Masz prześlicznie Tak fajnie to wszystko posadziłaś, symetrycznie ale zróżnicowanie. I w dobrych odległościach. Zuch dziewczyna
Suzana jest obłędna, miejscówka jej pasuje Moja ma chyba z 5 lat, ale maluszek jeszcze, dwa razy przesadzana i musi być trzeci, mam nadzieję, że ostateczny Swoją ładnie podkrzesałaś. Tak samo ŚŚ możesz w przyszłości uformować, ma bardzo zgrabny dół. Już super wśród kulek wygląda.
Twoje nowe brzozy mają teraz kotki czy nie? Zastanawiałam się u Effci jak to z tymi odmianami jest.
Hakonkę masz już mocno wyrośniętą, ma dużo słoneczka, pięknie przyrasta. Uwielbiam tę trawę chyba najbardziej ze wszystkich niskich.
Czytam, że kolor trafiony. SUPER
Miałam dzisiaj kosić, bo trawa w sadzie trochę przypomina jesienne klimaty.
Żywopłotowe buki zaczęły zrzucać liście. Grabić mi się nie chce. Kosiarka ładnie by to zebrała.
Graby liście zrzuciły jesienią, a teraz już się zielenią. Na początku maja całość powinna już być w całości zielona.
Ze zbierania kosiarką liści nic nie wyszło, bo nadszedł oczekiwany od tygodnia transport 6 kubików drewna. Trzeba było je poprzenosić do drewutni, bo tarasuje wyjazd z garażu. Udało się przenieść połowę.
W sadzie pięknie kwitną grusze. W ciągu dnia było słonecznie, w miarę wietrznie. Może zapylacze się postarają dokonać cudu zamiany tego kwiecia w owoce.
Jabłonki jadalne jeszcze się wstrzymują z otwarciem kwiecia.
No i cóż. Powojnik President dzisiaj zakupiony i posadzony. Wsadziłam dwa obok siebie. Ktoś na forum pisał, że tak robi to ja małpka też tak zrobiłam .
Przyszły moje jeżówki Delicious Candy na nową rabatę ale są tak mikroskopijne, że nie wiem co z nimi zrobić. Chyba zaczekam aż urosną bo mi je ktoś zadepcze.
A w ogrodzie jak poniżej. Czyli jeszcze smutnawo.
Powiem Ci Asia, że ta moja łudząco podobna do magnolii Twojej Mamy.
U mnie magnolia pachnie delikatnie rano i wieczorem. Jeszcze nie rozkwitła tak jak u Was.