Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 17:45, 27 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Gdzie te ptaki przylatuja, ze masz takie zdjecìa. Na jakiejs desce ta miseczka.
To co napisalam to prawda ja w krzakach siedze i guzik nic sie nie udaje.
U mnie to jakies dzikusy te sikorki. W Łazienkach to sikorki z reki jedza. Jak dorwa kogos ze slonecznikiem to lataja nad glowa.
Dziobiom ziarno na potege, od wczoraj zjadly prawie kilogram slonecznika widac, ze wypasione.

Przed oknem kuchennym, na tarasie stoi stół ogrodowy, na nim drugi zrobiony z palet dalej miski, miseczki, karmnik
Dalej ja za oknem i z aparatem
W Łazienkach to i ptaki i wiewiórki jakieś dziwne, latają po ludzikach, jedzenie zabierają. Mam kilka zdjęć to aż trudno uwierzyc, ze to dzikie stworzenia
Napia 21:43, 27 lut 2017

jolanka napisał(a)

Agnieszka, tak naprawdę to podpisuje zdjęcia aby samej się nauczyć. Podpytuje innych, szukam zdjęć w internecie, na O. Ogród to przecież ne tylko rośliny ale tez wszystkie zyjatka, w tym ptaki.

U nas w domu nastąpiła specjalizacja ptaszki z wielkim zainteresowaniem ogląda mój M. i po raz enty pokazuje co mazurek a co wróbelek. Dobrze, ze rozpoznaję sikorki i kosy, bo są częstymi gośćmi w ogródku
ElzbietaFranka 20:16, 28 lut 2017

W zeszłym roku piękny jesienny dzień, siedzę z córką na ławce, jak ten deptak do pałacyku na wodzie. Z tyłu wysoki żywopłot z grabu nagle wiewiórka na ramieniu zawał na zawołanie. Zwierzątka są tam przyzwyczajone do ludzi, że nikt im krzywdy nie robi wręcz odwrotnie jedzenia mają pod dostatkiem.
Makao_J 21:38, 28 lut 2017

jolanka napisał(a)

Przed oknem kuchennym, na tarasie stoi stół ogrodowy, na nim drugi zrobiony z palet dalej miski, miseczki, karmnik
Dalej ja za oknem i z aparatem
W Łazienkach to i ptaki i wiewiórki jakieś dziwne, latają po ludzikach, jedzenie zabierają. Mam kilka zdjęć to aż trudno uwierzyc, ze to dzikie stworzenia

Ojejka ale to musi być fajne jak tak blisko te zwierzaki podchodzą. Super
jolanka 09:16, 01 mar 2017

Napia napisał(a)

U nas w domu nastąpiła specjalizacja ptaszki z wielkim zainteresowaniem ogląda mój M. i po raz enty pokazuje co mazurek a co wróbelek. Dobrze, ze rozpoznaję sikorki i kosy, bo są częstymi gośćmi w ogródku

Haha, z czasem tez poznasz Dla mnie do niedawna kosy i szpaki były nie do zapamiętania. To czarne i to U mnie to dla eMa wszystkie skrzydlate to sikorki
jolanka 09:17, 01 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
W zeszłym roku piękny jesienny dzień, siedzę z córką na ławce, jak ten deptak do pałacyku na wodzie. Z tyłu wysoki żywopłot z grabu nagle wiewiórka na ramieniu zawał na zawołanie. Zwierzątka są tam przyzwyczajone do ludzi, że nikt im krzywdy nie robi wręcz odwrotnie jedzenia mają pod dostatkiem.

I domagają się go na całego.
jolanka 09:19, 01 mar 2017

Makao_J napisał(a)

Ojejka ale to musi być fajne jak tak blisko te zwierzaki podchodzą. Super

Aniu, radocha niesamowita
Tylko jest jeden minus - teraz mam cały taras do czyszczenia Nabrudzone jak hmm... A słonecznik to będzie mi rósł chyba w rynnach
jolanka 09:23, 01 mar 2017

Obiecywalam sobie, ze na pewno, drukowanymi, na pewno nie bede kupowala żadnych roślin w marketach. I co? I d..pa. Wczoraj w L kupilam kłącza - a później znowu bede narzekać i radzić innym aby nie kupować
Makao_J 13:41, 01 mar 2017

No to ja też mam rozsypany słonecznik po ziemi. Ciekawe czy coś wyrośnie
asiak 15:25, 01 mar 2017

jolanka napisał(a)
Obiecywalam sobie, ze na pewno, drukowanymi, na pewno nie bede kupowala żadnych roślin w marketach. I co? I d..pa. Wczoraj w L kupilam kłącza - a później znowu bede narzekać i radzić innym aby nie kupować

Muszę zakazać sobie wstępu do L