Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:41, 09 sty 2017

Do góry
Elis dokoncze jeszcze tutaj na twoj wpis. Jeszcze sporo mam do zrobienie. Nie od razu Krakow zbudowali. Tak jak pisalam tutaj w tym ogrodzie trwa ciagla praca, to moj wypoczynek.
Kawki nie pijam nigdy nie bylam smakoszem nawet herbaty. Woda to dla mnie najlepszy napoj.
W altance to przewaznie lezaki, lozka porozkladane, ciagly tlok. Na kamienie klade poduszki i tez sie dobrze siedzi. Mam tez krzesla przenosne, duzo pienkow debowych z brzozy rozstawianych po ogrodzie.
Mam duzo desek nie trzeba duzej madrosci aby takie krzesla zrobic - pila spalinowa, wiertarka, wkrety, centymetr, olowek, farba.

Pienki podobne do tych z brzozy

Ogród z koniczynką 20:24, 09 sty 2017

Do góry
Elis - dzieki za wizyte. A teraz odnosnie braku laweczki. Prawde mowiac nie mam czasu na nasiadowki na laweczce. Mamy przenosne krzesla. Nawet w altance nie mam stalego stolu, bo nam altanka sluzy do roznych celow np tam rozkladamy lozka polowe i dzieci sie wyleguja.
Mam palety, duzo desek i beda takie gadzety.

Ogród z koniczynką 00:48, 09 sty 2017

Do góry
Przegladam twoj watek. Jak zobaczylam ta wode, tez mialam tak samo. Jesienia zrobilismy fundamenty, a wiosna fundamenty byly pod woda.
Trzeba bylo nawiezc ziemi i fundamenty podwyzszyc. Mam fundamenty prawie poltora metra.
Ogrodek ladny jeszcze zajrze, bo juz pozno.
Ogród z koniczynką 00:37, 09 sty 2017

Do góry
Elisa pokaz wiecej tego sniegu ktory u was napadal.
Metodą prób i błędów Myometis ogród buduje 00:30, 09 sty 2017

Do góry
Po pol roku jest i zima - chociaz troche. U was to cieplo, u nas to zima powyzej 20 stopni. Teraz juz tylko 12 ale trzy noce to siarczyste.
Ogrod zadbany to ladnie wyglada.
Ptasi gaj 00:21, 09 sty 2017

Do góry
Juz mialam dlugi wpis o jarzebinach i innych drzewach ze zdjeciami cos nacisnelam diabli wzieli. Wieczorem napisze ponownie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 08 sty 2017

Do góry
Miesiac temu w listopadzie - Hubertus - swieto mysliwych - chodzili po polach jak nawiedzeni. Myslalam, ze wszystko bedzje wystrzelane.
Zawsze kazdego roku przychodzily pod brame sarny i dawalam im siano, czesto buraki z dzialki. Myslalam, ze je w listopadzie wystrzelali.
Dzisiaj jakie zdziwienie patrze przez okno dwa koziolki sarnie i sarenka pasly sie pod brama, chcialam zrobic zdjecie ale jak otworzylam drzwi pognaly w pole.

Zdziwiona tez jestem bazantami mam ich sporo chodzamjak udomowione, sypie im pszenise.

Jednak nie wszystko wystrzelali.
Ptasi gaj 22:02, 08 sty 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jezeli chodzi o lawendy to zalezy gdzie jest posadzona. Mam krzaczki lawendy ktorej nigdy nie okrywalam miedzy innymi roslinami od poczatku dzialki i trzymaja sie dobrze, kwitna pieknie kazdego roku nawet dwa razy. Staram sie scinac przy koncu kwitnienia i wtedy jest szansa na drugie kwitnienie
W zeszlym roku jeszcze przed tym sniegiem scinalam do suchych bukietow.
Lawenda przy niebieskim jalowcu nigdy nie byla okrywana na zime, to miejsce jest zaciszne.
Lawenda nie znosi mroznego wiatru, zreszta jak wiele innych roslin.
Moja lawenda wlasnie rosnie w takim przeciagu i dlatego ja zabezpieczam agrowloknina.
Zobacze na wiosne, czy przezyje bez zabezpieczenia.
Moja dzialka jest w szczerym polu wiatr hula w kazda strone.

U mnie to samo i trzy zimy przetrwała bez okrywania na wygwizdowie
Ptasi gaj 22:00, 08 sty 2017

Do góry
Kasia jestes, to dobrze.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:07, 08 sty 2017

Do góry
Sylwia, ale masz pomysl z ta lupina kokosu. A ja wszystkie tluke na male kawalki i wrzucam do kompostu.
Kokos nie dojrzaly, bialy jest miekszy musze tez takie cudenka zrobic.

Em musiał boshem się posłużyć, żeby równo przeciąć, a dziurki na sznurek wiertarką wiercił, bardzo szybciutko poszło
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:05, 08 sty 2017

Do góry
Sylwia, ale masz pomysl z ta lupina kokosu. A ja wszystkie tluke na male kawalki i wrzucam do kompostu.
Kokos nie dojrzaly, bialy jest miekszy musze tez takie cudenka zrobic.
Ptasi gaj 20:45, 08 sty 2017

Do góry
Kwiczoly na sniadaniu lubia owoce tutaj owoce jarzebiny. Wczoraj ogolocily cale drzewko z owocow jarzebiny. Szukaja drzew jarzebiny bo to ich smakolyk.

A to ogrodowa stolowka dla ptaszkow w moim ogrodzie. Odzywiaja sie sikory rodzaju meskiego i sojki. Zdjecie zrobione z daleka bo sikorki płochliwe.
W Lazienka Krolewskich jedza z reki. Zreszta nie tylko sikorki wiewiorki tez.
Dzisiaj bylo duzo bazantow wiec sypnelam pszenicą.
Pod dom przyszly tez sarnie koziolki trzy nim polecialam po aparat polecialy dalej?

Miejski azyl 20:21, 08 sty 2017

Do góry
Witam na forum. Dopoki nie bedzie zdjec dzialki trudno tobie cos doradzic. Twoje marzenia zapisane w twoim watku pewnie sie spelnia gdyz mozna wysnuc, ze juz wiesz jak ma wygladac przynajmnie ta rabatka.
To co w glowie nie zawsze zdaje egzamin w realiach wiem to z doswiadczenia. Rosliny nie zawsze wszedzie dobrze rosna.
Czekamy na zdjecia.
Moja glebo terapia 01:03, 08 sty 2017

Do góry
Ja od dwoch lat mam ładne cynie. Trzeba kupowac chryzantemowe sa pelne i dlugo utrzymuja kwiaty. Cynie lubi dobra ziemie ma wtedy ladne wybarwienie. Ja jesienia tam gdzie mam rozsady nawoze obornik i ziemie kompostowa i wtexy wszystko rosnie i nie zapominam o wapnie - ziemia rozpulchniona.
Ogród bacowej 00:54, 08 sty 2017

Do góry
Witam Ewo. Ogladajac ostatnie fotki ma sie wrazenie, ze te rabaty sa na zboczach. Moze sie myle. Moze to nasadzenia stwarzaja takie wrazenie od najmniejszej rosliny do najwyzszej. Napisz cos jak to jest.
Ptasi gaj 00:36, 08 sty 2017

Do góry
Zimno, ale to dobrze troche wymrozi robactwo. Najlepiej sie ogrzewac przy:

Dobranoc.
Ptasi gaj 00:36, 08 sty 2017

Do góry
Przyjemnej niedzieli.
Ptasi gaj 22:40, 07 sty 2017

Do góry
Jezeli chodzi o lawendy to zalezy gdzie jest posadzona. Mam krzaczki lawendy ktorej nigdy nie okrywalam miedzy innymi roslinami od poczatku dzialki i trzymaja sie dobrze, kwitna pieknie kazdego roku nawet dwa razy. Staram sie scinac przy koncu kwitnienia i wtedy jest szansa na drugie kwitnienie
W zeszlym roku jeszcze przed tym sniegiem scinalam do suchych bukietow.
Lawenda przy niebieskim jalowcu nigdy nie byla okrywana na zime, to miejsce jest zaciszne.
Lawenda nie znosi mroznego wiatru, zreszta jak wiele innych roslin.
Moja lawenda wlasnie rosnie w takim przeciagu i dlatego ja zabezpieczam agrowloknina.
Zobacze na wiosne, czy przezyje bez zabezpieczenia.
Moja dzialka jest w szczerym polu wiatr hula w kazda strone.
Ptasi gaj 18:40, 07 sty 2017

Do góry

Piękny widok
Moje cztery ary szczęścia. 18:38, 07 sty 2017

Do góry
Marzena, piszesz o tej z ciemnymi lisciami ta ma 3 lata? A ta na ostatnim zdjeciu to z wysiewu?

Zobacz o lawendzie na moim watku z rozpedu tam wpisalam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies