Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 14:48, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Ciekawe, ze ich nie znalazłam

Chodziło mi akurat o trawnik Jednak Ty Irenko widziałas wszystko, co reszcie tutaj nie jest dane
Sebek 14:49, 18 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Coś innego.
Z rozchodników Sebo możesz być dumny.

Dzięki, skoro to nie opuchlaki to jakoś mi lepiej Mimo, iż róży mój nastrój nie wyleczy
jazzy 14:50, 18 sie 2015

Sebek napisał(a)

Ogród wygląda... jako tako Szaleństwo to będzie pewnie niedługo jak zacznę zmieniac to i owo

Sebek 14:50, 18 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

Widocznie żurawki może mieć tylko jedna osoba- Łukasz król żurawek.
Z trawkami też będzie ładnie

Następny ogród będzie głównie z trawami, teraz mam pole doświadczalne i testuję co rośnie dobrze
Sebek 14:58, 18 sie 2015

Aska napisał(a)
Dziękuję za odpowiedż odnośnie cyprysików. Mam jeszcze jedno pytanie, dla Ciebie na pewno banalne. Jak usuwać uschnięte kwiatostany z surfinii ? Do tej pory wyciągałam uschnięty kwiat z szypułki, ale zauważyłam, że słabo rosną, poza tym bardzo dużo nasion wysypuje się z tych szypułek( nie wiem co to oznacza). Szukałam w googlach informacji, ale jak to w googlach -sprzeczne informacje. Zastanawiam się czy należy obrywać przekwitły kwiatostan z szypułką i łodyżką czy postępować jak do tej pory. Przez wiele lat sadziłam pelargonie, ale w tym roku zdecydowałam się na surfinie i troszkę sobie nie radzę z ich pielegnacją. Surfinie posadziłam z komarzycą i nie wiem czy był to dobry pomysł, bo ponoć surfinia nie lubi towarzystwa.

Asiu, u mnie inaczej się zachowują pełne, a inaczej te podstawowe Te pełne trzeba oberwać wraz z lodygą, bo zasychają. Zwykłym obrywam tylko kwiaty i rosną świetnie w miejscu przekwitlego kwiatu pojawiają się albo nowe pączki albo szypułki z nasionami, tych też się pozbywam

Z komarzycą raz je miałem i tez rosły dobrze, zazwyczaj je z czymś łączę i nadają się do tego świetnie

Z surfiniami zawsze mam ten problem, że jak złapią maczniaka czy coś innego to po trzech dniach nadają się do wyrzucenia...Najdłużej trzymają się u mnie te drobne, milion bells - w tym roku urosły niesamowite
Sebek 15:03, 18 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Sebek czytam o KFC na plecach, współczuje! Wszystko co ma w składzie pahthenol pomoze a jak strasznie boli to poproś lekarza o Argosulfan.
Uwielbiam Twoje anabelki na bukszpanch. Moje rzekome Incrediball tak samo lezą a mimo to i tak je kocham.
Chcesz zobaczyć zielony tarwnik, zapraszam do mnie są zalety malutkiego trawniczka Muszę sobie jesienia kupic duuuuuuzo hakone, bo masz piekne!

U mnie Anabelki w tym roku marne, ale dzisiaj myślałem no nich i w przyszłym roku chyba zrobię im podpory z drutu - ale na dwóch wysokościach, bo jeden drut pełni funkcję jako idealna granica wyłamywania kwiatów

Hakone jest z jednej sadzonki z 2013 roku, idealnie się dzieli. Wg mnie trzeba je dzielić co roku albo co dwa lata, bo one są strasznie zbite
Kacha123 15:08, 18 sie 2015

Co tam znów chcesz zmieniać mistrzu? Ty masz szwędacza ogrodowego jak Juzia
mateuszmichn 15:48, 18 sie 2015

Sebek napisał(a)

Następny ogród będzie głównie z trawami, teraz mam pole doświadczalne i testuję co rośnie dobrze

Takie doświadczenia są dobre. Też coś miałem tak posadzone i później przesadzalem. Nieraz jest napisane że stanowisko słoneczne a w słonecznym wszystko pali i później na jakieś polxieniste trzeba przesadzać.

Teraz już wiesz ze żurawki w tym miejscu nie dają rady. Trawka da radę, bo nawet jak trochę przyschnie to też może być dekoracja
Sebek 17:03, 18 sie 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Sebus ale te granulki to i psiakowi zaszkodzić mogą tak?

Zależy czy ma on tendencję do jedzenia wszystkiego - nieważne czy jest to jedzenie czy też nie Te tabletki nie pachną zbyt ładnie, ale nigdy nie masz pewności, że pies ich nie pozbiera językiem...
Sebek 17:03, 18 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham

Odmachuję