Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:14, 25 sie 2015

Ewuniu, ID mam.
Tą siderosticha wygooglowałam. Ma krótsze i grubsze listki, jeśli tak można powiedzieć.
Moja jest inna.
Prawdopodobnie ptasie łapki. Tylko jak kupowałam ją, to obok siebie stały o takim samym pokroju, jedne miały paseczki z odcieniem żółtego, drugie białego. Teraz i ja i Polinka mamy niby ptasie łapki, każda ma inny odcień. Polinka szuka właśnie takiej, jak mam ja.
olga80 18:41, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Olga, ja wiem, ze pacioreczniki i dalie się wykopuje na zimę. Ja to zrobiłąm. Włożyłam do skrzyneczki wyłożonej gazetami i zasypałam ziemią piaskową. Zostawiłam w kotłowni, bo tam najchłodniej, to po miesiącu miałam liście na wierzchu.
Wyniosłam do szafki do nieogrzewanego garażu wolnostojącego. Podejrzewam, ze tam zmarzły. Czasami M wyjeżdżał i drzwi nie zamykał, to myślę, ze wtedy. Jak sadziłam w maju do ziemi, to już nie odbiły. Szukałam w ziemi śladów, wszystko było zgnite
W tym roku mam dalie na nowo kupione i dostałam dwie kępki pacioreczników. Już prowadzę rozmowy z sąsiadką, by mi w piwnicy przechowała, bo ja takiej nie mam U mnie zbyt ciepło

ja niestety też nie mam piwnicy a moje dalie, pacioreczniki, pelargonie i begonie zimują właśnie u sąsiadów w piwnicy, dobrze mieć miłych sąsiadów
babka 19:17, 25 sie 2015

Aniaaa napisał(a)
Iwonko dla Ciebie poranna kawa a właściwie to południowa Słodkości nigdy za dużo a kalorie zgubimy..zimą

Aniu, poproszę o przepis krok po kroku na tę kawkę Plisss może być u mnie gdzie zapraszam Cię serdecznie

Iwonko, po obejrzeniu Twoich carexów już nie wiem czy mam evergoldy czy własnie ptasie łapki. Wydaje mi się bardzo, że to te drugie.
Śliczny ten powojnik, będzie więcej kwiatów ?
Iwk4 20:34, 25 sie 2015

Kawka pojawiła się dziś 4 razy. Chyba zasługuje na przepis Aniu
20:42, 25 sie 2015
To namieszałam
Iwonko podaję,Babeczko u Ciebie już jest
Ubić zimną śmietanę 30 % na sztywno z cukrem pudrem.Kawę cappuccino ubić w shakerze z zimnym mlekiem 3,5%. Szklankę polać polewą (ja robię taką jak do ciast).Ubite cappuccino wlać do szklanki,nałożyć ubitą śmietanę,polać polewą,udekorować owocami
Wchodzi w boki Kaloryczna ale pyszna a potem na rower lub do ogrodu gubić kalorie Esy floresy ze śmietany robię szprycą.
Iwk4 20:46, 25 sie 2015

Nooooo... owoc zakazany
L00zak 20:49, 25 sie 2015

Smakowicie się tu robi u Was
polinka 21:04, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, ID mam.
Tą siderosticha wygooglowałam. Ma krótsze i grubsze listki, jeśli tak można powiedzieć.
Moja jest inna.
Prawdopodobnie ptasie łapki. Tylko jak kupowałam ją, to obok siebie stały o takim samym pokroju, jedne miały paseczki z odcieniem żółtego, drugie białego. Teraz i ja i Polinka mamy niby ptasie łapki, każda ma inny odcień. Polinka szuka właśnie takiej, jak mam ja.

Poszukiwania trwają! Aż się uśmiechnęłam! Tak, potrzebuję takich ptasich łapek jak Ty masz

Zapraszam do mnie na seans profilowy
Ivvvona 21:06, 25 sie 2015

Iwonko, wpadam z pozdrowieniami po dłuższej przerwie. Twój wątek pędzi z prędkością światła, więc nadrobić nie mam szans. Za to załapałam się na pyszną kawkę

Zapomniałam zapytać ile lat mają twoje ptasie łapki? Moje malutkie, czekam na taki efekt jak u ciebie.
lindsay80 21:20, 25 sie 2015

Mamuniu, jakie Ty masz "ptasie łapki" okazałe!
Też jestem chętna na taką zachęcającą kawkę.