Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

20:35, 10 lut 2017
gosika67 napisał(a)
Elu ja też mam szałwię ale zdecydowanie mniejszą

to okrągłe to też jest szałwia, tylko nie kwitnie

W którym to jest miejscu?
To szałwia lekarska.
Też ją mam ale nie tak kształtna jak Twoja.Mi co chwila marznie.Przycinasz ją czy sama tak Ci się formuje?
gosika67 21:25, 10 lut 2017

Zdaje się ,że ta szałwia chyba od Ciebie, tak mi się wydaje,
do wglądu moje hosty
razem z żurawkami

te hosty chyba mi pożarły gąsienice

21:29, 10 lut 2017
Hosty zaczęły Ci wpierdykać ślimory U mnie są też Na wiosnę machniom się hostami
No patrz,dałam i ładniejsza u Ciebie.Już sama nie wiem co komu Moja lichota,teraz rośnie w zielniku,przesadzałam ją.
ElzbietaFranka 23:35, 10 lut 2017

Ania szalwia szalwi nie rowna jest tego odgroma. W kazdym razie po okwitnieciu scinam ja i kwitnie drugi raz, tak samo robie z kocimietka i lawenda to drugie kwitniecie juz nie jest jak pierwsze ale kwitnie.

Mam dwie duze hosty ale nie palam do nich jakas miloscia u mnie nie kwitna rosna w polcieniu. Dwie male bialo zielone jeszcze male dwuletnie. Bede porzadkowala teren w lasku sosnowym to je przesadze, bo chce zrobic kacik dla roslin ktore lubia cien, polcien.
14:06, 11 lut 2017
Ela ta lekarska nie kwitnie.Szałwię omszona też ścinam dwa razy A kocimiętkę to aż trzy Lubię jak tworzy zgrabne poduszki.Mam takie co koty przechodzą obok niej obojętnie.No chyba,że z kotami co nie tak

Hosty lubię,ładnie wyglądają jak rosną w większości.Szkoda tylko,że to przysmak ślimaków Lubią półcień,jak słoneczko jest rozproszone.
w pełnym słońcu je przypala chociaż odmiana od Gosi zniesie wszystko
14:09, 11 lut 2017
Gonia doczytuję,że masz ochotę na derenie Kousa.Są niesamowite.Sadź i to nie jednego Miejsca masz sporo.Ja nie mam żadnego niestety ale podziwiam w innych ogrodach.
pestka56 14:15, 11 lut 2017

Aniaaa, tniesz omszoną po kwitnieniu. Ja też, ale ciekawa jestem jak bardzo. Bo ja ścinam przekwitnięte kwiatostany i ona wprawdzie zakwita ponownie, ale dość oszczędnie, żeby nie powiedzieć mizernie.
Jesienią kupiłam w szkółce różowo kwitnącą. Jest niższa od tej niebieskiej i ma gęściejumieszczone na pędach kwiatuszki.
gosika67 14:25, 11 lut 2017

Ja miałam kocimiętkę ale kocia wojna była o nią, zostało coś w ziemi jakiś korzonek, ciekawe czy wzejdzie jeszcze, chociaż pewnie koty znów się za nią wezmą.
Ania te koty u ciebie to chyba chore, zobaczyłabyś co się u mnie dzieje przy kocimiętce koty straż mają, wszystkie po kolei kładą się na nią i wiercą. Śmiesznie to wygląda.
14:34, 11 lut 2017
Siostra nie każda kocimiętka ma feromony co wabią koty,moja nie ma.Dam Ci jak zajrzysz do mnie wiosną.Zobaczymy jak Twoje zareagują.Te nasze wioskowe obojętne
14:37, 11 lut 2017
Sama osobiście przyjadę z naręczem kocimiętki i obadam sprawę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies