Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:33, 23 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Co to za trawa, piękna ???

Współczuję tej nadmiernej wody,
U mnie pada delikatnie.I za mokro to wcale nie jest.Ale wcześniej miałam już mocno sucho .

Aniu to rozplenica Hameln
jest drugi sezon u mnie

wczorajszy dzień bez deszczu ale w nocy popadało i słońca nawet promyka
Mirkowy ogród (początki) 21:10, 22 wrz 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Łady rudbekii w blasku słońca na tle brzóz rewelacyjne
Gdy patrzę na Twoje poletka z przeróżnymi dobrodziejstwami czuję się jak w szkółce.
U mnie rozplenica Moudry w tym roku też nie zakwitnie, ładne zrobiły się krzaczki ale kwiatostanów brak.
Przemku zakwitnie nam w przyszłym roku W drugim sezonie zakwitła mi rozplenica Black a w pierwszym Hamlen.Pegasus ma kilka kłosów nasionka będę miała.Już w przyszłym roku tak wcześnie go nie wystawię do hartowania.Powiem ci że twój sposób wysiewu na paletki jest super.Do tej pory pikowałam trawki do doniczek .Z paletki kępkami sadziłam wprost do gruntu .
Mirkowy ogród (początki) 19:58, 22 wrz 2017

Do góry
Łady rudbekii w blasku słońca na tle brzóz rewelacyjne
Gdy patrzę na Twoje poletka z przeróżnymi dobrodziejstwami czuję się jak w szkółce.
U mnie rozplenica Moudry w tym roku też nie zakwitnie, ładne zrobiły się krzaczki ale kwiatostanów brak.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:59, 22 wrz 2017

Do góry
i co my tu mamy
buczek Purple Fountain chyba już dojrzał do samodzielnego prostowania, jeszcze niedawno czubeczek smętnie mu zwisał

a rozplenica myśli że jak ma kolorowy tył to nie musi piórkować chyba się doigra

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:48, 22 wrz 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Nieźle pojechałaś z rabatą Pięknie Ci poszło. Byleby teraz trochę słonka było. A Navi ma rację, może jakiś wyższy element przy tarasie ?

a rozplenica - może Red Head ? muszę swoją obejrzeć

Trochę ciasno by tam było, ale może coś się zmieści. Trawy mam co roku w donicach - w tym były trzcinniki ze stipą a w zeszłym roku vertigo - urosły na prawie 2m
Sprawdź proszę rozplenicę - zastanawiam się czy z niej zrobić szpalerek i jak nie rozmnożę, to będę musiała dokupić
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:59, 22 wrz 2017

Do góry
Nieźle pojechałaś z rabatą Pięknie Ci poszło. Byleby teraz trochę słonka było. A Navi ma rację, może jakiś wyższy element przy tarasie ?

a rozplenica - może Red Head ? muszę swoją obejrzeć
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:45, 22 wrz 2017

Do góry
Mam jeszcze takie kotki do zdiagnozowania? Czy ktoś wie co to za rozplenica?Taka:
i taka:

a i jeszcze coś się stało moim trzmielinom na pniu - wszystkie 3 mają taki białawy nalot na listach, pozostałym nic sie nie dzieje....
Ogródek Iwony II 07:33, 22 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Brachytrychę mam pierwszy rok z nasion ale jeszcze nie zakwitła.Może zakwita jak rozplenica w drugim roku.Iwonka sorki że tak u ciebie gadu gadu

I bardzo dobrze. Dzięki temu dowiedziałam się, co to za odmianą, bo nie wiedziałam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 21 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
śliczne te hibiskusy Nie przemarzają?

Te syryjskie nie przymarzają.Bylinowy ten biały juz jest u mnie 3 sezon i znosi u mnie srogie zimy dobrze nawet.Mam jeszcze czerwony,W tym roku go dostała, także zobaczymy jak będzie i czy będzie na drugi rok

rozplenica piórkowa, tak ??
Mirkowy ogród (początki) 20:24, 21 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Mirko widok cuuudowny... Czuję się namówiona Jak można to poproszę trochę nasionek, zwłaszcza od tych całkiem żółtych.

Mirko a w którym roku po sianiu ci kwitną? Bo moje siane w zeszłym roku nie zakwitły, choć kępy ładne. Niby wszystko maja co im potrzeba...

Po twoich fotkach widzę, że ten rok bardziej służy roślinom na lekkich glebach. Na glinie, nawet na maxa rozluźnionej zaczyna się duzy problem...
Aniu cieszę się że mam taki dar przekonywania☺ nasionka zbiorę jak tylko pogoda się poprawi i przestanie padać.
Co do traw to powiem tak:
Rozplenica Black siana 2016 zakwitła teraz pokazywałam wyżej zdjęcia.
Rozplenica Moudry siana w tym roku nie zakwitła.
Rozplenica Hameln siana w tym roku zakwitła.

Turzyca FC w drugim roku po wysianiu nie kwitnie.

Lubię go :) 11:51, 21 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Dziękuje powiem Ci ,że te liny twoje to na pinteresta się nadają świetne są ,a jak jeszcze trochę obrosną ,to dopiero będzie szał.....aż mam ochotę odgapić je od Ciebie
To drugie zdjęcie świetne
Ps. Dzięki za rozpiskę pergolowej

Czerpać na O z pomysłów jak najbardziej, te liny to jest moje wymyślone coś (ciekawe co z tego będzie)
też podglądam i czerpię garściami z ogrodów, chociażby zestaw: rozplenica i rozchodnik, sama bym tego nie połączyła a to wygląda razem super
Ogródek Iwony II 10:58, 21 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)
U mnie KF i Overdam też już od dawna mają liście suche, chyba gdzieś tak od lipca. Zastanawiam się czy tak powinno być czy moje tak trefnie rosną Fajne są wiosną, bo szybko startują, wcześnie ładnie kwitną. Ale potem to mam z nich kupę siana.

Mirka - tak ten to brachytricha. Ten jest jak dla mnie super, mógłby tylko troszkę szybciej zakwitać.
Brachytrychę mam pierwszy rok z nasion ale jeszcze nie zakwitła.Może zakwita jak rozplenica w drugim roku.Iwonka sorki że tak u ciebie gadu gadu
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:33, 20 wrz 2017

Do góry
Persicaria Fat Domino kupiłam w tym roku i bardziej mi się podoba od tej którą mam bo ma ciemniejsze i wyraziste te kistki

a tu właśnie ta którą mam już 5 lat Persicaria Firetail - trudny kolor do określenia jakby malinowy czy ja wiem

kleome białe moja faworyta na przyszły sezon

przybyła mi rozplenica w tym sezonie - kłosy miały być czarne może jeszcze się przyciemnią

Nowocześnie z różAnką :D 14:43, 20 wrz 2017

Do góry
MartaKozak napisał(a)
O là là - sliczna masz ta rabate z rozchodnikami i rozplenica

cześć Marta dziękuję! to moj twór tego roczny i tez mnie zachwyca. troszkę będę musiala poprzesuwać niektóre bo dopiero teraz w pełnej krasie widać pewne szczegóły do poprawki. polecam ten zestaw
Nowocześnie z różAnką :D 14:34, 20 wrz 2017

Do góry
O là là - sliczna masz ta rabate z rozchodnikami i rozplenica
Jurajski Ogród 09:31, 20 wrz 2017

Do góry
Agatko, dziękuję Miłkę mam rzeczywiście ładną, ale to już taki charakter tej trawy, dlatego ją sobie cenię - jest to jedna z trzech traw, które lubię najbardziej (do tego dochodzi jeszcze miskant Morning Light i rozplenica) i dobrze u mnie rosną.

Te fioletowe kłosy to jeden z niższych gatunków Perowskii (te rosnące na murku, tak?). Uściski
Ogrodowe skarby 21:44, 19 wrz 2017

Do góry
Beatko przepięknie a ta rozplenica cuuudo
Mój ogródek 19:17, 19 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Uwielbiam efekt jaki daje mgła Pięknie się prezentuje ogród...a rozplenica jak ładnie na nim wygląda

Szkoda że jej nie zrobiłam zdjęcia, teraz żałuję.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:21, 19 wrz 2017

Do góry
Przy końcu żółtej fajki rośnie wsadzona rok temu piękna rozplenica NN jej obecna wysokość to 1.30m. Tuż za ogrodzeniem po stronie działki rodziców wsadziłam tuje, bo u mnie szkoda mi było miejsca i chciałam zasłonić ich podwórko gospodarcze. Za rozplenicą w tle widać liściasty krzak, to porzeczka czerwona, ona może wylecieć z tamtą. Po obu jej stronach w tym miesiącu posadziłam bardzo wysokie trawy takie dwa metry. Tuż przed nimi posadziłam trawy zebrinusy. po prawej stronie porzeczki a przed zebrinusem jest budleja, która może wylecieć. Do przodu od niej jest stożek ( obecnie nie przycięty ) z żółtej trzmieliny no i tuja na pniu. Za niby stożkiem z trzmieliny rosną trzy miskanty nn, które już się połączyły w całość. Tuż przed nimi wcisnęłam różyczkę bordową, bo nie miałam jej już gdzie posadzić.

No to jedziemy dalej. Po prawej stronie niby stożka z trzmieliny od strony trawnika rosną kostrzewy sine, które mi się podobały. Tuż za nimi rośnie gipsówka XXL, która jak kwitnie jest fajna, ale zajmuje dużo miejsca, myślę, że zmieni miejscówkę gdzieś do tyłu, ale nadal na tej rabacie. Za gipsówką jest funkia - do eksmisji, dalej irysy granatowe, róża biała Elfie i juki. Przy siatce nowo wsadzony jarząb szwedzki - no bo chcę mieć własne korale do dekoracji i obok niego kolejny lilak wielkokwiatowy. Po kwitnieniu mogę lilaki podciąć , żeby miały formę drzewka. Acha za miskantami jest jeszcze bez koralowy o bordowych liściach ( sadzony w tym roku). Dalej już na innej części rabaty jest bez koralowy o żółtych liściach.
Tu ma być ogród :) 10:18, 19 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

w porannej rosie wszystkie kotki aż rozweselają, czyli drzewa pomyliłam
myślalam, że w zacytowanym zdjęciu w prawym dolnym rogi to właśnie rozplenica purpurowa"Rubrum"?

Rubrum mam w donicy - mogę Ci i kłosy i jednej i drugiej podesłać

A myślisz, że tą rubrum samemu z nasion się wyhoduje?

Mam zamiar donicę wnieść na zimę do garażu, ale nigdy nic jeszcze w ten sposób nie przechowałam do następnego roku, więc nadziei sobie nie robię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies