Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 20:30, 13 paź 2017

Bogdzia napisał(a)

Sylwia byłam pewna że odpisywałam , na pewno to zrobiłam ale pewnie M mnie od komputera odciągnał i pewnie nie wysłałam.Co do wieku to tylko do czasu można się czuc młodo , jak zaczynają się choroby to juz ,,młodosc" mija całkowicie . Szpaki odlatuja w paxdzierniku a nawet w listopadzie , oczywiscie na poludniu później więc mozliwe ze u Ciebie jeszcze sa ale mozliwe tez że wróble bardzo się rozmnożyły bo one mają jako chyba jedyne kilka lęgów w roku, zaczynaja juz pod koniec zimy i kończa dopiero jak juz zima bliziutko.

Dzięki Bożenko za informacje pewnie jeszcze troszkę i się przekonam , które to , jak wszystkie liście spadną łatwiej będzie rozpoznać. Pojawiły się już sikorki i znowu są kosy, z czego się bardzo cieszę bo mam masę owocków na trzmielinie , irgach i berberysach, no i ognik jeszcze w koralach też....za rok może już będzie jarzębina
Bogdzia 21:28, 13 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dzięki Bożenko za informacje pewnie jeszcze troszkę i się przekonam , które to , jak wszystkie liście spadną łatwiej będzie rozpoznać. Pojawiły się już sikorki i znowu są kosy, z czego się bardzo cieszę bo mam masę owocków na trzmielinie , irgach i berberysach, no i ognik jeszcze w koralach też....za rok może już będzie jarzębina

Ptaki na pewno wykorzystają Twoja spizarnie.
Katkak 21:37, 13 paź 2017

Bożenko z dziecięcą radością pragnę Ci oznajmić, że tydzień temu w moich kosmosach buszowały szczygły. Niestety aparatu nie miałam pod ręką. Stałam jak zaczarowana bojąc się ruszyć, by ich nie spłoszyć . Cudowne chwile .
Bogdzia 21:40, 13 paź 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko z dziecięcą radością pragnę Ci oznajmić, że tydzień temu w moich kosmosach buszowały szczygły. Niestety aparatu nie miałam pod ręką. Stałam jak zaczarowana bojąc się ruszyć, by ich nie spłoszyć . Cudowne chwile .

A ja z dziecięcą radoscia czytam Twoje zachwyty. Myśle ze one jeszcze przylecą, bardzo lubią kosmosowe nasionka.
BasiaLT 22:13, 13 paź 2017

Rozplenica cudowna, fajne ma te białe pędzelki na końcach. Pewnie "na żywo" to jeszcze piękniej wygląda.
Gosiek33 05:49, 14 paź 2017

anka_ napisał(a)
Rany, ale pięknie płonie ten strzępiastokory. Mój całkiem zielony i tak mokro, że zastanawiam się czy wogóle sie przebarwi.

Bogdziu dopiero teraz zobaczyłam to cudo, u mnie niestety tak samo jak u Anka_ nadal zielony
Margarete 12:55, 14 paź 2017

Bożenko - masz duże doświadczenie - może mi pomożesz - zajrzyj do mnie na wątek na chwilkę
Bogdzia 14:14, 14 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Rozplenica cudowna, fajne ma te białe pędzelki na końcach. Pewnie "na żywo" to jeszcze piękniej wygląda.

Mnie sie bardzo podoba.
Bogdzia 14:15, 14 paź 2017

Gosiek33 napisał(a)

Bogdziu dopiero teraz zobaczyłam to cudo, u mnie niestety tak samo jak u Anka_ nadal zielony

Nie ma reguły , u mnie klon zaczał sie przebawiac dopiero po kilku latach ale potem był cudny.
Bogdzia 14:15, 14 paź 2017

Margarete napisał(a)
Bożenko - masz duże doświadczenie - może mi pomożesz - zajrzyj do mnie na wątek na chwilkę

Byłam, trudna sprawa.