Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:00, 04 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Pomyśleć, że wczoraj u mnie trawy tak samo były szargane wiatrem, a dzisiaj dosypało 20cm śniegu, obecnie za oknem śnieżyca.
Tytus ma parcie na szkło

No własnie przz ten wiatr i zapowiadane zamiecie śnieżne (karambol na A4, nieprzejezdna droga do Kłodzka) coś pod znakiem zapytania jutrzejsze narty

Tytus chcialby snickersa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:59, 04 sty 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Cudne widoki Marzenko. Aż dziw bierze że u Ciebie tak wiosennie.

Zbysiu moźe i wiosennie ale piździawka, źe głowę urywa... Wróciliśmy ze spaceru przewiani do szpiku kości
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:58, 04 sty 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Coś czuję że to nie ostatnie miejsce Zebrinusów

Chyba ostatnie bo będą rosły przy płocie na tyłach domu w szpalerze, chyba w jednolitym szpalerze najlepiej wygladają. I będą robic za tło hortensji ogrodowych, wydaje mi sie , ze bedzie ok. Ciekawe, że za kaźdym razem gdy coś wymyśle wydaje mi się że juz jest super, a po roku znow zmieniam..... Myśle jednak, ze jesteś zadowolony, że na przedolociu byc moze zawitaja trzcinniki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:55, 04 sty 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

o matko ale masz oszołamiające widoki.
Trawy - jak nie kocha, piękne są!

te przy kulkach w żwirku to stipa???? też chcę

Przegapiłam Twoj wpis. Przy kulkach w żwirku rosna wypasione frosted curls. Rosną w tym miejscu 3 rok i już były dwukrotnie dzielone i rozsadzane. Wiosna przytnę im peruczki i niech szaleją dalej. Zwykle mają dłuższe wlosy i efekt na wietrze jest fajniejszy ale je latem przy dzieleniu mocno poskubałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:23, 04 sty 2015

Do góry
Agatko rzeczywiście trawy na wietrze dają czad, dlatego juz snuję plany tarwkowe na wiosnę. Na razie żywopłot z pęcherznicy pójdzie do warzywnika a na jej miejsce zebrinusy z przepłocia Czyli z flanki na flankę.
Myślałam myślałam i jednak mi tam nie pasują, bo właża mi na graby. Może w ich miejsce będą trzcinniki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:21, 04 sty 2015

Do góry
Miesiac temu kupiłam te stoczyki jako biało -purpurowe, tydzień temu zaczęły się robić seledynowe a dzisiaj niemal całe seledynowo - purpurowe

Ciekawe dlaczego? Mają za mało światła? Pięknie rozwinęły paki, mimo że sprzedawczyni na giełdzie twierdziła, że nie mają szans rozwinąć pąków. Mają u mnie pod ścianą (z ogrzewaniem ściennym) warunki cieplarniane i stoją na grubej warstwie keramzytu podlanego woda aby im zapewnić dużą wilgotność. Chyba takie warunki im odpowiadają bo wypuszczają kolejne pędy z pąkami kwatowymi. Uwielbiam storczyki zimą, jakoś latem mnie nie kesycytują ale zimy nie wyobrażam sobie bez nich

Dla wszystkich znawców - aby nie krzyczeli - korzenie nie stoją w wodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:19, 04 sty 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Bo te zapowiadane wiatry do mnie trafiły, wieje pada deszcz ze śniegiem i przez chwile energii nie było brrr.

To dla Ciebie kwiatuch na pocieszenie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:16, 04 sty 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
U Was wiosennie, u nas zimowo bardziej...nawet nie wiesz, jak mnie śnieg zaskoczył w drodze z ZG (w okolicach Góry Św.Anny już leży)...myślałam, że w całym naszym pięknym kraju już wiosennie

Kindziu wierzę, bo u nas nawet nie zapowiadano śniegu ani ostrych przymrozków. W ogóle u mnie jest cały czas jak na przedwiośniu... było kilka dni mrozu , w czasie których okryłam cyprysiki przed wejściem do domu... teraz znów odkryte cieszą seledynową zielenią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:14, 04 sty 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Marzenko popieram Twoją miłość do traw
cudnie wyglądają ...piękne fotki ...
z roku na rok ogród się ładnie zmienia, rozrasta ...
ślicznie masz

u mnie od rana dosypało śniegu i nie mam pojęcia w jakim stanie są moje cebulowe
miała być odwilż...troszkę cieplej jest ale od nowa ma być mróz, w końcu zima

Pomyśleć, ze przez tyle lat w poprzednim ogrodzie nie miałam traw!!! Teraz to największa miłośc po bukszpanach, dopiero na trzecim miejscu są graby a potem róże i lawenda
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:12, 04 sty 2015

Do góry
Na uwiarygonidnie moich słów , że u nas nie ma śniegu dzisiejsze trawy w wietrze ...

i misztrz drugiego planu Tystus - zawsze wlezie w kadr

Carex montana zbrązowiał od mrozu (to te malutkie trawki na brzegu rabaty) i wtopił się w carex bronze form. Ale wiosną mam nadzieję, że da tak czadu, że bede go mogła rozsadzić na dłuższy pas

Zrobiłam fotki i uciekłam, brr wieje strasznie i jest +3

Kondziowy ogrod cz II 13:27, 04 sty 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Oj z tym będzie ciężko teraz bo większość nazw w ogrodzie a większości nie mam nazw bo wyrzucałem bo nie wiedziałem że będzie mi potrzebne

Kondzio też tak robiłam
Ale od roku stworzyłam spis róż, od kogo i kiedy kupiłam a nawet ceny zapisuję. Będę porównywać jakosć sadzonek. W tym roku przymierzam sie do piwoni i ciemierników i jakies kilka marnych roż dokupię ale juz niewiele, chciaż lepiej abym na strone D.Austina nie wchodzila bo co chwilę odkrywam, ze do kolekcji purpurowych brakuje mi jeszcze kilka sztuk
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:24, 04 sty 2015

Do góry
U Ciebie wciąż zima... U mnie 3 stycznia było nawet +7 i deszczowo... Niby niecale 200 km...
Dzisiaj wietrzysko, ze łeb urywa ale ogród wygląda jak na przedwiośniu...I wiesz co ,wcale nie mam nic lrzeciwko temu aby tak wyglądał przez następny miesiąc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:24, 04 sty 2015

Do góry
Ty jak zwykle szaleć bedziesz w Dolomitach ja co roku inne stoki zwiedzam w tym roku Francja, już się doczekać nie mogę .
U nas wiosna, wieje, zatem z wyciagami tez problem będzie ale jutro jedziemy, może uda sie pojeżdzic.
Mi tam zima w mieście nie jest potrzebna, wystarczy mi w górach

W ogrodzie wszystkie cebulowe mi wyłaża, myślą źe to końcówka lutego...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:18, 04 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Wiesz, że moja też rozlaźnięta była, ale miała dużo miejsca i mi nie przeszkadzało to akurat. A przetacznik nigdy mi w ręce nie wpadł, więc nie znam i nie mam doświadczenia, ale już dzisiaj przeczytałam wątek o nim i to jest roślina z serii "chcę to mieć" Dobrze, że mam gdzie sadzić jeszcze

A czytałaś o przetaczniku christa? On robil furorę na forum dwa lata temu, taki kosmita ogrodowy.

W pierwszym roku orzetaczniki były u mnie idealne, rosły na 30-50 cm ale rok temu wybujały na 1,2 m. Dlatego teraz zakupiłam miniaturowe!!

Ps. Przetaczniki obowiązkowe na liscie chciejstw w niebieskim ogrodzie
A kocimietkę masz?
Leśne Wzgórze 11:15, 04 sty 2015

Do góry
Kanalia tarasowa mnie przeraziła.... Aż starch sie bać co się będzie dzialow iosną przy takiej zimie niezimie
Ogródek Iwony 11:13, 04 sty 2015

Do góry
Czekam ciepliwie na fotki ze spotkania. Nie musisz się spieszyc bo i tak trudno za Twoim wątkiem nadązyć
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:10, 04 sty 2015

Do góry
Ależ dobra w nasinach zgromadziłaś" Haniu trąb kiedy należy wysiewać cokolwiek, bo ja zawsze opóźniona w tym zakresie jestem.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę. W szczególności zdrówka i długich spacerków z psiakiem
Nasz przydomowy ogródek 11:07, 04 sty 2015

Do góry
Przyszlam obejrzeć bałwanka bo u mnie od dwóch lat nie ma go z czego ulepić....
Wszystkiego Naj w 2015 r!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:45, 04 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

hej madżenko
a więc tak
dwie odmiany kiścieni bo do konca sie nie zdecydowałam ktorego wole choc blizej jestem rainbow bo większy,
imperata zielona do donicy z przodu wiec bedzie miała ograniczone miejsce nie rozlezie sie chyba wtedy a nie chciałabym koloru czerwonego wprowadzać..ma pokrój wyniosły sztywny i jest nie wysoka - czyli ot co potrzebuje a nic innego nie znalazłam
a za namiar na szałwie dziekuję

A juz wszystko rozumiem to impreata zrozumial...
Z kiścieni jednak polecam zeblid, bo jest gesty, zwarty i kulisty. Rainbow robi się taki rozlazly i duźy i dla mnie nie nadaje sie do formowania, bo wypuszcza dlugie na ok 50 cm gałazki bez bocznych odnog. Nie wiem czy jasno napisalam... Zależy gdzie go chcesz posadzić. Zeblid dodatkow zdecydowanie inetnsywniej sie wybarwia jesienia.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 10:39, 04 sty 2015

Do góry
Ah dopiero obejrzałam Magię Twych Switat. Pieknie , klimatycznie i spokojnie, ukoiłaś moj umysł.
Skoro już wypoczęlaś to wracaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies