Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 17:43, 17 sie 2015

Kasya napisał(a)

czy to gracilis ? pokazesz całą ?

dopiero zauwazylam, na tym zdjęciu z pergolą i ciurkadełkiem ze masz rozne poziomy w ogrodzie

i hortki ogromniaste

busz sliczny ale taki uporządkowany

gracilis? co masz na myśli?

murek w najwyższym miejscu ma chyba 70cm, plac zabaw też jest wypoziomowany o jakieś 30 cm czyli ww sumie jest metr różnicy w wysokości...
ana_art 17:43, 17 sie 2015

Sebek napisał(a)

Vertigo u mnie nie kwitnie, zresztą one chyba tylko w liście inwestują

Pięknie napisane

ana_art 17:45, 17 sie 2015

Donia72 napisał(a)

Czyli lepiej kupić za rok rubrum?
vertigo było u mnie wyższe niż rubrum, ale rubrum chyba bardziej mi się podoba ze względu na 'kotki'
ana_art 17:47, 17 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
solidna porcja zdjęć z przepięknego ogrodu!
Ana masz Elatę i czekoladowe kosmosy, odnośnie Elaty chciałam zapytać jaką masz o niej opinię, czy u Ciebie końce liści jej przysychają?
A jeśli chodzi o kosmosy, nie wiem, czy to pierwszy rok gdy je masz, jeśli nie to czy wykopywałaś kłącza na zimę? A w ogóle co Ty im robisz, że tak pięknie stoją na baczność?, moje leżą.
Przekwitłe kwiaty wycinasz?
teraz w upały miały trochę poprzypalane listki, ale je wycięłam. Kosmosy miałam w tamtym roku, ale nie miałam gdzie ich przetrzymywać więc potraktowałam jako jednoroczne. Nic im nie robię poza systematycznym obcinaniu przekwitłych i nawożeniu.
lindsay80 18:03, 17 sie 2015

ana_art napisał(a)
teraz w upały miały trochę poprzypalane listki, ale je wycięłam. Kosmosy miałam w tamtym roku, ale nie miałam gdzie ich przetrzymywać więc potraktowałam jako jednoroczne. Nic im nie robię poza systematycznym obcinaniu przekwitłych i nawożeniu.

czyli z tych, które zostały w gruncie na zimę nic się wiosną nie pokazało, wszystkie padły?
A czym nawozisz?

ane3ka 18:53, 17 sie 2015

Aleś dała czadu ze zdjęciami. Faktycznie suszy u Ciebie Ani śladu.
Strasznie podobają mi się te nietypowe kosmosy. Chętnie pisałabym się na siewki jeśli jest tylko taka możliwość. Rutewka jest cudna! Strasznie mi się podoba zdjęcie z ciurkadełkiem z bliska. Miałam ochotę polizać monitor. I basen z leżakami klasa! Jak na wczasach olinkliziw
Aneto, powiedz mi, co polecasz posadzić pod drzewami? Czy funkie się sprawdzą? Mam migdałka pod którym chciałam coś dosadzić. Jest tam półcień. Migdałek szczepiony na pniu nie jest wysoki, ale korona tylko w niewielkim stopniu przepuszcza promienie słoneczne. Przykładowo, szałwie omszone wyrosły mi tam liche - wysokie i cienkie. W innym miejscu utworzyły zgrabne, gęste krzewy.
leon60 21:12, 17 sie 2015

Niesamowicie mi się u Ciebie podoba ! Uwielbiam ludzi dbających o swój ogród z taką miłością
Mala_Mi 21:26, 17 sie 2015

Ogród powstał nie tylko z miłości do zieleni, ale z potrzeby działania. I to widać w każdym miejscu. Pracowitość + miłość do zieleni = efekt. NO i jako przyprawa dużo estetyki i gustu
Czytam, że to ciurkadło z donicy jest Ja jedynie co to dałabym je bliżej altany/pergoli... tam gdzie się często siedzi.. Ale tu wygląda super...
Pawlus 21:27, 17 sie 2015

Masz przeobrzydliwie przepięknie
Kasya 21:30, 17 sie 2015

ana_art napisał(a)

gracilis? co masz na myśli?

murek w najwyższym miejscu ma chyba 70cm, plac zabaw też jest wypoziomowany o jakieś 30 cm czyli ww sumie jest metr różnicy w wysokości...

az metr ? duzo...

a jaka to brzoza ? tylko listkow troche widac