Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:27, 15 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Wsadziłam na jesień tylko ok. 100 cebulek, łącznie z narcyzami, mieczykami i czosnkami. Na więcej mnie nie stać Teraz liczę na samoistne rozmnożenie

Od 3 lat kupuję tulipany, zarażona wiosennym ogrodem Any. Ja kupuję ok 100 cebul roczenie po 30 szt. z jednego rodzaju. Więc w sumie kupiłam 300 szt . Prawda, ogród uczy cierpliwości. Coraz bardzie w ogrodzie je widać. Każdą bylinę, każdą trawę, każdą żurawkę dzieliłam na 2 lub 3 lub 4. Jesienią kupiłam jedną sporą sadzonkę trawy ice dance i rekordowo uzyskałam 11 sadzonek z jednej doniczki. Cierpliwie czekają w kąciku, aż się rozrosną. A znajomi mówią, że chyba majątek na ogród wydałam .
Moja codzienność - ogród Oli 17:57, 15 kwi 2016

Do góry

Olu,mam pytanie,co ile sadziłaś tu ice dance i evergoldy?Chciałabym zrobic u siebie ten sam fragment.
A rozpl.Hameln co ile sadzona?pozdrawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 07:36, 15 kwi 2016

Do góry
Hej joluś
ja też od Iwonki dostałam ICe Dance i ju z posadzona
nie dzieliłam zbytnio mam nadzieję to zrobić w późniejszym terminie jak ogarne rabaty

Ja swojej stipy nie wynosiłam an zewnątrz z typoych przyczyn braku czasu ale jak widać krzywdy jej nie zrobiłam
jedne baardziej wiostkie inne się trzymają
na pewno coś z nich bedzie
Wymarzony ogród Izy 23:26, 14 kwi 2016

Do góry
Polinka że to właśnie ty mnie o te trawy pytasz!?
Tak jak uprzedzałam zgapiam rabatę od ciebie -przynajmniej większa jej cześć
Kupiłam:
miskant gracillimus, ml, red baron, ice dance i trawa złota.
Na tej rabacie wykorzystam dance albo trawe złotą

Teraz zastanawiam się jak szeroko od siebie je sadzić?
Próbka nasadzeń:

Myślę jeszcze o jakims drzewku -może umbra? I nie bardzo wiem gdzie je wkomponować.
Wczesniej myślałam też o jakieś "choince"

Po prawej stronie hortensje + ?

A i dostałam jednego "gratisa" nie wiem czy przypadkiem czy celowo
Tylko nie ma opisów i nie bardzo weim cccoooo to jest???

Ogród wśród pól i wiatrów 19:40, 14 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
A oto jaki piękny prezencik dostałam dzisiaj od Iwci-Żabci
Pięknie zapakowana, w hurtowych ilościach IceDance

Iwonka, bardzo bardzo Ci dziękuję

Pojechałam po południu wsadzić trawki, ale nawet nie zdążyłam ich obfocić, bo już się ciemno robiło.
Pogoda u nas beznadziejna, deszcz, wiatr, zimno!! Brr..

Super prezencik, a jakie piękne korzenia mają moje ice dance powoli zaczynają odzywać po zimie a jak tam Jolus stipa?? U mnie niektóre sadzonki liche się zrobiły, ale reszta całkiem, całkiem daje rade po pikowaniu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:54, 14 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kurcze, u Ciebie to już wyższy poziom ogrodnictwa. Wszystko takie przemyślane i ładnie zestawione. Moje Twoje ice dance też kwitnie, ale ma czarne te kłoski i nie takie wysokie. Ale najważniejsze, że ładnie przezimowały. Silver sceptre też Będę dzielić
Buziaki

Cieszę się bardzo, że wszystko ładnie przezimowało

Martuś, a jak gracki? Pokazują już zielone??

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:43, 14 kwi 2016

Do góry
Kurcze, u Ciebie to już wyższy poziom ogrodnictwa. Wszystko takie przemyślane i ładnie zestawione. Moje Twoje ice dance też kwitnie, ale ma czarne te kłoski i nie takie wysokie. Ale najważniejsze, że ładnie przezimowały. Silver sceptre też Będę dzielić
Buziaki
Mój nowy stary ogród 09:25, 14 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Też mam problem z Goldami.... ale pierwszy raz!
Rozczarowały mnie

Ale zieleń masz już soczystą

Goldy wygladaja okropnie, z ośmiu sztuk chyba dwie żyją na pewno, reszta zdechła. Amazony też mnie rozczarowały, mam ochotę wymienic tym razem na carex montana.
Najładniejsze mam seslerie jesienne.
Ice dance nie wyjściowe, ale zaczęły kwitnąć.
Moja codzienność - ogród Oli 08:48, 14 kwi 2016

Do góry
Odważyłam się zalogować,bo liczę na Waszą pomoc.Olu,przeczytałam od deski do deski Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem tego co zrobiłaś wraz ze swoim eMem.Twój ogród jest moją inspiracją.Mam nadzieję że nie przeszkadza Ci że będę kopiować u siebie Twoje rabaty?Właaśnie przymierzam się do zakupu trawek m.in. evergoldów,ice dance i amazon mist.Będę zamawiać przez all ale czytam,że miałaś jakieś niemiłe dośwaidczenia i dlatego mam prośbę abys napisała jakiego sprzedawce należy omijać szerokim łukiem.Ogród cudowny!!!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:55, 13 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ice dance rozrasta się rozłogami to prawda i jest dosyć inwazyjna.Ją ją jednak lubię na obwódkach.Łopatą dookoła pociacham i rozłogi rozdaję
Jasnota też jest inwazyjna tylko że łatwiej ją wyrwać.

Gosia to reflektuję na jedno wiadro tej ice dance, a resztę biorę w ciemno
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:49, 13 kwi 2016

Do góry
Ice dance rozrasta się rozłogami to prawda i jest dosyć inwazyjna.Ją ją jednak lubię na obwódkach.Łopatą dookoła pociacham i rozłogi rozdaję
Jasnota też jest inwazyjna tylko że łatwiej ją wyrwać.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:11, 13 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwuś chcesz ice dance w dużej ilości Takie wykopałam, zrobisz z tego z 20 sadzonek.To są wielkie wiadra.

Mam jeszcze z 20 sadzonek trzmielin już sporych jak reflektujesz.
i jeszcze będę wyrzucać część jasnoty bo strasznie się rozrasta o takiej

Gosia , aleś zapodała , powiem tak , chętna jestem na trzmielinkę i na jasnotę , a ice dance rozłogami się rozrasta? Czy nie inwazyjna?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:27, 13 kwi 2016

Do góry
Sylwuś chcesz ice dance w dużej ilości Takie wykopałam, zrobisz z tego z 20 sadzonek.To są wielkie wiadra.

Mam jeszcze z 20 sadzonek trzmielin już sporych jak reflektujesz.
i jeszcze będę wyrzucać część jasnoty bo strasznie się rozrasta o takiej

Droga do spełnienia 14:43, 13 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
TO
1.Monarda 'Red Shades'
2.Monarda 'Jacob Kline'
3.Szałwia 'Compact Deep Blue'
4.Trzcinnik 'Karl Foerster'
5.Turzyca 'Ice Dance'
6. Rozplenica 'Moudry'
7.Hortensja 'Vanilla Fraise'
8.Hortensja 'Limelight'

To chwal się koniecznie jak posadzisz!Gdzieś kupowała?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:40, 13 kwi 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

ANA, według Twoich obserwacji, które trawy są najbardziej ... powiedzmy "wdzięczne", które są bardzo ekspansywne? Ogólnie - które polecasz?
Wybacz, ale jestem początkująca i zielona a u Ciebie widzę jest sporo tego

Runianka utkana krokusami - mega widok Tym bardziej, że stożki przyciągają uwagę
nie wiem co masz na myśli mówiąc wdzięczne jakich traw potrzebujesz, wysokie, niskie, ekspansywne?
nie mam problemu z miskantami Gracilimus, Morning Light, Variegatus, Rozplenicami, Hakonechloa, Sesleria, Bowles Golden, Ewergold, Red Baronem - ten rozchodzi się na boki, Ice Dance- też idzie bokami. Miałam jeszcze miskanty zebrinus i giraffe, ale pożegnałąm się z nimi bo robiły mi 'bałągan' na rabacie, chociaz ogólnie je polecam
Frosted Curls co roku jakaś wypada i myślę czym ją zastąpić, rezygnuje też z Praire fire
Droga do spełnienia 13:54, 13 kwi 2016

Do góry
TO
1.Monarda 'Red Shades'
2.Monarda 'Jacob Kline'
3.Szałwia 'Compact Deep Blue'
4.Trzcinnik 'Karl Foerster'
5.Turzyca 'Ice Dance'
6. Rozplenica 'Moudry'
7.Hortensja 'Vanilla Fraise'
8.Hortensja 'Limelight'
Red baron, trzmielina, juki, żurawki, molinia ! 11:07, 13 kwi 2016

Do góry
ice dance mogę zaproponować za red barona
Wszystkiego po trochu 14:02, 12 kwi 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Widzę, że nie napisałam, że świetne mebelki, dobrze się wpisują w to miejsce. Oglądałam podobne albo takie same nawet. Potrzebuję jednak tylko krzesełka.
Obok na rabacie jest chyba jakaś trawka, może ją powtórzyć przed bratkami?

Tam rośnie carex ice dance ale przy bratkach jest funkia i liatra, za chwilkę będzie zielono. O trawce zimozielonej pomyślę
Wiem Agatko, że pisałaś w zeszłym roku o mebelkach, były różne w różnych kolorkach, całość kosztowała 330 zł, Myślę że ta cena jest przystępna i można kupić ze stolikiem.Były też same ławeczki,tylko wydawały mi się mało stabilne.
W sklepie ogrodniczym żeliwne mebelki były b.drogie, sam stolik kosztował ponad 400 a krzesełka każde ponad 300zł.
Z Pszenicznej ... 23:05, 11 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.

Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio

A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami

Musisz mnie kiedyś zabrać do tego twojego trawkowego źródła....w tym roku chcę dokupić selserii jesiennej.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 11 kwi 2016

Do góry
lorka napisał(a)
Madżenka ja znowu na żebry po radę hehe posadziłam sobie ta wisienkę amanogawę i przed nią sobie wymyśliłam trzy buksiki takie jasne pstrokate mam ( będę robić z nich kuleczki) no i wlasnie jakieś moze trawki pomiędzy to.. tylko takie co lubią cień.. co byś mi doradziła? kompletnie się na trawach nie znam jeszcze

Do pstrokatych buksów to by się przydał jakaś zimozielony carex - polecam morrowi varigata, bo Ice Dance sie rozlazi ale najlepiej by wygladała bo jest najciemniejsza. Ewentulnie rozplenice bo maja soczysty kolor latem . Fajnie by tez taka spora stipa wygladała w środku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies