Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:03, 18 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham

Odmachuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:03, 18 sie 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Sebus ale te granulki to i psiakowi zaszkodzić mogą tak?

Zależy czy ma on tendencję do jedzenia wszystkiego - nieważne czy jest to jedzenie czy też nie Te tabletki nie pachną zbyt ładnie, ale nigdy nie masz pewności, że pies ich nie pozbiera językiem...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:48, 18 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Następny ogród będzie głównie z trawami, teraz mam pole doświadczalne i testuję co rośnie dobrze

Takie doświadczenia są dobre. Też coś miałem tak posadzone i później przesadzalem. Nieraz jest napisane że stanowisko słoneczne a w słonecznym wszystko pali i później na jakieś polxieniste trzeba przesadzać.

Teraz już wiesz ze żurawki w tym miejscu nie dają rady. Trawka da radę, bo nawet jak trochę przyschnie to też może być dekoracja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:03, 18 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek czytam o KFC na plecach, współczuje! Wszystko co ma w składzie pahthenol pomoze a jak strasznie boli to poproś lekarza o Argosulfan.
Uwielbiam Twoje anabelki na bukszpanch. Moje rzekome Incrediball tak samo lezą a mimo to i tak je kocham.
Chcesz zobaczyć zielony tarwnik, zapraszam do mnie są zalety malutkiego trawniczka Muszę sobie jesienia kupic duuuuuuzo hakone, bo masz piekne!

U mnie Anabelki w tym roku marne, ale dzisiaj myślałem no nich i w przyszłym roku chyba zrobię im podpory z drutu - ale na dwóch wysokościach, bo jeden drut pełni funkcję jako idealna granica wyłamywania kwiatów

Hakone jest z jednej sadzonki z 2013 roku, idealnie się dzieli. Wg mnie trzeba je dzielić co roku albo co dwa lata, bo one są strasznie zbite
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:58, 18 sie 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Dziękuję za odpowiedż odnośnie cyprysików. Mam jeszcze jedno pytanie, dla Ciebie na pewno banalne. Jak usuwać uschnięte kwiatostany z surfinii ? Do tej pory wyciągałam uschnięty kwiat z szypułki, ale zauważyłam, że słabo rosną, poza tym bardzo dużo nasion wysypuje się z tych szypułek( nie wiem co to oznacza). Szukałam w googlach informacji, ale jak to w googlach -sprzeczne informacje. Zastanawiam się czy należy obrywać przekwitły kwiatostan z szypułką i łodyżką czy postępować jak do tej pory. Przez wiele lat sadziłam pelargonie, ale w tym roku zdecydowałam się na surfinie i troszkę sobie nie radzę z ich pielegnacją. Surfinie posadziłam z komarzycą i nie wiem czy był to dobry pomysł, bo ponoć surfinia nie lubi towarzystwa.

Asiu, u mnie inaczej się zachowują pełne, a inaczej te podstawowe Te pełne trzeba oberwać wraz z lodygą, bo zasychają. Zwykłym obrywam tylko kwiaty i rosną świetnie w miejscu przekwitlego kwiatu pojawiają się albo nowe pączki albo szypułki z nasionami, tych też się pozbywam

Z komarzycą raz je miałem i tez rosły dobrze, zazwyczaj je z czymś łączę i nadają się do tego świetnie

Z surfiniami zawsze mam ten problem, że jak złapią maczniaka czy coś innego to po trzech dniach nadają się do wyrzucenia...Najdłużej trzymają się u mnie te drobne, milion bells - w tym roku urosły niesamowite
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:50, 18 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Widocznie żurawki może mieć tylko jedna osoba- Łukasz król żurawek.
Z trawkami też będzie ładnie

Następny ogród będzie głównie z trawami, teraz mam pole doświadczalne i testuję co rośnie dobrze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:50, 18 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród wygląda... jako tako Szaleństwo to będzie pewnie niedługo jak zacznę zmieniac to i owo

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:49, 18 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Coś innego.
Z rozchodników Sebo możesz być dumny.

Dzięki, skoro to nie opuchlaki to jakoś mi lepiej Mimo, iż róży mój nastrój nie wyleczy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:48, 18 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Ciekawe, ze ich nie znalazłam

Chodziło mi akurat o trawnik Jednak Ty Irenko widziałas wszystko, co reszcie tutaj nie jest dane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:46, 18 sie 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
A u cb jak zawsze szaleństwo ogrodowe wszystko w rozkwicie i cudnie wygląda ehh tylko pomarzyć

Ogród wygląda... jako tako Szaleństwo to będzie pewnie niedługo jak zacznę zmieniac to i owo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:43, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Vertigo u mnie nie kwitnie, zresztą one chyba tylko w liście inwestują

Pięknie napisane

Lawendowy zawrót głowy 16:45, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród Joli dla mnie jest pod linijkę, każda trawa ma idealną czuprynke, a inne krzaczki przybierają formę bryły idealnej Róża pod linijkę nie urośnie nigdy, to królowa z charakterem, podporzadkowuje sobie resztę, a nie odwrotnie Róże bardzo lubię, ale skoro lista gospodyni jest krótka to się cieszę, bo ich nadmiar zaburzylby harmonię tu panującą

A róże na pniu? Tak kilka w jednym rzędzie. Myślę, że wprowadzają harmonię i ład

Na trawkę Adagio polowałam od wiosny i u nas nie bywa
Lawendowy zawrót głowy 16:34, 17 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

chcesz powiedzieć że róze bałaganią? ...nie ..no nie ...jednak na rózach się nie znasz

Ogród Joli dla mnie jest pod linijkę, każda trawa ma idealną czuprynke, a inne krzaczki przybierają formę bryły idealnej Róża pod linijkę nie urośnie nigdy, to królowa z charakterem, podporzadkowuje sobie resztę, a nie odwrotnie Róże bardzo lubię, ale skoro lista gospodyni jest krótka to się cieszę, bo ich nadmiar zaburzylby harmonię tu panującą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:33, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Pięknie napisane

Czyli lepiej kupić za rok rubrum?
Lawendowy zawrót głowy 15:28, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż

Sebus no przeciez rossarium nie zakladam )) damy rade to nie jest dluga lista ....dwie ))))))) to chyba balaganu nie zrobia )))
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:54, 17 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

vertigo miałam w ubiegłym roku, ona jest ciemniejsza, większa i wydaje mi się ż nie zakwitła. W tym roku mam rubrum.
Ostatnio powiedziałam, ze nasz ogród powstał z miłości do... zieleni, porządku , harmonii i piękna!

Pięknie napisane
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:53, 17 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Czyżbyś miała zamiar zrobić dla nas zdjęcia z dźwigu jak Twój ogród wygląda z góry

na szczęście jest tak daleko że zoomuuuu by mi nie stykło
Lawendowy zawrót głowy 14:52, 17 sie 2015
Do góry
Sebek napisał(a)
A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż

chcesz powiedzieć że róze bałaganią? ...nie ..no nie ...jednak na rózach się nie znasz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:52, 17 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
od rana kapało a teraz leje i leje ale do 15 mogłoby skończyc

Czyżbyś miała zamiar zrobić dla nas zdjęcia z dźwigu jak Twój ogród wygląda z góry
Lawendowy zawrót głowy 14:47, 17 sie 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies