Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:08, 22 kwi 2020

Helen napisał(a)

Powiem Ci Asia, że ta moja łudząco podobna do magnolii Twojej Mamy.
U mnie magnolia pachnie delikatnie rano i wieczorem. Jeszcze nie rozkwitła tak jak u Was.
Jestem bardzo ciekawa, czy uda się ją nazwać Intrygujące są takie dochodzenia
Helen 21:11, 22 kwi 2020

Nooo. Spróbuj rano lub wieczorem powąchać Twoją.
galgAsia 21:18, 22 kwi 2020

Tegoroczna kokoryczka

Na razie nic nie zapowiada tej subtelnej urody
galgAsia 21:26, 22 kwi 2020

Skrzynie się zielenią nie mogę się doczekać chrupiącej rzodkiewki

plantacja przylaszczek

hodowla kopytnika
greg66 21:33, 22 kwi 2020

oj u mnie palczatki jeszcze śpią, musze jutro poczarować
galgAsia 21:59, 22 kwi 2020

Jabłonki nadal czarują

Gruszka_na_w... 22:02, 22 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Też myślałam o obniżeniu skrzyń, i tak ziemia siada.
No właśnie na sobotę pokazywało deszcze, a teraz może środa - czwartek za tydzień... Och, żeby oni się choć raz pomylili w drugą stronę

Zrezygnowałam ze skrzyń z dwóch powodów. Jednym była moja rozrzutność przy pracach ziemnych, a drugim konieczność ustawicznego podlewania. W studni po zimie tyci- tyci wody.A z opadów wciąż nici.

Mój pies dostał nerwicy od patrzenia na ludzi w maskach. Zaczął szczekać przeraźliwie na widok każdego zamaskowanego. Ciekawe jak zareagowałby na Ciebie?
Podczas sporadycznego spotkania kogoś w szczerym polu, też mam nerwowe odruchy. Zwłaszcza jak maska jest czarna i towarzyszy jej zakapturzona głowa. Wtedy myślę, że to napad na bank.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 22:31, 22 kwi 2020

greg66 napisał(a)
oj u mnie palczatki jeszcze śpią, musze jutro poczarować
Wiesz co , one chyba ruszyły jako ostatnie z traw, więc bez nerw
galgAsia 22:36, 22 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zrezygnowałam ze skrzyń z dwóch powodów. Jednym była moja rozrzutność przy pracach ziemnych, a drugim konieczność ustawicznego podlewania. W studni po zimie tyci- tyci wody.A z opadów wciąż nici.

Mój pies dostał nerwicy od patrzenia na ludzi w maskach. Zaczął szczekać przeraźliwie na widok każdego zamaskowanego. Ciekawe jak zareagowałby na Ciebie?
Podczas sporadycznego spotkania kogoś w szczerym polu, też mam nerwowe odruchy. Zwłaszcza jak maska jest czarna i towarzyszy jej zakapturzona głowa. Wtedy myślę, że to napad na bank.
Ha, ja też dostaję nerwicy - powiedz Maksiowi, że nie jest sam
Na chustę kowboja zareagowałby aaabsolutnie pozytywnie, jestem o tym przekonana
Bycie kowbojem było moim drugim z kolei pomysłem na życie - najpierw chciałam zostać Indianinem . Po kowboju był komandos - ale wtedy jeszcze dziewczyn do wojska nie przyjmowali. A zostałam kim zostałam - i mój eM mówi, że na to samo wyszło
wiklasia 22:43, 22 kwi 2020

Haniu dziś przeczytałam taką oto refleksję:
"Nigdy nie myślałem, że wejdę do banku zamaskowany i w rękawiczkach, a ochrona powie mi dzień dobry".