Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród za grosze

Ogród za grosze

Rosa 09:53, 11 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)
Witam się u Ciebie w wątku miłośniczko kolorów. masz piękne róże, wspaniale utrzymujesz wrzosowisko a to sztuka.Rośliny Cię kochają. Zaznaczam wątek, mimo że nie podoba Ci się moja kuchnia żartuję . cenię szczerość, lubię kolory- Maluśkiewicz też kolorowy zapraszam w moje maleńkie progi. Będę Cię odwiedzać

Witam Cię serdecznie Karolinko

róże i wrzosy dziękują za komplementy. Całe szczęście, że zima bo spłonęłyby rumieńcem i kolor zmieniły .
oj tam, oj tam ..... kuchnia mi się podoba ja też mam przecież białą. No fakt, jestem szczera do bólu, ale ..... nie po to by ranić, ale by dać impuls do działania, tworzenia przestrzeni wokół siebie barwnej i radosnej.
Nijakości, która dla mnie jest smutna - stanowczo mówię NIE.

Do odwiedzin zapraszam zawsze i bardzo serdecznie .
Mam nadzieję, że kiedyś będzie ładnie i u mnie, ale kiedy to będzie ..........
Rosa 10:07, 11 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)
A czy możesz powiedzieć jak szybko rośnie Eden Rose?

Ta którą widzisz na zdjęciu rosła 1 rok. To duża róża i można ją prowadzić jako pnącą, wtedy może mieć 2,5-3 m albo kontrolować wzrost poprzez niskie cięcie po kwitnieniu. Chociaż nie pachnie, jest różą nr 1 w moim ogrodzie .

To dla Ciebie
Rosa 10:15, 11 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak ogladałas moj watek to zauwaźylas jaka jest roznica zaledwie dwoch lat. Ostatnie moje wpisy to 2014 r. rosliny porosly raz takie.
Jak maja rosliny dobrze w ogrodzie to sie panosza czyli rosna.
Juz hamuje troche z nasadzeniami, tylko roze moga mnie skusic.
Powodzenia.

Oj tak, róże kuszą i to skutecznie . Są to kwiaty tak piękne, że nie sposób obronić się przed ich urokiem.
Różanka panująca tu nie jest groźną chorobą, ale zanim kupisz pierwszą różę poczytaj co piszą inni.

Mam dwie faworytki, b. zdrowe i kwitnące niezawodnie - Eden rose i Mme Knorr.
Aurelllia 12:55, 11 lut 2017

Witam fajne zmiany porobiłaś w ogrodzie ja też staram się wykorzystać roślinki, które mam dzielę, rozmnażam i dzięki temu mam ich troszkę więcej no i ptaszkom wiele zawdzięczam bo dzięki nim co raz znajduje jakieś nowe siewki w żywopłocie, między innymi cisów, wykopuję je, potem do doniczki, a jak się dobrze ukorzenią i trochę podrosną to wysadzam w nowe miejsce
Rosa 14:37, 11 lut 2017

Aurelllia napisał(a)
Witam fajne zmiany porobiłaś w ogrodzie ja też staram się wykorzystać roślinki, które mam dzielę, rozmnażam i dzięki temu mam ich troszkę więcej no i ptaszkom wiele zawdzięczam bo dzięki nim co raz znajduje jakieś nowe siewki w żywopłocie, między innymi cisów, wykopuję je, potem do doniczki, a jak się dobrze ukorzenią i trochę podrosną to wysadzam w nowe miejsce

Kochana zmiany to dopiero się zaczną , bo rośliny nabrały masy i teraz można je dzielić, przesadzać i komponować na rabatach. Dopiero się zacznie proces tworzenia . Do tej pory było preludium. Od teraz, czas na koncert, tylko kiedy ta wiosna przyjdzie? Już nie mogę się doczekać.
A to robisz tak jak i ja . Też się dochowałam własnych cisów i bukszpanów.
Ptaszkowe siewki świerków i in. iglaków rozdaję potrzebującym.
asiak 18:09, 11 lut 2017

Cześć Ewa!
Całe szczęście, że wątek ma jeszcze niedużo stron, to mogłam wszystko przeczytać
Ewuniu, pięknie u Ciebie się robi Porównując początki... super
Ja swoją działeczkę mam od zeszłego roku, kocham ją i również nie mogę doczekać się wiosny. Mam wiele planów, zobaczymy, co z tego wyjdzie
Pozdrawiam serdecznie
beata_m 18:25, 12 lut 2017

hej Rosa i ja się skusiłam na spacerek po Twoim ogródku
bardzo mi się podoba podejście i dystans do sprawy i takigo na ten sezon dla samej siebie sobie bym życzyła

pozdrawiam ciepło
maed 23:35, 12 lut 2017

Przyszłam się oficjalnie przywitać, bo do tej pory spacerowałam po Twoim ogrodzie incognito. Dzięki za wizytę u mnie.
Podziwiam za bezkompromisowe podejście do roślin: mają sobie dawać radę i basta. Ja się chyba za bardzo cackam.
Muszę trochę podpatrzeć taniego urządzania ogrodu, bo "przygarnęłam" jeszcze ogród przy kamienicy, w której mieszka córka i muszę podejść do tematu oszczędnościowo.
Będę Cię odwiedzać i podpytywać.
maed 23:53, 12 lut 2017

Wrzosowisko jest rewelacyjne
Madzenka 19:04, 13 lut 2017

Dziekuje za przemiły wpis u mnie.
Będe podglądać tworzenie nowych rabat i trzymam kciuki