Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 23:17, 11 lut 2017

Ubiorek wiecznie zielony

szpaler forsycji, w ub.r. kwitły obficie

a to żółte, zapomniałam jak się nazywa

wiśni już nie mam, zmarnowała się, słabo rosła.

23:42, 11 lut 2017
To żółte to smagliczka
Na wiosnę będziemy planować z Dorotą co i jak u Ciebie
ElzbietaFranka 00:38, 12 lut 2017

Gonia tyle masz tych zdjęć, jakbyś miała hektary ogrodu. Siedzisz w tym ogrodzie i pstrykasz cały czas.
To jest ta sama szałwia na str. 20 co jest u mnie. Moja ma z 4 lata i tak jak juz pisałam po przekwitnięciu ją obcinam i znowu puszcza nowe listki i kwiaty nasyp jej nawozu na wiosnę może ruszy.
MirellaB 01:25, 12 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Te obrzeża na ostatnim zdjęciu muszę czymś je zabezpieczyć, bo kora wylatuje na chodniki. Macie jakiś pomysł?

Obwódka z bukszpanu, albo trzmieliny. A może obsadzić żurawkami?
ElzbietaFranka 08:38, 12 lut 2017

Obniz w miejscu laczenia chadnika z rabata poziom ziemi o 10 cm pod kora na szer 40 cm i nasyp mniej kory. Mozesz dolozyc kostke i postawic w pionie.
Ta rabata jest troche wyzsza i zawsze kora bedzie schodzila na chodnik.
Ja tez tak mialam jeszcze wiatr mi rozwiewal, zlikwidowałam kore i zastapilam kamyczkami.

Przedziorek libi conice ale mozna go wyploszyc lub zlikwidowac przez czeste zraszanie ale mocno przynajmniej jeden raz w tygodniu. Zreszta wsxystkie rosliny na ktorych lubi panoszyc sie przedziorek.

Trzeba pamietac, ze zurawka nie lubi slonca o ile rabata jest po stronie slonecznej. Sa bardzo ladne trzmieliny.
gosika67 21:42, 12 lut 2017

Witam dziś wieczorem. Elu i Mirello macie rację , obniżę boki w tym trójkącie, posadzę trzmielinę albo tawułki. Tam jest cały czas słońce więc żurawki odpadają.
Kory chyba nie będę zmieniać , bo kamień mam z przodu i z boku na nowej rabacie.Dzięki.

Żurawki mam w cieniu pod świerkiem i tujami

MirellaB 21:51, 12 lut 2017

Gonia są odmiany żurawek, które mogą rosnąć na słonecznym miejscu
gosika67 21:56, 12 lut 2017

Jeszcze inne kwiatki

nie wiem co to za kwiatek ten różowy,ma takie różowe dzwoneczki

mirkaka 08:17, 13 lut 2017

Witaj, też miałam Zarnowiec taki jasnożółty, piękny był i też mi wymarzł

Anda 08:26, 13 lut 2017

Śliczne kwiatki, a ten różowy to penstemon
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies