Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 19:46, 01 lut 2017

Do góry
Kasia mnie rece opadaja. Napisze na wiadomosciach troche pozniej. Nie chce wybuchnac bo mi zamkna watek.
Ptasi gaj 16:03, 01 lut 2017

Do góry
Kasia wyprowadzilas sie na wies niedlugo mozesz znowu mieszkac w miescie ja tez. Zwariowac mozna.
Ogrodula 15:41, 01 lut 2017

Do góry
Witaj Urszulo, ja tez mialam problem z podpisem cala spocona ale sie udalo.
Mozesz dac 4 zdjecia jak dasz jedno wiecej nikt ci glowy nie urwie.
Tez na poczatku dawalam wiecej, nie czytałam regulaminu. Chodzi o to, ze jak jest wiecej zdjec to watki sie zawieszaja lub słabo przewijaja.

Jezeli wstawiasz zdjecia z telefonu zrobione w pionnie mozesz umiescic dwa obok siebie nie robiac spacji. Po nich robisz spacje, aby wstawic nastepne.Jak masz w poziomie to spacja i wstawiasz zdjecie.

Wstawiaj co masz zwiazane z ogrodem nawet pokrzywy, tą eko gnojowke.
Napisz jak robisz ten napoj dla,roslin.
ILe ma dzialka hekterow!!!!!
Dziekuje za odwiedziny na moim watku.
Ptasi gaj 15:29, 01 lut 2017

Do góry
Miło mi, ze Elblag zajrzał do mnie. 20 lat to szmat czasu. Zagladaj do mojego jak bedziesz w potrzebie.
Ptasi gaj 14:38, 01 lut 2017

Do góry
Kasia mamy zdjecia z Powsina z 2010 r. Nikt nie spacerował tylko my, czapy na wszystkich drzewach, jeszcze w trakcie przemarszu zlapal nas bardzo gęsty snieg nie mozna bylo dojsc do chalupy.
Pamietasz to lato. Boze Cialo pojechalismy na dzialke, nagle czarna chmura nadchodzi mowie do M zakrecaj odjezdzamy, nie trwalo 5 min. Sciana wody przez 3 godz. Zatrzymalismy sie w Ustanowie ww sklepie a tam pol Ustanowa wszyscy sie kryli przed deszczem. Od tego czasu nie bylo dnia aby nie lało.
Nastepny 2011 r. Tez bardzo mokry.

Kasia nic nie pomoze, to rosnie jak perz, od malego korzonka odradza sie.
Jedyna rada to pedzelek i randap.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:32, 01 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam kominiarki.
Kasia toż to cała celebracja z tym rozpalaniem. To co napisałaś w życiu tak nie rozpalałam, ale każda droga jest dobra byle prowadziła do celu.
Rachu ciachu i już się pali.
Ja mam nawiew zrobiony więc rozpalam nie zależnie od góry czy dołu, ale zawsze kładę papier następnie podpałkę z suchego drzewa czyli chrust i potem właściwe drzewo. Paliliśmy zawsze dębem, ale coś odbiło M i nakupił w zeszłym roku jesion pięknie się pali jest trochę droższe ale warto, biały ogień. Tak rozpalam ja!!!
Jak rozpala M to wychodzę.

Witam Elżbieta - ty chyba pierwszy raz u mnie - tym bardziej mi miło
Zapraszam częściej
Zielona przestrzeń 00:30, 01 lut 2017

Do góry
Jestem u ciebie na str. 3 masz piękną lawendę jaka to odmiana.
Wygląda na niską, bo ja mam odmianę "viva" bardzo wysoka i chcę ja zastąpić inną o mniejszym wzroście.
Ptasi gaj 00:24, 01 lut 2017

Do góry
Trzeba przywołać wiosnę więc wstawiam krokusy z mojej działki

Znalazłam zdjęcia "omanu" (oman) żółta roślina bardzo ekspansywna nie można wytępić przywlokłam z jakąś rośliną. Ma takie pędy jak perz. Co prawda wygląda lepiej od perzu, ale uciążliwa tak samo, zagłusza rośliny.
Najpierw myślałam, że to kwiat szlachetny więc ją pielęgnowałam następnego roku jak się rozsiała była wszędzie jak pajęczyna.

Ptasi gaj 00:17, 01 lut 2017

Do góry
Przeglądając zdjęcia znalazłam fotki z zimy początek lutego 2010 r. była bardzo mroźna i śnieżna zima. Dzieci budowały igloo w tych zwałach śniegu
Lato powodzie w całej Polsce.

Ptasi gaj 00:13, 01 lut 2017

Do góry
To mój pierwszy trawnik zasiany, po dwóch tygodniach coś takiego zastałam.

Ogród od 8 lat... 20:32, 31 sty 2017

Do góry
Witam Piotrusiu, malo troche tych zdjec, ale najwazniejsze, ze masz checi do uprawy i ogrodomanii. Po trochu i twoje oczko nabierze wygladu oczka z nasadzeniami przy brzegu. Ja bujam sie juz trzy lata i ciagle cos sie dzieje, jak nie glony to ryby, to rosliny.
Wszystko mozna zamaskowac jak nie roslinami to kamieniami.
Napisz co to za roslinka na tej stronie bukiecik źólty. Ładne tulipany takie zdrowe.
Ogród Ani :) 20:08, 31 sty 2017

Do góry
Ania co zrobisz to zrobisz z tymi choinami moze bedzie wszystko dobrze. Tam gdzie mieszkasz jest duzo cieplej, niz w moich okolicach.
W zeszlym roku w moim przypadku miedzy moja dzialka a W-wa roznica w wegetacji byla 2 tygodnia. W-wie tulipany kwitly pelna para, a na mojej dzialce ledwo paki zielone.
Ptasi gaj 19:51, 31 sty 2017

Do góry
Iwona nie boj sie targaj trawnik ile wlezie nic mu nie bedzie to dla jego,dobra. Wystarczy raz w roku. Nie wiem czy pisalam u mnie M nawozi. Pozniej usiade do komputera stacjonarnego tam mam zdjecia o ile ich nie wyrzucilam jak wygladalo nasze nawozenie siewnikiem same mijanki paseczki placki ciemne.
M ma wyczucie w ręku, tak rozsiewa, ze mucha nke siada.
Tez sie za bardzo nie wtracam, zeby sie niezniechecił.
Ptasi gaj 12:27, 31 sty 2017

Do góry
Aniu to za wczesnie. Tak wczesnie iglakow sie nie tnie. Moze juz przeczytalas moj wpis na swoim watku i twoje zapedy ostygna.
Luty styczen tomdla krzewow i drzew lisciastych.
Ogród Ani :) 12:20, 31 sty 2017

Do góry
Nie cielam czubkow chce aby troche wyrosly potrzebny jest u mnie cien nawet azurowy.
Ty masz swoje choiny pod plotem posadzilas w 2016 czy wczesniej. Krzaczki musza sie dobrze zaaklimatyzowac zakorzenic w ziemi. Dopiero gdzies w trzecim roku po posadzeniu tnij. Bo tak jak pisalam wczesniej moga u nich brazowiec igly.
Czy to ma byc taki wyzszy zywoplot czy puszczone na źywioł.
Jednym slowem choiny sa bardzo ladne warte polecenia, trzeba sie im przygladac i podlewac bardzo pija.
Jeszcze jedno po cjeciu iglakow zawsze opryskuje krzaki, drzewa preparatem przeciwgrzybowym dla iglakow, dlatego, ze sekatorem tnkesz i nie wkesz czy ktoras z nich nie jest porazona, zeby nie przeniesc. Czesto przecieram noze denaturatem.

Przeczytalam twoj wpis na moim watku i odpisalam tam i tu ja bym sie powstrzymala. Luty marzec to ciecie lisciastych.
Przeczytaj jeszcze watek o choinach kanadyjskich jest na tym forum.
Ptasi gaj 11:42, 31 sty 2017

Do góry
Aniu jeszcze czubka nie podcinalam, chcialabym aby byly wielkie bo potrzebne mi sa takie drzewa, gdyz dzialka jest bardzo sloneczna. Narazie obcinam boki bardzo ladnie reaguja na ciecie gestnieja robia sie takie kopeczki.
Nie pamietam w ktorym miesiacu cielam, zaczeły sie rozrastac sa w tym miejscu posadzone trzy, zadbane szybko rosna. Mialy duze przyrosty i cielam, pewnie na poczatku czerwca jeden raz w zeszlym roku.
Mam zdjecia jak byly posadzone takie biedule na innym komputerze wstawie w watku.
Ogród Mirelli 00:33, 31 sty 2017

Do góry
Piękne róże i trawa bardzo ładna przejrzałam wątek tak jak pisałaś od lipca do sierpnia.
Ja w zeszłym roku kupiłam dużo róż, kwitły, ale jeszcze specjalnie się nie emocjonowałam nimi, bo to pojedyncze kwiaty. Dopiero w tym roku będzie pewnie co oglądać bo już pewnie się u mnie zaaklimatyzowały, oby tylko pogoda im sprzyjała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies