Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:14, 19 mar 2017

Do góry
Jolu tak szczerze to już nie chciało mi się nosa na dwór wystawiać

Marysiu można by to bardziej dosłownie nazwać, ale ładniej też można
Taki słownik spokojnie z kilkanaście stron już by miał

Moniko w pobliskim Centrum Ogrodniczym, oglądałem też w Obi, ale tam dość marne był.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:53, 19 mar 2017
Do góry
Luki napisał(a)
Udało się dzisiaj upolować ładne ciemierniki, ale w CO tyle ludzi jak jakiejś szarańczy widać wszyscy poczuli wiosnę.

Na dodatek udało mi się załatwić za darmochę przyczepkę ogrodowych smakołyków produkcji zwierzęcej, więc w zamian kupiłem sobie widły w promocji

Były całe kwitnące z brzydkimi liśćmi o dziwo tańsze i z bujnymi liśćmi, ale prawie bez kwiatów i droższe, decyzja prosta była

Do tego upatrzyłem sobie coś co znowu mi plany krzyżuje... jak żyć

Jakie piękne te ciemierniki, kupiłeś w Casto...?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:27, 19 mar 2017

Do góry
Udało się dzisiaj upolować ładne ciemierniki, ale w CO tyle ludzi jak jakiejś szarańczy widać wszyscy poczuli wiosnę.

Na dodatek udało mi się załatwić za darmochę przyczepkę ogrodowych smakołyków produkcji zwierzęcej, więc w zamian kupiłem sobie widły w promocji

Były całe kwitnące z brzydkimi liśćmi o dziwo tańsze i z bujnymi liśćmi, ale prawie bez kwiatów i droższe, decyzja prosta była

Do tego upatrzyłem sobie coś co znowu mi plany krzyżuje... jak żyć
Moja "przyziemna" :) pasja 19:56, 19 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Moja Anabelka w pierwszym roku po ostrym ścięciu słabo kwitła, ale teraz też po ostrym skróceniu jest już normalnie, a pędy o wiele grubsze

Moje cięte ostro (przy samej ziemi) kwitły normalnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:34, 19 mar 2017

Do góry
Gosiu swoje się namarudziłem na ten betonowy płot, ale już mi przeszło, zlikwidować go nie zlikwiduje na sadzenie żywopłotu w tym miejscu za późno, więc już się przyzwyczaiłem

Agnieszko jak robiłem toą rabatę to nie mogłem uwierzyć w jedno, że dostałem pozwolenie na zajęcie takiej ilości trawnika a nie powiem jeszcze bym się sporo trawnika pozbył

Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa.

Marysiu widzisz ja już nawet tego nie pamiętam ale fale żurawkowe powoli znikają tak jak i ilość żurawek się zmniejsza, będą u mnie nadal, ale już nie w takich ilościach i pstrokatych połączeniach. Zapraszam do odwiedzania

Iwonko może jeszcze dzisiaj coś wymodzę i pokażę, a relacje ze zmian na pewno będą, ale jak to czasowo wyjdzie to nie wiem, bo żeby zrobić jedno muszę ruszyć wszystko co zaplanowałem, a jak to ruszę to do końca maja będę się z tym grzebał i tak się zastanawiam czy mi się chce

Sylwio zapraszam, zapraszam troszkę jeszcze pozmieniam

Marzenko bardzo się cieszę
Lawendowy zawrót głowy 14:38, 19 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Oj ile ja się już do NOSPR-u wybieram nigdy nie miałem okazji być żadnym koncercie tego typu, a bardzo bym chciał... trzeba się tym w końcu zainteresować

Polecam pieknie w srodku a I repertuar bardzo zroznicowany ceny dostapne musisz sie zmobilizowac ))
Ogrodowa przygoda Łukasza II 13:38, 19 mar 2017

Do góry
Witam się w nowym wątku.

Podziwiam Twoje metamorfozy Łukasz. Wciąż wspominam likwidację żurawkowej fali. Pozwolę sobie zacytować to, co napisałam na ten temat w wątku Sebka, 21 grudnia 2015.
>>>
Ja jestem na forum krótko, dopiero od końca wakacji. Ale już w tym krótkim czasie kilka razy śmiałam się do łez. Wydarzeniem, które mnie najbardziej rozśmieszyło, był wpis, w którym Luki "przyznał się do mega głupoty" i zlikwidował żurawkową falę. Byłam na forum krótko, ale już wiedziałam, że "Luki" to "ten od żurawek". Wpis wywołał małą burzę. A ja pomyślałam sobie, że bardzo mi się spodobał ten "psikus" Łukasza.
>>>
Będę podglądać Twoje kolejne metamorfozy.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:46, 19 mar 2017

Do góry
No i 3 Kasie w jednym ciągu się zameldowały

Kasik bardzo dziękuję, że tak myślisz. Troszkę ładnych rzeczy nieskromnie mówiąc na podwórku mam, ale jeszcze troszkę brakuje. Jest dobrze, a teraz do celu nie muszę gonić, powoli na wszystko jest czas

Kacha cieszę się bardzo

Kindzia taka prasowa gwiazda ze mnie, że nawet ostatnio warunki negocjowałem ... szkoda gadać, dziady straszne nie wiadomo czego by jeszcze chcieli

Wiesz co jest najlepsze, że w tym roku to na pewno nie będzie czas na leżenie, plany są takie ogromne, że na pewno wszystkich nie zdążę zrobić w tym roku i co najwyżej będę mógł często polegnąć i śmierdzieć by po chwili odpoczynku doprowadzić się do porządku
Planów na razie szczegółowo nie opisuje bo czym mniej gadam tym więcej udaje mi się zrobić.

Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:39, 19 mar 2017

Do góry
Wojtku dziękuję

Asiu bardzo Ci dziękuję Taka szczera rada co do roślin. Jak masz jakieś wątpliwości przy którejś nie wahaj się oddaj lub wyrzuć jeżeli specjalnych sentymentów do niej nie masz poza tym, że rosła kilka lat. Jakieś pojedyncze krzewy czasem wyrośnięte też nie warte są trzymania. Zdrowe i ładne rośliny warto jest zostawić i wykorzystać np jako 'soliter' na rabacie wśród grup innych roślin. Wyrośnięte i byliny w większych ilościach da się dobrze spożytkować. Nie trzeba od razu wszystkiego wyrzucać, ale jak czegoś nie da się zagospodarować i ma być po prostu przesadzane w nieskończoność to lepiej czym prędzej się tego pozbyć i zapomnieć. Na pewno drzewa warto zostawić. Zajrzę i zobaczę co tam planujesz

Poli starałem się jak tylko mogłem unikać na początku wątku marudnego tonu i chyba mi się udało... no powiedz, że chociaż troszkę Troszkę inaczej już podchodzę do tego ogrodu, z większym dystansem, a realizm jest w tym przede wszystkim
Ogrodowa przygoda Łukasza II 10:32, 19 mar 2017

Do góry
Jolu bardzo mi miło, że zaglądasz

Ewelino ja to mam na pewno jakieś skrzywienie z tym zmienianiem, ale co tam kopać lubię

Asiu miło mi, że tak słodzisz może w końcu całkowicie cukru z herbaty się pozbędę

Patrycja oj pracy bardzo dużo i nalatanie się z doniczkami i wiadrami jeszcze więcej, ale na razie poprawy w tym temacie nie widzę i jeszcze troszkę się nalatam.

Oczywiście zapraszam serdecznie
Czasem słońce czasem deszcz 10:28, 19 mar 2017

Do góry
U mnie termometr też zatrzymał się na 5 stopniach, a mroźny wiatr ma głowe urwać, dobrze że słonko świeci przynajmniej
Ogród z łezką II 09:27, 19 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Ciekawe kiedy ja się z robotą obrobię, ale tak po cichu mówiąc nawet z tego deszczu się cieszę bo mogę sobie legalnie posiedzieć

Póki wyrzutów nie masz, to jest wszystko w porządku Przecież i tak zdążysz Łukasz. Wiesz, że ja tylko weekendowo mogę...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:04, 19 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Oo ile bym siedział przy tych książkach... wiele bym nie rozumiał, ale tu fotki ważne

Jak piszesz fotki najważniejsze!!!!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:35, 18 mar 2017

Do góry
Piękna zmiana przez trzy sezony! Luki wiesz, że uwielbiam Twoją bylinową a bukszpany masz idealne Zaznaczam wątek bo uwielbiam Cię czytać i wcale nie twierdzę, ze marudzisz-lubię Twoje realistyczne podejście do życia.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:11, 18 mar 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Chyba nie przegapiłem akcji z sadzeniem bukszpanów, bo poza kwiatkami nic nie widziałem, koniecznie muszę posadzić żółte krokusy, wiosną jakoś człowiek bardziej łapczywy na ten kolor
Jak będę coś wiedział w sprawie trawek na pewno dam znać

Bukszpany posadzone ale jeszcze nie obfocone
Żółty na wiosne to bardzo dobry pomysł ale tylko na wiosnę
Będę wdzięczna za info
Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:07, 18 mar 2017

Do góry
Aniu witam serdecznie

Alicjo oczywiście zapraszam wszyscy się zmieścimy

Justynko wywalanie do końca dobre nie jest, ale jak jesteśmy w sytuacji gdy 'ładne to nie jest, ale szkoda wyrzucić' to trzeba wiedzieć, że bez wachania w śmietnik z taką rośliną, ja zbyt wiele razy byłem uległy i ciągle muszę zmieniać by być zadowolonym.

Co chcę zmienić? tak z pół ogrodu, wsumie będzie to ogromny i zmasowany przemarsz wojsk bo nie zamierzam wydawać już wiele kasy na zmiany, a zapas roślin mam taki, który lubię, więc chce go wykorzystać, ale teraz już mam nadzieję z głową

Bogdziu i od razu mnie do siebie zaprosiłaś, bardzo dobrze to pamiętam i pierwsze spotkanie u Ciebie
Droga do spełnienia 20:59, 18 mar 2017

Do góry
Bardziej mi to wygląda na uszkodzenia mrozowe, a te brązowe niższe liście to już na pewno przez mróz, ale Bogdzia niech lepiej potwierdzi lub zaprzeczy moim stwierdzeniom bo ja na 100% pewny nie jestem
Moja codzienność - ogród Oli 20:55, 18 mar 2017

Do góry
Widzisz to te moje tanie ledy na GU10 mają idealną barwę ciepłą, ale nie żółtą. Poszukam jutro kartonika bo nawet nie wiem jak się nazywają
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:51, 18 mar 2017

Do góry
Rok 2016 sobie daruję bo dopiero pokazywałem w poprzednim wątku, wiele się nie działo poza całkowitą zmianą przedogródka, a prawie cały czas spędziłem robiąc ogród siostry.

Zostawię za to miejsce, które w zeszłym roku najbardziej mi się podobało i poza kosmetyką nie będzie w nim dużych zmian

Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:43, 18 mar 2017

Do góry
Międzyczasie powstała mała rewolucja na rabacie w pierwszej części ogrodu... zmiana numer 3

by jesienią ponownie wszystko wykopać i wsadzić coś innego... zmiana numer 4

Mówi się, że do 3 razy sztuka, w moim przypadku chyba trzeba zmienić powiedzenie... do pięć razu sztuka bo cała ta rabata, a nawet więcej przejdzie totalną demolkę teraz, jesienią lub przyszłej wiosny

Część roślin z powyższej rabaty powędrowała na powiększoną bylinową

Rok 2015 zakończę milszymi widoczkami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies