Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

AlKa 13:50, 04 sty 2015

Bo te zapowiadane wiatry do mnie trafiły, wieje pada deszcz ze śniegiem i przez chwile energii nie było brrr.
agata19762 14:05, 04 sty 2015

Marzenko popieram Twoją miłość do traw
cudnie wyglądają ...piękne fotki ...
z roku na rok ogród się ładnie zmienia, rozrasta ...
ślicznie masz

u mnie od rana dosypało śniegu i nie mam pojęcia w jakim stanie są moje cebulowe
miała być odwilż...troszkę cieplej jest ale od nowa ma być mróz, w końcu zima
Madzenka 14:12, 04 sty 2015

Na uwiarygonidnie moich słów , że u nas nie ma śniegu dzisiejsze trawy w wietrze ...

i misztrz drugiego planu Tystus - zawsze wlezie w kadr

Carex montana zbrązowiał od mrozu (to te malutkie trawki na brzegu rabaty) i wtopił się w carex bronze form. Ale wiosną mam nadzieję, że da tak czadu, że bede go mogła rozsadzić na dłuższy pas

Zrobiłam fotki i uciekłam, brr wieje strasznie i jest +3

Madzenka 14:14, 04 sty 2015

agata19762 napisał(a)
Marzenko popieram Twoją miłość do traw
cudnie wyglądają ...piękne fotki ...
z roku na rok ogród się ładnie zmienia, rozrasta ...
ślicznie masz

u mnie od rana dosypało śniegu i nie mam pojęcia w jakim stanie są moje cebulowe
miała być odwilż...troszkę cieplej jest ale od nowa ma być mróz, w końcu zima

Pomyśleć, ze przez tyle lat w poprzednim ogrodzie nie miałam traw!!! Teraz to największa miłośc po bukszpanach, dopiero na trzecim miejscu są graby a potem róże i lawenda
Madzenka 14:16, 04 sty 2015

Kindzia napisał(a)
U Was wiosennie, u nas zimowo bardziej...nawet nie wiesz, jak mnie śnieg zaskoczył w drodze z ZG (w okolicach Góry Św.Anny już leży)...myślałam, że w całym naszym pięknym kraju już wiosennie

Kindziu wierzę, bo u nas nawet nie zapowiadano śniegu ani ostrych przymrozków. W ogóle u mnie jest cały czas jak na przedwiośniu... było kilka dni mrozu , w czasie których okryłam cyprysiki przed wejściem do domu... teraz znów odkryte cieszą seledynową zielenią
ewakatowice 14:18, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Na uwiarygonidnie moich słów , że u nas nie ma śniegu dzisiejsze trawy w wietrze ...

o matko ale masz oszołamiające widoki.
Trawy - jak nie kocha, piękne są!

te przy kulkach w żwirku to stipa???? też chcę

Madzenka 14:19, 04 sty 2015

AlKa napisał(a)
Bo te zapowiadane wiatry do mnie trafiły, wieje pada deszcz ze śniegiem i przez chwile energii nie było brrr.

To dla Ciebie kwiatuch na pocieszenie

agata19762 14:20, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

i misztrz drugiego planu Tystus - zawsze wlezie w kadr

Carex montana zbrązowiał od mrozu (to te malutkie trawki na brzegu rabaty) i wtopił się w carex bronze form. Ale wiosną mam nadzieję, że da tak czadu, że bede go mogła rozsadzić na dłuższy pas

Zrobiłam fotki i uciekłam, brr wieje strasznie i jest +3

ale czad !!!!!!!!!ślicznie
Madzenka 14:21, 04 sty 2015

Miesiac temu kupiłam te stoczyki jako biało -purpurowe, tydzień temu zaczęły się robić seledynowe a dzisiaj niemal całe seledynowo - purpurowe

Ciekawe dlaczego? Mają za mało światła? Pięknie rozwinęły paki, mimo że sprzedawczyni na giełdzie twierdziła, że nie mają szans rozwinąć pąków. Mają u mnie pod ścianą (z ogrzewaniem ściennym) warunki cieplarniane i stoją na grubej warstwie keramzytu podlanego woda aby im zapewnić dużą wilgotność. Chyba takie warunki im odpowiadają bo wypuszczają kolejne pędy z pąkami kwatowymi. Uwielbiam storczyki zimą, jakoś latem mnie nie kesycytują ale zimy nie wyobrażam sobie bez nich

Dla wszystkich znawców - aby nie krzyczeli - korzenie nie stoją w wodzie
Madzenka 14:23, 04 sty 2015

Agatko rzeczywiście trawy na wietrze dają czad, dlatego juz snuję plany tarwkowe na wiosnę. Na razie żywopłot z pęcherznicy pójdzie do warzywnika a na jej miejsce zebrinusy z przepłocia Czyli z flanki na flankę.
Myślałam myślałam i jednak mi tam nie pasują, bo właża mi na graby. Może w ich miejsce będą trzcinniki