Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

To tu... 14:35, 12 maj 2015

Do góry
A ja mam jednego czosnka podrzutka dosłownie. Nie sadziłam, a jest. Skąd? Nie wiem
Ogródek Iwony 13:24, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A na koniec fotki z dzisiejszego ostatniego tchnienia moich tulipanów. Wieczorem oberwałam im główki
[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

Bardzo przyjemny zakątek...zdjęcia i tak nie oddają klimatu naszych ogrodów i wierzę,że jest jeszcze piękniej i tego się trzymajmy.
Początki w Kruklandii 10:29, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Donice już obsadziłaś letnimi kwiatkami, widzę.
Ja też kilka kupiłam i stoją w kolejce, bo brakuje mi czasu

Tylko dwie.
Będzie mniej do targania, bo mają być przymrozki... zimna Zośka przecie
Ogród Mirelli 10:17, 12 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Iwonko, żałuję bardzo, bo mogłam przyciąć, ale nie z wysokości tylko boczne pędy.
Nie wiem, mój dereń przeciętny jest tak biedny, ma tylko dosłownie kilka listków, a był pięknym wysokim liściasty krzakiem. U mojej mamy derenie mają już pełno liści, nie wiem co z tym moim?
Budleja lepiej, liściasta cała, no ale niska. Kilka lat zanim znowu będzie fajny drzewem.

Mirelka, budleję tnie się co wiosnę. Tym się nie przejmuj. U mnie Ewa bacowa wstawiła fotkę rok wcześniej przyciętego berberysa. Zobacz, jaki teraz ładny. Twój dereń też odbije. Będzie niższy, ale gęsty. Ja mam nadzieję, ze moj berberys też będzie ładny.
Ogród Mirelli 09:53, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, rabatka ładnie wyszła, widać, ze przy samych roślinkach żwirku nie dałaś, to dobrze. Z tym żwirkiem tak jest, ze zawsze coś do pielenia się znajdzie, jak nie z ziemi, to z innych rabat coś się nawieje. Nawet na macie
Mirella, cięłam radykalnie berberys i teraz odbija. Myślę, ze twoje przycięte roślinki też już wystartowały. Jeszcze żałujesz przycinania ?

Iwonko, żałuję bardzo, bo mogłam przyciąć, ale nie z wysokości tylko boczne pędy.
Nie wiem, mój dereń przeciętny jest tak biedny, ma tylko dosłownie kilka listków, a był pięknym wysokim liściasty krzakiem. U mojej mamy derenie mają już pełno liści, nie wiem co z tym moim?
Budleja lepiej, liściasta cała, no ale niska. Kilka lat zanim znowu będzie fajny drzewem.
To tu... 08:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
MAD, wstawiłam u mnie ostateczną wersję mojego niwaki
Dziękuję za wsparcie. Teraz będę czekać, aż nabierze masy. O oglądać. Może z czasem coś mu jeszcze ciachnę

Fajnie wyszedł. Naprawde super! Gratuluję odwagi w cięciu.
Moja codzienność - ogród Oli 08:25, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie też. Promanal nie pomógł. Czym teraz proponujecie?

mospilan ?
Mój ogród pod górkę... 07:57, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja chyba za w czasu się zaopatrzę w mospilan?
Na razie czysto, ale jak coś trachnie, to mam tylko pod ręką decis
Kasia, podoba mi się gra kolorów z tymi żurawkami. I nie mów, że będzie przestój, bo za jakiś czas wszystko się rozrośnie i będzie bardziej kolorowo

Cześć Iwonko. Przestój będzie z pracami, a rośliny mam nadzieje, że pójdą pełną parą
Ogródek Iwony 07:35, 12 maj 2015

Do góry
Polinko, dziękuję za wsparcie
U MAD się zainspirowałam właśnie tymi chmurkami
Nawet wkleiłam u siebie, żeby nie zgubić
Ogródek Iwony 07:34, 12 maj 2015

Do góry
Ewa, nie usuwaj zdjęć.
Od wczoraj trudno powiedzieć, że boję się ciąć. Egzamin zaliczony
Ewa, znowu piękne fotki na dzień dobry mi zostawiłaś Napatrzeć się nie mogę na te cytrynowe żurawki. U mnie też się na nie ciągle gapię I wtedy myślę o twoim pięknym ogrodzie
Kosolkowa Pasja 07:30, 12 maj 2015

Do góry
Kiedyś przed ogrodowiskiem larwy pędraków zaatakowały mój trawnik. Ze zlości konewką podlałam tym, co miałam pod ręką, czyli decisem. Populacja baaaaaardzo mocno zmalała. Wychodzi na to, że decis jest dobry na wszystko
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:28, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, czy tego z przodu możesz dać trochę w lewo? Mam wrażenie, ze teraz tworzą prawie kąt prosty. Nie bardzo tak.
A bałagan przy pracy może być twórczy, potem posprzątasz na gotowo

Iwonko dam w lewo i może ciut do przodu.Mam nadzieję, że to miejsce będzie dobre.Ewentualnie mogłyby być na frontowej rabacie zamiast hortensji.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:11, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, wyszło pięknie. Red Baron będzie się świecił, niech tylko trochę czasu minie.

Ta zzęść Red Barona, która jest jeszcze w doniczkach i stoi w mocno nasłonecznionym miejscu juz dostała mocniejszych odcieni czerwieni W smaragdach jednak będą miały więcej cienia i tak chyba nie będą takie świecące.
Żywopłotki cisowe. 07:07, 12 maj 2015

Do góry
Haniu, powiem tylko, że bardzo mi się podoba.
Buziaki poranne.
Rododendronowy ogród II. 07:02, 12 maj 2015

Do góry
Anetka nawet dwa razy potwierdziła
Ogród pod trzema dębami 06:59, 12 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
W oczku ślicznie się wszystko odbija.

Ślicznie u ciebie. To zdięcie mnie urzekło.
Ogródek Iwony 06:36, 12 maj 2015

Do góry
Po komentarzu Madżenki i mojego M mam kaca ogrodowego, że jednak miałabym zrobić z bukszpana stożek. Tak to jest, że czasami człowiek sam nie wie, co chce. Mam tylko nadzieję, że nie będę żałować wieki, tylko parę lat.
Rododendronowy ogród II. 06:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:33, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam
święta prawda
Rododendronowy ogród II. 06:29, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie kwitną na koncu , takie mam niestety miejsce najzimniejsze ze wszystkich . Czasem myśle ze nie ma sensu nic pokazywac jak juz wszyscy wszystko pokazali.Pozdrówka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies