Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 22:14, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To nic, że już masz dużo tych wianków, jeśli wszystkie Ci tak pięknie wychodzą to rób do woli i sprzedawaj, żeby inni tez mogli się cieszyć takimi cudeńkami!
Ja tępa strzała w takich tematach to z chęcią bym nabyła jakiś

To Cie zdziwię bo ja mam ich dużo bo większość sprzedaje właśnie
Typografia ogrodu 22:09, 25 sie 2015

Do góry
To nic, że już masz dużo tych wianków, jeśli wszystkie Ci tak pięknie wychodzą to rób do woli i sprzedawaj, żeby inni tez mogli się cieszyć takimi cudeńkami!
Ja tępa strzała w takich tematach to z chęcią bym nabyła jakiś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 25 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Też zastanawiałam się nad złożeniem u nich zamówienia

Też tam robiłam zakupy w zeszłym roku - wszystko było w porządku, polecam!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:03, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, ale krajobraz księżycowy na tym trawniku się pokazał.
Ale pocieszę Cię, on się zregeneruje i jeszcze będzie piękny.
Pamiętasz mój po Yara Mila? Dwa miesiące dochodził do siebie, potem susza mu jeszcze dokuczyła, ale teraz jest już całkiem niezły!
widzialamni potwierdzam
Nie martwię się bo za trawnik to w przyszlym sezonie się wezme teraz pilnuje tylko zeby calkiem nie wymarl
Na Łowieckiej 21:59, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O jak mi się to miejsce podoba - ślicznie.

W końcu widze tę różnicę między Limkami i Polar Bear - może mnie zgromicie, ale ja jednak wolę mniejsze kwiaty limek.
A o co chodzi z tym cięciem hortek teraz, to tak można, bo moje takie bidne, już nawet byłabym skłonna je ogołocić, może by mniej straszyły.

Nikt nie będzie Cię gromił! Każdy ma swoje zdanie. Ja jakoś się do limek nie przekonam chyba porównując je do innych gatunków.
Z cięciem chodzi o to, że mam trzy sztuki vanillek dosadzone jesienią i są bardzo biedne. To samo było u Oli - Kosolki. Ona swoje przycięła i już puściły dużo pączków. Mam ochotę na to samo ale boję się, że młode gałązki nie zdążą zdrewnieć i szybko przemarzną już przy lekkich przymrozkach..
Na Łowieckiej 21:37, 25 sie 2015

Do góry
Ty mi tak nasłodziłaś, a po obejrzeniu Twoich fotek mam się ochotę pod ziemię schować
Widziałaś moje hortki.... eh szkoda gadać - nauki będę od Ciebie pobierać, w przyszłym roku chcę mieć takie jak Ty!
Na Łowieckiej 21:37, 25 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)

O jak mi się to miejsce podoba - ślicznie.

W końcu widze tę różnicę między Limkami i Polar Bear - może mnie zgromicie, ale ja jednak wolę mniejsze kwiaty limek.
A o co chodzi z tym cięciem hortek teraz, to tak można, bo moje takie bidne, już nawet byłabym skłonna je ogołocić, może by mniej straszyły.

Tu ma być ogród :) 21:26, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne.
U mnie te poprzeczne "deseczki" byłyby alternatywą dla siatki ogrodzeniowej z boku. Z tą siatką się ociągam trzeci rok. U mnie musiałoby być drzewo. W nawiązaniu do elementów drewnianych domu. Dlatego pytam się o wymiary.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Bardzo ładnie wszystko wygląda.
Pokażę e-Mowi, o co mi chodzi.
W budynku gospodarczym mam wiatę na drzewo. Przypadkiem w takim stylu M zrobił mi ściankę boczną. Byłam w siódmym niebie

Inspiruj się do woli, mimo, że to inny materiał to pogląd sobie można jakiś wyrobić widząc u kogoś jaki daje efekt zastosowanie elementów o określonych wymiarach i w określonych odległościach.
Tu ma być ogród :) 21:22, 25 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Boskie ogrodzenie! Trawa - idealna!
Błagam miej litość bo w depresje wpadam!

I kto to mówi - u Ciebie wszystko takie wymuskane, mój ogród na razie do pięt Twojemu nie dorasta, ale będę gonić
Ogródek Iwony 21:20, 25 sie 2015

Do góry
Mamuniu, jakie Ty masz "ptasie łapki" okazałe!
Też jestem chętna na taką zachęcającą kawkę.
Tu ma być ogród :) 18:50, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podoba mi się twój płot. Mogłabyś mi napisać, jakiej szerokości i grubości masz deski? I jakie odstępy między nimi?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/948224/original.JPG

Iwonko,

to moje ogrodzenie to model Horizon - poniżej link do strony:

http://eurofence.pl/produkty/horizon-nowoczesne-aluminiowe-ogrodzenia-aluminium

My zainwestowaliśmy w aluminium, ale dużo osób robi coś takiego ze stali, czy drewna.
Szerokość jednego elementu to 100 mm, grubość 25 mm, a odstępy pomiędzy nimi u nas wynoszą dokładnie 27 mm - to wynikło z wysokości całego płotu.

Na zbliżeniu wygląda to tak:

Tu ma być ogród :) 18:38, 25 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Dziękuję pamiętasz może jaka sialas trawę?

Kasiu, gdzieś już to pisałam tu w wątku i nawet podawałam skład, wieczorkiem postaram się odszukać, ale kupowaliśmy tu:

http://www.centrumtrawy24.pl/pl/c/mieszanki-traw/1/2

Pogadaj też z Jolą (Lojalna) albo Renią (ren133) - one mają ładne trawniki.

Edit: tutaj się zaczęło o trawie:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=79
Tu ma być ogród :) 18:28, 25 sie 2015

Do góry
magdziam napisał(a)

a to zdjęcie robiłaś leżąc na brzuchu? hi, hi

hihi Żartownisia Co tam u Ciebie poza deszczem jakiś gaz rozweselający puścili z nieba dzisiaj ?
Jeszcze mi się nie zdarzyło tak poświęcić, ale kto wie - tym razem fotka robiona z pozycji "w kucki"
Tu ma być ogród :) 18:27, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Tak Kasiu, to szmaragdy - sadzone w ubiegłym roku późną jesienią, już sporo podrosły i jestem z nich bardzo zadowolona.
Były kopane z gruntu i kilka się nie przyjęło, ale to i tak mały procent, więc polecam zakup roślin z gołym korzeniem i sadzenie o tej porze roku.

podaj namiary na sprzedawcę..jeśli tylko możesz
Moje początki- i brak doświadczenia :) 18:20, 25 sie 2015

Do góry
Ale poszalałaś Dziewczyno!
I na tym ostatnim zdjęciu widać, że w ilości siła, a co ile te cyprysiki sadziłaś?

Gratuluję sukcesów w rozmażaniu bukszpanów - jeśli Ci się wszystkie przyjęły to czapki z głów!
Tu ma być ogród :) 18:18, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

hihi - Twój też się zbierze, dzisiejszy deszczyk na pewno mu dobrze zrobi

Gdybym zrobiła zdjęcie z góry, byłoby widać miejsce, o którym Ci pisałam, a ono też psuje efekt całości.

a to zdjęcie robiłaś leżąc na brzuchu? hi, hi
Tu ma być ogród :) 18:14, 25 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Aureospicaty Szefowa poleca i przy moim dylemacie kazała mi je sadzić
Muszę się wybrać do jakiejś dobrej szkółki. Możesz zdradzić gdzie Twoje były kupowane?

Kasiu, odpowiedziałam Ci na prive.
Teraz dobry moment żeby powoli rozglądać się w tym temacie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:01, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Będę musiała też spróbować z Vertigo - wczoraj właśnie Pan w szkółce zapewniał mnie, że można skutecznie przezimować te czerwonolistne trawy np. w piwnicy, najważniejsze to nie dopuścić, zeby zaczęły wegetację zbyt wcześnie.

Warte zapamiętania Będziemy eksperymentować
Tu ma być ogród :) 16:37, 25 sie 2015

Do góry
Tak Kasiu, to szmaragdy - sadzone w ubiegłym roku późną jesienią, już sporo podrosły i jestem z nich bardzo zadowolona.
Były kopane z gruntu i kilka się nie przyjęło, ale to i tak mały procent, więc polecam zakup roślin z gołym korzeniem i sadzenie o tej porze roku.

Widziałam u Ciebie dylematy, którą odmianę wybrać - Aureospicaty nie mam, ale Szmaragdy mogę śmiało polecić.
Tu ma być ogród :) 16:31, 25 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A zresztą, przecież nie o to tu chodzi, żeby koloryzować rzeczywistość.
Jak to w życiu, są ogrodowe sukcesy jak i porażki.

czy te grubaski thuje to szmaragy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies