Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 11:17, 21 sie 2015

Efffa napisał(a)
jakie drzewa ? ja wczoraj kupiłam graby, jechałam po duze a kupiły mi sie małe, niewiem jak to rzobiłam!

Aktualnie mam trzy graby - jeden najprawdopodobniej nie żyje, drugi połowicznie, a jeden rośnie normalnie... Jeśli w przyszłym roku nie ruszą wszystkie to tego jednego gdzieś upchnę, a w ich miejsce posadzę może śliwy wiśniowe Nigra? Coś bordowego by mi sie przydało
Sebek 11:19, 21 sie 2015

Milka napisał(a)

Jakie???
Hostom i my wycinamy liście, jak nam przeszkadzają w koszeniu. Trawnik miodzio, jak majowy

Chyba Nigry cięte na płasko

Wy wycinacie, a ja specjalnie w tym miejscu kosze elekryczną kosiarką i podnoszę te liście, żeby ich nie potraktować nożem Trawnik cieszy, choć jeszcze niedawno też myślałem o kupnie zielonej farby - ciekawe ile ta firma co ją zareklamowałaś na fb bierze za takie malowanie?
Efffa 11:20, 21 sie 2015

A czemu nie żyją?Szkoda! znasz powód dlaczego tak ich los, moze mnie poinstruujesz jak ich sadzić? Co robić z nimi później a czego nie?
Sebek 11:26, 21 sie 2015

Efffa napisał(a)
A czemu nie żyją?Szkoda! znasz powód dlaczego tak ich los, moze mnie poinstruujesz jak ich sadzić? Co robić a czego nie?

Może mnie nie lubią Posadziłem jednego graba w tym miejscu i usechł - teraz poszedł drugi... Wg mnie pierwszym powodem była bryła korzeniowa, a raczej jej brak Drugi powód do naprawdę słaba ziemia - same kamienie, a pod spodem kanał. Dostały kompostu i ziemi z worka na start, ale to chyba nie starczyło...

Graby nie są jakoś specjalnie wymagające i gdybym posadził okazy z doniczek to rosłyby świetnie, a tak nadal nie mam odpowiedniej przesłony...
Jak chcesz poczytaj o nich tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus
mateuszmichn 11:43, 21 sie 2015

No no, prawie w każdej rabacie coś ruszyłeś, nieźle
Zielona 11:51, 21 sie 2015

Cześć, Chłopcze z ADHD Jak na kopanie w suchej ziemi, poszło Ci doskonale!!! Ja planuję zmiany, ale czekam na jesienną aurę. Zgodnie z Twoimi instrukcjami - będę dzielić FC. Są ogroooomne. I masz rację. Sadzone co metr i tak by się zeszły... Wolałam je w wersji "midi"
jazzy 11:57, 21 sie 2015

Seba, zazdroszczę Ci ruchów łopatą, ja nie jestem w stanie wbić wideł w moje klepisko A tak bym chciała coś podziałać...
Trawnik masz socysty, szmaragdowy, do zjedzenia eh...
I rozmiar buta 45 fiu fiu...
Naskrobię Ci coś na priv. Ale nie w sprawie obuwia
Efffa 13:00, 21 sie 2015

Sebek napisał(a)

Może mnie nie lubią Posadziłem jednego graba w tym miejscu i usechł - teraz poszedł drugi... Wg mnie pierwszym powodem była bryła korzeniowa, a raczej jej brak Drugi powód do naprawdę słaba ziemia - same kamienie, a pod spodem kanał. Dostały kompostu i ziemi z worka na start, ale to chyba nie starczyło...

Graby nie są jakoś specjalnie wymagające i gdybym posadził okazy z doniczek to rosłyby świetnie, a tak nadal nie mam odpowiedniej przesłony...
Jak chcesz poczytaj o nich tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/436-grab-carpinus

Dziekuję za odpowiedziec, wątek o grabach czytałam
Efffa 13:04, 21 sie 2015

jazzy napisał(a)

I rozmiar buta 45 fiu fiu...
gdzieś Ty tego buta widziała?szukałam i nie znalazałam
gierczusia 17:05, 21 sie 2015

Sebek napisał(a)

Aktualnie mam trzy graby - jeden najprawdopodobniej nie żyje, drugi połowicznie, a jeden rośnie normalnie...

Ufafluniłam ekran ja bardzo proszę o wyklarowanie co też to znaczy " żyje połowicznie "

Pozdrowionka