Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 21:06, 07 sty 2015

Do góry
Szok temperaturowy, istna syberiada
Melduję, że odlwilż z Zachodu nadchodzi! Już tylko 0 stopni u mnie jest nawet wieczorem, w sobotę +9 a na Matki Boskiej Gromicznej obiecuję wroclawskie krokusy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:02, 07 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Pamiętasz, że na wiosnę jesteśmy umówione na rekonesans traw w Trzebnicy?

W planowaniu mogę pomóc, zaprawiona w bojach imprezowych jestem a na kawę zapraszam

Wiosne zaczynamy u Stefana na trawkach a w lutym na giełdzie. Daj znać, którą sobotę mamsz wreszcie wolną, bo jak nie to ja sie osobiście na adiencję do Twego szefa udam

Aga Pe ty sie nie czaj tylko terminy w kalendarzu tez już bookuj
Moja "przyziemna" :) pasja 20:56, 07 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ja też zawsze mam ograniczone zaufanie do fachowców, czy zrobią tak, jak chcę. Najchętniej wszystko robiłabym sama , gdybym potrafiła i miała siłę .

Radę dasz, po prostu będziesz uczestniczyć w forumowych akcjach, tu raczej żaden termin Ci nie umknie . Cięcie lawendy, traw, cisów, nawożenie, opryski. Będzie ok .

Dokladnie tak jak pisze Jagoda , najpierw Danusia odtrąbi początek sezony mycciem Karcherem mebli teakowych i kostki granitowej, potem będzie sygnał do cięcia co się da, wczesniej będą sygnały że już nawozić azofoską bo cebulowe wyłaża, kliedy nawozić trawnik ect. Wysatrczy bywać w kilku intensywnie działających wątkach
Hi hi jak ja lubię to wiosenne trąbienie i relacjonowanie wykonanych prac. Meldunki składa każdy na forum

Siarczan postasu genialnie mi się sprawdził, nic nie jest brązowe w tym roku a poprzedniej jesieni miałam wszystkie bukszpany brązowe. Ana Art też pokazywała u siebie efekty siarczanu. Ale nie może byc granulowany (ten rozpuszczał się rok... Chyba w tym roku zadziałał) tylko krystaliczny, ktory od razu rozpuszcza się w wodzie.

Jagoda zapisuję saletrę wapniową , bo mam kwaśną glebę, ale wcześniej areacja i wertykulacja Przy okazji pędraczki poprzeżynam...
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:45, 07 sty 2015

Do góry
Moania jak widzisz bardzo tęsknimy do Twoich klimatów dobrze, ze na Fb Cie mam
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 20:44, 07 sty 2015

Do góry
Przycinamy w tym samym czasie co róże czyli gdy kwitną forsycje. Ja tnę na wysokośc 10 cm
Ogród Magdalenka 20:43, 07 sty 2015

Do góry
Thuje są na plantacji laurowiśnie też
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:40, 07 sty 2015

Do góry
Jesli znajdę lot za 78 zł jak są teraz to polecę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:37, 07 sty 2015

Do góry
Danusiu jak dla mnie to wiosna może panować w Twym ogrodzie przez caly rok Przepięknie
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 07 sty 2015

Do góry
Melduję źe cały snieg przyszedl do mnie
Może nie bedzie tak żle z roslinami, bo już nadchodzi odwilż... Śniegu w górach żal... U nas w sobote ma być +9 ... Jak nic 2 lutego będą krokusy.....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:28, 07 sty 2015

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, w maju możemy się wybrać do Londynu na Chelsey Flower Show, jeszcze nigdy nie byłam. Aczkolwiek na to też ze 2 tys zł pójdzie, choć to tylko 2-3-4 dni, bo bilety lotnicze w tym okresie i ceny hoteli zwyżkują, podobno. Więc nie wiem czy jest sens, czy nie odkładać na jakiś dalszy kierunek. Chyba wolałabym wybrać się na zwiedzanie ogrodów angielskich, niż na samą wystawę. Ale to już gorsze logistycznie do zrobienia, małą grupą, chyba że auto wynająć... już kiedyś jeździłam w ruchu lewostronnym po Anglii, więc spoko hihi

W wakacje wybieramy się do Gruzji na 2 tyg, ale tutaj mam aż nadmiar chętnych, a dla grupy liczącej ponad 10 osób bardzo trudno jest choćby bilety w dobrej cenie dostać...

Na okres świąteczno-noworoczny planuję 3 tyg w Azji, 2-3 kraje i zamkniemy się w kwocie 4,5-5 tys zł z wszystkim. (najchętniej: Wietnam - Laos (ew. Birma do tego) lub Sri Lanka + jeśli lot będzie tani to skok na Malediwy na parę dni do tego - tutaj pewnie bliżej 5-6 tys, bo i Sri Lanka i Malediwy droższe).
Więc w rok uzbieramy, prawda? Zapraszam

Własnie z powodu tych cen w Londynie chyba CHFSh odpuszczę.... Ale obserwuję caly czas cen lotow, może coś w ostatniej chwili albo prawdziwe First time kupie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:24, 07 sty 2015

Do góry
Mamy zimę że aż miło, sypało śniegiem po południu i było 0 , aż trudno było dojechać do domu... Od jutra odwilż...

Jagoda, ja mam nadzięję wrócić z nart na kwitnące krokusy

Sebek dzieki za podsumowanie AM, bo własnie. Mi na tym sterczeniu zależy, będę ją podcinać aby wciąż sterczala

Pozostalej częsci Polski macham. Zyczę umiarkowanych mrozów , takich do -3

Meldunek pogodowy skladam , u nas wciąż 0 stopni
Mała Eleczka 22:23, 06 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Latalam z miotłą i otrzepywałam śnieg z kulek na nózkach i żywopłotu cisowego.

Nie kojarzę małych ogródków L - są same kwadratowe.

Lee wpadnij na pinterest do moich katalogów (Madżenka) i tablica "small garden" może coś znajdziesz co Ci się spodoba.

Też latałam przy okazji lepienia bałwana

Czy mój ogródek to rodzynek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 06 sty 2015

Do góry
Też mpnie lubię takich zmian temperartur od +5 do -9..
Zazdroszczę bani

Ps. Dla Iwonki kompostownik był pełny we wszystkich trzech komorach... Wybrałam " złoto ogrodnika" do donic i okopczykowałam róże. Mam teraz jedną komorę pustą
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 21:30, 06 sty 2015

Do góry
ewelinabuczak napisał(a)
dziękuje za odpowiedź , ja mam tą roślinkę posadzoną w korze i jest jej dosyć grubo czy to wystarczy ?

Przy łagodnej zimie , mrozach do -15 powinna sobie dać rade. Gdyby jednak zapowiadano silniejsze mrozy to torf lub ziemia ogrodnicza lepiej ją ochronią, na wierzch mozna sypnąc jeszcze korę.
Nie wiem gdzie mieszkasz i jaki masz klimat. Ostatnie dwie zimy moja perovskia pod Wroclawiem przeżyła bez okrywania (minimalna temepratura wyniosła -13 stopni)
Ogród z łezką II 21:27, 06 sty 2015

Do góry
Fajne spotkanie iałyście. Kopindzia widzę, ze to już przyjaźń
Moja "przyziemna" :) pasja 21:22, 06 sty 2015

Do góry
twoimi trawami i danicami zachwycam się stale i nieustannie ale dzisiaj zachwyciłam się wiankiem. Jeden ale jaki!
Lawendowy zawrót głowy 21:18, 06 sty 2015

Do góry
Nie sadż grabów przed wykonaniem ogrodzenia. Szkoda czasu i pieniędzy oraz strat w roślinach.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:14, 06 sty 2015

Do góry
Ja najbardziej lubię Twoje holenderskie klimaty w Polsce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:05, 06 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ej ta z rozarium ma ten sam sklep do piwonii co ja kupowałam tylko inna nazwa. Kupowałam właśnie w doniczkach.

Zatem będziemy porównywać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:04, 06 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Świetny miałaś dzień, piękny. U mnie o 18.00 (gdy wróciłam z pracy, więc nie czuj się osamotniona ) było już -11, dobrze, że choć czapka ze śniegu na trawach...

Na szczęście tylko komputer uruchomiłam na 1,5 godz
Od jutra katorga.
A Ty Jagoda pewnie kończysz rok w pracy?

Idzie już ocieplenie , tylko -7 już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies