Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:50, 21 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

som ino fot brak ale nózki i rączki błyszczą jak nie u mnie

Błyszczą i pasują do całej reszty Ja grzebię w ziemi i nie wiem co zrobić z moim czarnym frenchem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:32, 21 sie 2015

Do góry
Dzięki Sebek i pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:22, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Patrze na Twoją trawę w donicy i utwierdzam się w tym, że chyba u mnie takie czupryny e donicach się pojawią

mówisz? jak będziesz już miał to wołaj
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:05, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aktualnie mam trzy graby - jeden najprawdopodobniej nie żyje, drugi połowicznie, a jeden rośnie normalnie...

Ufafluniłam ekran ja bardzo proszę o wyklarowanie co też to znaczy " żyje połowicznie "

Pozdrowionka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:00, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Może mnie nie lubią Posadziłem jednego graba w tym miejscu i usechł - teraz poszedł drugi... Wg mnie pierwszym powodem była bryła korzeniowa, a raczej jej brak Drugi powód do naprawdę słaba ziemia - same kamienie, a pod spodem kanał. Dostały kompostu i ziemi z worka na start, ale to chyba nie starczyło...

Graby nie są jakoś specjalnie wymagające i gdybym posadził okazy z doniczek to rosłyby świetnie, a tak nadal nie mam odpowiedniej przesłony...
Jak chcesz poczytaj o nich tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus

Dziekuję za odpowiedziec, wątek o grabach czytałam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:05, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetna ta tapeta Ja od roku szukam obrazów oraz stolika do przedpokoju i znaleźć nie mogę... A jak znajdę to cena mnie co najmniej szokuje

Sądząc po inspiracjach pinowych, to poprzeczka wysoko stoi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:49, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Niby te wrzosy zachwycają, ale przypominają o jesieni - a to już nie jest takie super... Macham

Zbliża się trzecia pora roku, nie jest fajne to, że trzeba się zabrać do pracy, ale korzystam z pogody...szkoda, że liście już wszędzie fruwają.....

ciekawa jestem, czy jeszcze się odważę wskoczyć do basenu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:35, 21 sie 2015

Do góry
Niby te wrzosy zachwycają, ale przypominają o jesieni - a to już nie jest takie super... Macham
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:31, 21 sie 2015

Do góry
Świetna ta tapeta Ja od roku szukam obrazów oraz stolika do przedpokoju i znaleźć nie mogę... A jak znajdę to cena mnie co najmniej szokuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:26, 21 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
A czemu nie żyją?Szkoda! znasz powód dlaczego tak ich los, moze mnie poinstruujesz jak ich sadzić? Co robić a czego nie?

Może mnie nie lubią Posadziłem jednego graba w tym miejscu i usechł - teraz poszedł drugi... Wg mnie pierwszym powodem była bryła korzeniowa, a raczej jej brak Drugi powód do naprawdę słaba ziemia - same kamienie, a pod spodem kanał. Dostały kompostu i ziemi z worka na start, ale to chyba nie starczyło...

Graby nie są jakoś specjalnie wymagające i gdybym posadził okazy z doniczek to rosłyby świetnie, a tak nadal nie mam odpowiedniej przesłony...
Jak chcesz poczytaj o nich tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:19, 21 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Jakie???
Hostom i my wycinamy liście, jak nam przeszkadzają w koszeniu. Trawnik miodzio, jak majowy

Chyba Nigry cięte na płasko

Wy wycinacie, a ja specjalnie w tym miejscu kosze elekryczną kosiarką i podnoszę te liście, żeby ich nie potraktować nożem Trawnik cieszy, choć jeszcze niedawno też myślałem o kupnie zielonej farby - ciekawe ile ta firma co ją zareklamowałaś na fb bierze za takie malowanie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:17, 21 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
jakie drzewa ? ja wczoraj kupiłam graby, jechałam po duze a kupiły mi sie małe, niewiem jak to rzobiłam!

Aktualnie mam trzy graby - jeden najprawdopodobniej nie żyje, drugi połowicznie, a jeden rośnie normalnie... Jeśli w przyszłym roku nie ruszą wszystkie to tego jednego gdzieś upchnę, a w ich miejsce posadzę może śliwy wiśniowe Nigra? Coś bordowego by mi sie przydało
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:15, 21 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pozbędziesz się żurawek zjedzą co innego. U mnie wtryniają namiętnie rozchodniki.. i wiele innych. Też przywlekłam w 2012 roku w żurawkach

Lista przysmaków pokrywa siez moim gustem... i tu jest ból... przez o z kreską

U mnie upodobały sobie żurawki - jednak kiedyś spotkałem je w turzycach Ice Dance - a z tych na pewno nie zrezygnuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:13, 21 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
U ciebie jak zwykle rewolucje. Ja się dziwię, że te rośliny ci nie uschną, bo przesadzasz w taką pogodę.

Czekam i ja na fotorelację

popcorn napisał(a)
no, pokaż co tam zmajstrowałeś nie boisz się że Ci rośliny padną? ja poczekam jeszcze z miesiąc z przesadzaniem...

Czy boję się, że rośliny mi uschną? Nawet nie wiecie jak...

Leję im teraz intensywnie wodę, bo przy wyczesywaniu ich ze starych źdźbeł bryły ziemi były malutkie. Dzieliłem już raz trawy w środku lata i eksperyment się udał - mam nadzieję, że i tym razem tak będzie Teraz na pewno częściowo przyschną, ale najważniejsze, by dobrze się ukorzeniły i wiosną ruszą z kopyta.

Jednak zdziwiłem się, że ziemia jest aż tak sucha... Niby na bieżąco lejemy wodę tym roślinom, a nie mogłem wbić szpadla... Musiałem lać wodę w ziemię, by wydopyć z niej rośliny... Dobrze, że żadnych hortensji czy innych krzaków nie przesadzałem, bo na pewno by uschły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:10, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Koniecznie - ja teraz bym tylko trawy kupował I trzy drzewa mnie kuszą

Jakie???
Hostom i my wycinamy liście, jak nam przeszkadzają w koszeniu. Trawnik miodzio, jak majowy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:08, 21 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

jakie drzewa ? ja wczoraj kupiłam graby, jechałam po duze a kupiły mi sie małe, niewiem jak to rzobiłam!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:06, 21 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
te carexy świetne są, opierłam sie przed ich kupnem , ale cudnie je pokazałeś i mus zakupić!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:05, 21 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Zastanawiałam się nad ta trawka u mnie, ale na tle trocin nie byłoby jej widać

Dla mnie też była wyzwaniem gdzie ją upchnąć...Wymyśliłem dla niej dwa miejsca i chyba pasuje - jednak na tle kory, a tym bardziej trocin byłaby niewidoczna z daleka... Ale i tak je lubię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:02, 21 sie 2015

Do góry

Nad tym fragmentem jeszcze myślę - za trawami jest jakieś 10 cm miejsca, a potem żywopłot z buka - na razie rosną tam ostróżki, ale marnie wyglądają... Muszę coś tam wcisnąć Może szałwie wymieszać z rozchodnikiem okazałym?

A tu była przez chwilkę hosta od Irenki, jeżówki, bodziszki, przywrotniki, malwy, blucz i tojeść Teraz w samym tyle rosną jeżówki, a przed nimi przywrotniki i resztki żurawek Goergia Peach Będzie ładniej, kiedyś
Jak nie to znów wszystko przekopię

Walczyłem jeszcze z jednym fragmentem tej rabaty, ale zdjęć brak... Jest on problemowy, bo pod nim biegnie kanał odprowadzający wodę z gór i wczoraj po dosypaniu dwóch taczek kompostu jest tam jakieś 25 cm ziemi...Nawet werbena patagońska tam narzeka, więc trudno tam cokolwiek dobrać Ale jak się sprawdzi to co wymyśliłem to oczywiście się pochwalę

Na razie tyle - lecę przekopywać te ostróżki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:53, 21 sie 2015

Do góry
Front Hortensje Silver Dollar w tym roku jakieś marne... Chyba już ich tak radykalnie nie zetnę, bo chyba to opóźniło ich kwitnienie...

Trawa się zebrała - wreszcie wrócił zielony, gęsty dywan

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies