiu, są ogrodowe sukcesy jak i porażki.

Odetchnęłam ... już myślałam, że to ja coś źle robię a to po prostu pogoda spłatała nam psikusa i nie pozwolila rozwinąć się hortkom właściwie
Dziękuję

PS Za to w przyszlym roku będzie busz
Tu ma być ogród :) 17:21, 26 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Kupiłaś juz tez korę? Fajna? Chwale się. .. Ja muszę jeszcze dokupić....

Kupiłam, ale taką średnią, od lipca już chyba leży na podwórku, jest szansa, że sama się przekompostuje od tego leżenia zanim ją rozsypę
Tu ma być ogród :) 17:20, 26 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a jak rozsypywanie kory?

Powolutku... eM mi wiecznie zabrania jakieś miejsca wysypać bo my przecież nadal jesteśmy przed zrobieniem nawadniania trawnika i ciągle się dowiaduję, że będziemy przekopywać jakieś miejsca więc bez sensu korę sypać.
Nic się nie da przyspieszyć bo on w ostatnich tygodniach wiecznie poza domem - nawet znowu zaczęłam ściółkowanie skoszoną trawą, żeby mi chwasty nie wyłaziły.
Typografia ogrodu 17:04, 26 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy. też wczoraj obierałam pistacje i zastanawiałam sie czy ich nie zostawić. Cieszy mnie, żę otwieram niektórych na inne tory myslenia a to, żę uczysz przy okazji tego Corke to tym bardziej super. Moja dziś dekorowała swój wieniec z wiosny - sama ja tylko wyciskałam jej klej na goraco - i wyszło super - mój wisi na drzwiach - jej nad kominkiem

A rury bardziej polecam PVC - i plastik i blacha trudne do rozerwania ale plastik przynajmniej nie potnie Ci rąk. Jak byś robiła coś wiekiego to pomyśl o zbrojeniu.

czy to znaczy, że zjadłaś wiśnie z nalewki...

Moja córka ma znacznie więcej pomysłów ode mnie, ona uwielbia coś tworzyć u mnie z zapałem do takich rzeczy gorzej.
A porady na temat rur na pewno wykorzystam.

Wszystkie wiśnie do nalewek wypestkowałam, dodawałam potem po kilka pestek do każdego słoika - na razie nalewki na etapie potrząsania słoikami, niedługo przelewanie.
Typografia ogrodu 16:54, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no tak - już doczytałam.
Kurcze a ja mam sporo jakichś kawałków rur pcv, stalowych do wentylacji i już myślę, żeby kiedyś spróbować z tym betonem podziałać.

W ogóle między innymi za Twoją przyczyną zaczęłam inaczej postrzegać różne rzeczy, które kiedyś wg mnie po prostu miały lądować w koszu.
Np. mam spore zapasy łupin po orzeszkach pistacjowych a teraz nawet pestki z wiśni zostawiłam i zimą bedziemy z Mileną robić jakieś dekoracje świąteczne hand made

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy. też wczoraj obierałam pistacje i zastanawiałam sie czy ich nie zostawić. Cieszy mnie, żę otwieram niektórych na inne tory myslenia a to, żę uczysz przy okazji tego Corke to tym bardziej super. Moja dziś dekorowała swój wieniec z wiosny - sama ja tylko wyciskałam jej klej na goraco - i wyszło super - mój wisi na drzwiach - jej nad kominkiem

A rury bardziej polecam PVC - i plastik i blacha trudne do rozerwania ale plastik przynajmniej nie potnie Ci rąk. Jak byś robiła coś wiekiego to pomyśl o zbrojeniu.

czy to znaczy, że zjadłaś wiśnie z nalewki...
Tu ma być ogród :) 16:49, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Miałam w bliskiej odległości tulipany Angelique i Casablanca i obie odmiany narcyzów zaczęly kwitnąć około 18.04 a tulipany zakwitły 10 dni później - sprawdziłam teraz na zdjęciach, żeby nie być gołosłowną

W tym samym czasie co narcyzy kwitły też niebieskie cebulice i szafirki.

No i wlasnie dlatego lubie ogrodowisko.
Dzieki!
Typografia ogrodu 16:47, 26 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ale pytasz o ten klosz ze świecą?to wazon

no tak - już doczytałam.
Kurcze a ja mam sporo jakichś kawałków rur pcv, stalowych do wentylacji i już myślę, żeby kiedyś spróbować z tym betonem podziałać.

W ogóle między innymi za Twoją przyczyną zaczęłam inaczej postrzegać różne rzeczy, które kiedyś wg mnie po prostu miały lądować w koszu.
Np. mam spore zapasy łupin po orzeszkach pistacjowych a teraz nawet pestki z wiśni zostawiłam i zimą bedziemy z Mileną robić jakieś dekoracje świąteczne hand made
Tu ma być ogród :) 16:42, 26 sie 2015

Do góry
Miałam w bliskiej odległości tulipany Angelique i Casablanca i obie odmiany narcyzów zaczęly kwitnąć około 18.04 a tulipany zakwitły 10 dni później - sprawdziłam teraz na zdjęciach, żeby nie być gołosłowną

W tym samym czasie co narcyzy kwitły też niebieskie cebulice i szafirki.
Typografia ogrodu 16:41, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fajna kolekcja wyszła!
A te klosze szklane to gdzie kupujesz?

ale pytasz o ten klosz ze świecą?to wazon
Typografia ogrodu 16:37, 26 sie 2015

Do góry
Fajna kolekcja wyszła!
A te klosze szklane to gdzie kupujesz?
Tu ma być ogród :) 16:36, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
W zeszłym roku miałam narcyzy Erli Cheer i Bridal Crown (pięknie pachnące) - na pewno ich dokupię bo bardzo mi się spodobały.

Czy kwitly przed tulipanami, razem czy po tulipanach? Chcialabym je w jednym miejscu ale w roznym czasie
Tu ma być ogród :) 16:30, 26 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Boskie gdzie kupujesz?

Wszystkie ubiegłoroczne zakupy w Benexie - było tego sporo - narcyzy, tulipany, krokusy, lilie, szafirki, hosty - tylko jeden tulipan w innym kolorze mi się trafił, więc byłam w pełni zadowolona.

A w tym roku właście co zaczęłam i na razie tylko w Biedronce tulipany i czosnki kupiłam.
Tu ma być ogród :) 16:23, 26 sie 2015

Do góry
W zeszłym roku miałam narcyzy Erli Cheer i Bridal Crown (pięknie pachnące) - na pewno ich dokupię bo bardzo mi się spodobały.

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 16:17, 26 sie 2015

Do góry
magdziam napisał(a)
pierwsze zakupy cebulowych zrobione, w tym roku nastawiam się na białe narcyze (w dużych ilościach)i czosnki (biale i fioletowe). Z tulipanów rezygnuje, za dużo pracy przy nich, a nie będę co roku nowych kupować

Fajna ta odmiana.
Ja kupiłam 80 cebul jednej odmiany tulipanów, mam jeszcze ochotę na jakieś białe liliokształtne i pass.

Też idę w tym roku w narcyzy i czosnki.
Tu ma być ogród :) 16:06, 26 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Też to zauważyłam że po jednej sztuce na karton.alenprzynajmniej na wierzchu leżały u mnie.ja oblecialam trzy Janiny a do najbliższej mam 8 km. za to mam 5 czosnkow, 12 paczek krokusow i chyba z 6 narcyzow

No dokładnie - to samo było u mnie

Ja krokusów w ubiegłym roku dużo kupiłam, w tym dokupię sobie samych wielkwiatowych białych i fioletowych.
Tu ma być ogród :) 16:06, 26 sie 2015

Do góry
Ewa, może jednak gdzieś stoją, tylko nie zauważyłaś - bo nie sądzę, że wszystko się wyprzedało, na pewno są takie odmiany, które mają małe wzięcie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies