Nie oszalał tyle bylo, robie dokumentacje temperatur, bo czesto sa spory jak bylo o tej porze w zeszlym roku, bedzie jak znalazl za rok o tej porze.
Chyba do gruntu, to jest bez sensu siac teraz. Sialam zawsze aksamitke wczesniej, ale wysialam w zeszlym roku do gruntu pod koniec kwietnia i bylo cieplo ta gruntowa przerosla i byla dorodniejsza niz wysiana wczesniej.
Witam. Powiem szczerze nie wiem. Kupowalam ten kamiorekmbo,pasowal do duzych kamieni.
Nie wiem czy widzialas moj skalnik ale najpierw wybralam duzy kamien a potem mniejsze kamiorki.
Tam gdzie kupowalam byl bardzo ladny wapien ale nie bylo drobiezgu wapiennego.i zdecydowalam sie na ten co mam, chyba dobrze zrobilam. Kamien na skalniaczku ten duzy ma piekna barwe w sloncu i po deszczu.
Pozwolisz, ze wstawie zdj
Rozumiem Mi tez zależało i przy okazji udało mi się je kupić to razem zaczynamy z nią przygodę Będziesz wysiewać do multiplatów ? Czy prosto do gruntu ?
Witam. Ogladam twojego klonika, bardzo gesty, to czerwony? Moj tez w doniczce zimuje w garazu. Wypuszcza juz listeczki, musze go przeniesc do jasnego miejsca.
Wiesz juz zrobilam zakup w skl internetowym w Krakowie, przemila Pani doradzila co jeszcze powinnam kupic, aby werbena dobrze wygladala, przede wszystkim rudbekia nie zastapiona.
Dzisiaj tak bylo ładnie, ze szok po wczorajszej bylejakosci dnia.
Drimeth nie zalozy watku przynajmniej narazie. Zawsze mozesz przekac wiadomosci na wp.
Dla Drimeth i Pestki na moim sluze posrednictwem. Maja rzeczywiscie duza wiedze sa to chodzace encyklopedie swietnie poruszaja sie na salonach ogrodowych, szkolkach i nie tylko.
Pestka Kasia nie zaklada z nadmiaru obowiazkow, jest zapracowana.
Dzisiaj zamowilam w sklepie internetowym werbenę patagonska i inne nasiona przy okazji, aby paczuszka nie byla smiesznie mala.
Bardzo mi na tych nasionach zalezalo. Nigdzie obdzwonilam wszystkie sklepy w Warszawie nie ma. Sprowadzam z Krakowa.
Jesteśmy po polowaniu rybnym z Piotrem.. .. niby jeszcze mało żwawe, ale trudne do złapania Za wiele się nie udało złowić Chowają się pod lodem..
W celu eliminacji narybka wpuściłam orfy.. i już nie mam nowych małych, ale duże rosną I mam ich stanowczo za dużo. Filtr mam za mały na tyle ryb i taką kałużę .. i muszę czyścic filtry codziennie w sezonie. Jest to upierdliwe..
Przed oknem kuchennym, na tarasie stoi stół ogrodowy, na nim drugi zrobiony z palet dalej miski, miseczki, karmnik
Dalej ja za oknem i z aparatem
W Łazienkach to i ptaki i wiewiórki jakieś dziwne, latają po ludzikach, jedzenie zabierają. Mam kilka zdjęć to aż trudno uwierzyc, ze to dzikie stworzenia
Witam nowych gości... bardzo mi miło, że zajrzałyście W wolniejszej chwili wpadnę z rewizytą na pogaduszki.
Ela wypasiony to on nie jest.. to taka zbieranina chciejstw.. Ogród z domem (parterowy wiec zajmuje sporo miejsca), dojazdem i wielkim parkingiem ma 2800 metrów. Nie jest mały, ale nie jest też wielki.. Powtórzę co zawsze powtarzam, za mały na chciejstwa, za duży do roboty.
Witam, ale masz urodzaj rybny. Moje jeszcze w oczku skutym lodem na 25 cm i to podwójnym. Wczoraj robiłam przerębel cos tam pływa.
W zeszłym roku też miałam duży przyrost rybny, rozmnażały się jak króliki.
To nie dobrze bo ryby jak są od jednej pary to chorują, trzeba zawsze dostarczać nowe ryby.
Podaj adres na moje wp to może i ja skorzystam z winorośli.
Gdzie ty masz to pobudzenie chyba w zacisznych miejscach. U mnie to jak w epoce lodowcowej wszystko zmrożone i zlodowaciałe i grzęzawiska bo krety narobiły kanałów i wszędzie tymi kanałami płynie woda.
Ale dzisiaj np. w słońcu 27,7 na plusie w cieniu 15 to wysoka temperatura kilka dni i wszystko osuszy i ruszy, ale wiadomo w marcu jak w garncu.... różnie może być.
Zawitka moze cos dojrzysz na tym drugim zdjeciu, ale jest duza roznica we wzroscie, ziemia i nawozenie takie same podlewanie tez. Ten zimowy klabik jest w sloncu. Cien i polciec jest idealny dla cisow.
Cisy lubia cien, o ile sie nie myle to widze dwa na tle bukszpanu na zdjeciu mova tam zostac tylko podrzuc nawozu pod nje wyrosna i trawy beda mialy oparcie.
Jestem na str. 751. Wieczorem na swoim watku pokaze te same cisy w cienju i sloncu jak roznica we wzroscie.