A teraz mi poradźcie co posadzić przed brzozo sosnami?
Wymyśliłam sobie taki żywopłot brzozowo sosnowy(już posadzony) dlugi na 30m.Mam 4 derenie ,berysy czerwone,trawy ,rozchodniki,liatry,rudbekie.Z tych roślin planuję taką długą rabatę.Za i przeciw mile widziane
Mirka rozplenice co 0,5 m? Moje sa co poltora a moze i wiecej i sie dotykaja to trawa bardzo szybko rosnie.
Do tej niskiej o ktorej rozmawiacie z Pestka to wyzsze rosliny trzeba posadzic. A jak ona wiosna wyglada czy ja strzyzesz bo wtedy mozna tam posDzic tak jak Pestka pisze od narcyzow do tulipanow. Tulipy tez sa wysokie ponad 50 cm.
Mirka albo rozchodniki beda zagluszone albo trawa. Tam tylko cos wyzszego sie nadaje. Teraz przeczytalam, ze zimozielona ale jak wysoko rosnie. Pisze na ta lecie wiec nie moge teraz sprawdzic.
Elu ta trawka to Turzyca włosista Frosted Curls.Mam ją drugi rok jest zimozielona.Czytałam ze w drugim roku powinno ją się przyciąć żeby była ładniejsza.Ciachnę wiosną a teraz posadzę tam jak mi się uda tulipany albo czosnek główkowaty.
Mirka, wszystkie niskie trawy (za wyjątkiem hakonechloy) dobrze jest ciachnąć wiosną. Szczegolnie, że jak tego jest dużo, to wyskubywanie zeschniętych liści stanowy potworną katorgę, a efekt wychodzi średni. Czesanie grabiami jest bardzo zawodne