Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:19, 27 cze 2024

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:14, 27 cze 2024

Do góry
Fotki kiepskie bo robione w pełnym słońcu
Na żywo ładniej

Zieleń, drewno i antracyt 08:58, 27 cze 2024

Do góry
Jarmarczna(już nie pamietam, czy tak ją nazwałam ) mini rabata na razie jest słodko-cukierkowa. Czerwono-żółta róża skończyła, malutka Westerland ma pierwsze pąki, reszta kwitnie, ale wokół i tak dominują różne odcienie różu i fioletu. W przyszłym roku powinnam uzyskać efekt docelowy, ale chyba nazwę zmienię na bardziej pasującą
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:51, 27 cze 2024

Do góry
Biforki i afterki wszyscy lubimy ,więc wrzucam parę fotek z metamorfozy wjazdowej

Przed
10 maj

Po
25 maj

Jeszcze brakuje 2 świdośliw ,które posadzę jesienią.

To była super szybka i bardzo udana zmiana
Mam spokój z laniem hektolitrów wody na trawnik i z jego pielegnacją

Roślinki mimo , że późno dzieliłam i przesadzałam ,fajnie się przyjęły. Niektóre trawy musiałam przyciąć nisko, ale grunt że się przyjęły.

Za rok liczę tutaj na buszzzz
Bo żadnej kory nie będę kłaść,bo tu wieje bardzo.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:16, 27 cze 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Lada dzień będę wykopywać sadzony jesienią czosnek. Bobu i agrestu starczy jeszcze na jeden seans filmowy. Na szczęście zaczyna owocować cukinia. Lubię ja wykorzystywać w kuchni. Na pomidory i ogórki trzeba jeszcze trochę poczekać.

Różyczki dla Ciebie, bo lubisz.

Wciąż nie wiem, czy to Kimono, czy nie. Jedno jest pewne. Wciąż zachwyca mnie jej kolor.

Za różyczki dziękuję
Widziałam, że nówka orientalna też już w kwiatach. Daj znać, jak długo się one na krzaczku utrzymują. Moja już skończyła pierwszy rzut kwiecia i zbiera się bidula po ataku jakiegoś szkodnika, który masakryczne podziurawił jej liście.

Jak wyglądają u Ciebie cebule? Moje już mają suche szczypiory. Czyżby czas na wyrywanie? Znowu będzie dylemat co dać w ich miejsce
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 08:06, 27 cze 2024

Do góry
52 ogórki z 1 krzaka I 1wszy z innego

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:44, 27 cze 2024

Do góry

Kontonaogrod napisał(a)
Dzien dobry

Dzień dobry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:11, 27 cze 2024

Do góry
Miało być na dobranoc ale usnęłam
Ogrodowe skarby 01:37, 27 cze 2024

Do góry
Fotki mocno popołudniowe, wiec w niezbyt dobrym świetle...ale spotkania są tak absorbujące, że nikt wcześniej nie myśli o zdjęciach Dobrze, że Beatki eM cyknął nas jeszcze w dobrym świetle

Ogrodowe skarby 01:26, 27 cze 2024

Do góry

Ogrodowe skarby 01:20, 27 cze 2024

Do góry

Ogrodowe skarby 01:16, 27 cze 2024

Do góry

Ogrodowe skarby 01:11, 27 cze 2024

Do góry

Ogrodowe skarby 01:08, 27 cze 2024

Do góry
Urocze miejsca do posiedzenia i podziwiania otoczenia:

Ogrodowe skarby 01:03, 27 cze 2024

Do góry
Dobrze, że w realu miałam znów szansę oglądać Twój ogród Beatko, bo tu coś nie można doczekać się na fotki Coś Beatka ostatnio ukrywa przed nami swoje Ogrodowe skarby

Wprawdzie ze sporym opóźnieniem ta relacja, bo spotkanko było na początku czerwca, ale lepiej późno niż wcale!?
U Beatki ogród jak zwykle wymuskany, przystrzyżony, poukładany! ... ona nie ma czasu poleżeć na swoim leżaczku

Wzgórze chaosu 23:52, 26 cze 2024

Do góry
Kokesz napisał(a)

To siewki czy sadzonki?
Da się gaurę ukorzenić?
Chętnie bym podzieliła swoją różową bo się nie sieje.
Ale z tego co wiem to ona ma korzeń palowy i nie da się podzielić?

Ogród przepiękny szkoda, że tak daleko.

Oj tam oj tam daleko Okolice Krakowa, zapraszam

Gaura to sadzonki, pobrane wiosną z młodych pędów, ukorzenione w słoiku z wodą a teraz w doniczkach pojadą do Magary
Gdy rozmnażałam dla siebie, od razu ze słoika z korzonkami szły do gruntu.

Dzieliłam też swoje najstarsze gaury w zeszłym roku. Odkopałam kawałek z dużą zbitą bryłą ziemi.
Przyjęły się fajnie.

Lubię gaurę Graceful White, to taka terminatorka.

Fotki z września i października zeszłego roku. Cały czas kwitnie i nie pokłada się.

Magary Dramaty z Rabaty 23:43, 26 cze 2024

Do góry
Haniu, misa dotarła z dalekiego kraju cebularzy Woda nalana, korten działa, pistie dorzucone, Kot chyba (?) zaakceptował "swoją nową miskę"

Na zdjęciu stoi bo stoi, ale od dwóch dni stoi już na rabacie (miejscu docelowym) bez wody i ją przestawiam jakieś sryliard razy dziennie Muszę przesadzić dwa raureify do niej (na podział jednak nie mam odwagi), a wtedy ruszę z całą resztą
Wzgórze chaosu 23:41, 26 cze 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

Kochana Iwonko, zupełnie nie należę do osób, które "oko za oko i ząb za ząb" (Kodeks Hamurabiego ) czyli nie oczekuję reakcji - wpis za wpis
Twój ogród jest mi bliski, bo oglądałam go chyba z rok czy nawet dwa przed ujawnieniem się. A równocześnie zdaję sobie sprawę, że mój ogród mały i nie dorastam do pięt niektórym (m.in i Tobie ) ale jakoś nie czuję się z tego powodu specjalnie dyskomfortowo (no, może czasami i rzadko ) bo i tak lubię mój ogródek i cieszą mnie moje roślinki, a szczególnie te wyhodowane własnoręcznie z nasionek czyli terapia ogrodowa do mnie przemawia. Pozdrawiam Cię baaardzo serdecznie i uwalniam Cię z wyrzutów

Dziękuję Bożenko za tyle miłych słów, dziękuję za rozgrzeszenie
Podziwiam za nasionka, ja coś nie mam cierpliwości.
Terapia ogrodowa to najlepsze lekarstwo, padam dziś po cięciu piłą żywopłotów, ale takie zmęczenie fizyczne uwielbiam.
Dobrze że mamy te nasze ogródki, tyle radości.
Choć bywa też frustrująco, no samo życie

Wzgórze chaosu 23:32, 26 cze 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ja też wnioskuję za zmianą nazwy beż chaosu
Iwonko, czy derenie masz w pełnym słońcu czy w półcieniu. Pytam bo coś moje chyba słońce przypala.
Ula derenie najlepiej mi rosną w miejscu lekkiego półcienia. I tam gdzie mają bardziej mokro.
Milky Way wegetuje, liście mu się zwijają, ma patelnię, średnią ziemią i pijaków wokół (glediczja, żywopłot...)

Wzgórze chaosu 23:24, 26 cze 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Tak, chaos już nie pasuje. Zmiany rozjaśniły ogród i nadały mu lekkości. Piękne zdjęcia i ujęcia.
Gosiu cieszę się, że ruszyłam w końcu rabatę na środku.
Jest zdecydowanie lżej. I bardzo lubię te większe, zaopiekowane iglaki czy drzewa. Trochę pracy jest ale warto.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies