Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Droga do spełnienia 13:54, 13 kwi 2016

Do góry
TO
1.Monarda 'Red Shades'
2.Monarda 'Jacob Kline'
3.Szałwia 'Compact Deep Blue'
4.Trzcinnik 'Karl Foerster'
5.Turzyca 'Ice Dance'
6. Rozplenica 'Moudry'
7.Hortensja 'Vanilla Fraise'
8.Hortensja 'Limelight'
Red baron, trzmielina, juki, żurawki, molinia ! 11:07, 13 kwi 2016

Do góry
ice dance mogę zaproponować za red barona
Wszystkiego po trochu 14:02, 12 kwi 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Widzę, że nie napisałam, że świetne mebelki, dobrze się wpisują w to miejsce. Oglądałam podobne albo takie same nawet. Potrzebuję jednak tylko krzesełka.
Obok na rabacie jest chyba jakaś trawka, może ją powtórzyć przed bratkami?

Tam rośnie carex ice dance ale przy bratkach jest funkia i liatra, za chwilkę będzie zielono. O trawce zimozielonej pomyślę
Wiem Agatko, że pisałaś w zeszłym roku o mebelkach, były różne w różnych kolorkach, całość kosztowała 330 zł, Myślę że ta cena jest przystępna i można kupić ze stolikiem.Były też same ławeczki,tylko wydawały mi się mało stabilne.
W sklepie ogrodniczym żeliwne mebelki były b.drogie, sam stolik kosztował ponad 400 a krzesełka każde ponad 300zł.
Z Pszenicznej ... 23:05, 11 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.

Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio

A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami

Musisz mnie kiedyś zabrać do tego twojego trawkowego źródła....w tym roku chcę dokupić selserii jesiennej.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 11 kwi 2016

Do góry
lorka napisał(a)
Madżenka ja znowu na żebry po radę hehe posadziłam sobie ta wisienkę amanogawę i przed nią sobie wymyśliłam trzy buksiki takie jasne pstrokate mam ( będę robić z nich kuleczki) no i wlasnie jakieś moze trawki pomiędzy to.. tylko takie co lubią cień.. co byś mi doradziła? kompletnie się na trawach nie znam jeszcze

Do pstrokatych buksów to by się przydał jakaś zimozielony carex - polecam morrowi varigata, bo Ice Dance sie rozlazi ale najlepiej by wygladała bo jest najciemniejsza. Ewentulnie rozplenice bo maja soczysty kolor latem . Fajnie by tez taka spora stipa wygladała w środku
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:53, 11 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Piekne zdjecia.takie rozwiniete tulipany juz

Jedyne na razie

lojalna_ napisał(a)
Na dobranoc jeszcze takie soczyste foty obejrzałam Lubie to

Jak nie zacznie padać to nie będzie już soczyście Kolejna sucha wiosna u mnie...

martaibartek napisał(a)
Piękne foty. Masz smykałkę do robienia dobrych zdjęć

Mam do ciebie pytanko: co robisz z ice dance i evergold po zimie? jak przycinasz?
Jak wysokie rosną u ciebie te trawy, bo na różnych stronach czytam różne informacje, a twoje okazy są zachwycające!

Lubię robić zdjęcia choć nie zawsze jest wystarczająco dużo czasu żeby przemyśleć kadry. Ot pstrykam jak leci

Co do turzyc. Albo się zestarzały, albo zgniły...Okropne są. Evergoldy podzielę, Ice dance z 2 miejsc do wyrzucenia. Evergldy są niskie i szerokie. Jakieś 20 cm wysokości przy nawet metrze szerokości. Ice nadce trochę wyższe, może 40-50 cm. Nigdy nie mierzyłem.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:05, 11 kwi 2016

Do góry
Piękne foty. Masz smykałkę do robienia dobrych zdjęć

Mam do ciebie pytanko: co robisz z ice dance i evergold po zimie? jak przycinasz?
Jak wysokie rosną u ciebie te trawy, bo na różnych stronach czytam różne informacje, a twoje okazy są zachwycające!
Ogród z pergolą 13:51, 11 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Próbuje ogarnąć Twój ogród ale jeszcze jego topografii nie poznałam. Będę obserować
Roznica pomiędzy pissardi a nigrą jest dla przeciętnego człowieka nie do ustalenia, tylko znawcy je rozróżniają.

cześć Marzena
ogród jest praktycznie jeszcze pustawy, na froncie mam rododendrony i tuje danica. dojdą graby f.f.w skarpecie z bukszpanu, ice dance, hortki i chyba lawenda.
na tyłach mam wokoł tarasu skarpy i rabate z rózami.
żywopłot to serby i tuje kórnik
teraz robię rabatę wschodnia zwaną grujecznikową bo będą dwa grujeczniki miedzy którymi chciałabym ławkę lub w przyszłości hamak.
ot i tyle 1500m - dom.
a ja o tych wiśniach czytałam jeszcze że nigra do 10m dorasta a pissardi do 5
Z Pszenicznej ... 08:39, 11 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
kancik robisz mistrzowski ale już Ci to pisałam
zauważyłam że masz sporo nieznanych mi wcześniej czyli tez na ogrodowisku traw, gdzie je kupujesz?masz jakąś fajna szkółkę w Łodzi?
zmylił mnie zywopłocik z bukszpanu, a on z po obu stronach jest.
widziałam nasionka kosodrzewiny w kauflandzie

Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.

Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio

A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:11, 10 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Super popatrzeć na barwne zdjęcia w taką zimnicę!
Dzięki!

Mogłoby popadać skoro i tak brzydko i siedzieć w ogrodzie nie można.

mateuszmichn napisał(a)
Foteczki piękne jak zwykle.
Właśnie jak patrzę, to mi się przypomniało, że miałem wbić druciki zeby hiacynty dłużej stały

Moje raczej się nie przewrócą. Niskie mam w tym roku.

bozga napisał(a)
Piękne fotki, najbardziej podobają mi się te tulipany między hortensjami, wygląda to bardzo elegancko

Tulipany ratują w tym roku tą rabatę, turzyce tak mnie wkurzają że chyba wywalę wszystkie. Ice dance zgniły? Evergoldy do podziału. Chyba podziękuję turzycom i posadzę hakone.
Ogród Mirelli 14:20, 10 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

W takim razie w tym roku będę podziwiala go u Ciebie, a w przyszłym już u siebie zapisany na jesienna listę zakupów .

AM możesz spokojnie i bez obaw posadzić, fajnie zima wygląda, przynajmniej coś się na rabacie dzieje, tak samo jestem bardzo zawolona z buchananii, sąsiadka kupiła mi ją na rynku za niecałe 3 zł chyba, a jest super i widzę,że ładnie zimę przetrwała. Za to ice dance niby zimozielona, a póki co niezachwyca, mam nadzieję,że przez sezon dojdzie do siebie.

Buchanani to ja jednak nie lubię, no nie zmieniłam zdania, dla mnie ona wygląda jak uschła.

Co do ID to tak jak piszesz niby zimozielona, ale niezbyt wygląda. przyznam, że rozczarowała mnie ta trawa

AM z pewnością nabędę
Ogród Mirelli 10:52, 10 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paulinka czosnki główkowate kwitną VI-VIII

Właśnie zależy mi na trawie, która nie rozrasta się rozłogami, i ta AM bardzo mi odpowiada. Chyba nawet bardziej mi się podoba niż FC

W takim razie w tym roku będę podziwiala go u Ciebie, a w przyszłym już u siebie zapisany na jesienna listę zakupów .

AM możesz spokojnie i bez obaw posadzić, fajnie zima wygląda, przynajmniej coś się na rabacie dzieje, tak samo jestem bardzo zawolona z buchananii, sąsiadka kupiła mi ją na rynku za niecałe 3 zł chyba, a jest super i widzę,że ładnie zimę przetrwała. Za to ice dance niby zimozielona, a póki co niezachwyca, mam nadzieję,że przez sezon dojdzie do siebie.
Ogród z pergolą 12:17, 09 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu, a czy koniecznie tujki danica musisz przesadzać? Ładnie rosną, szkoda ich ruszać.

Szkółka z hortkami super.
Jak długo mogę trzymać moje patyczki w szklance z wodą?
Mirelka ja je w wodzie trzymałam od środy ale tylko dlatego ze nie miałam czasu wsadzić.
w wodzie trzymam moje polar bear, juz chyba z miesiąc i jeszcze korzonków nie puściły, dlatego tamte patyki od bozgi robię metodą wsadzania do ziemi. zobaczę co skuteczniejsze

a jesli chodzi o tuje danica to koncepcja sie zmieniła jak je wsadzałam to chciałam jak u borbetki ale potem nie wiedziałam co miałoby byc za nimi. zaczęłam przeglądać forum, polubiłam sie z pinterestem i wspólnie z Iwoną i jazzy zrobiłyśmy nowy projekt frontu będą w miejsce tych kulek graby f.f. w skarpetach z bukszpanu, po miedzy nimi ice dance a za hortki i gracek
gdzieś na wątku w okolicach chyba lutego było wielkie planowanie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:57, 09 kwi 2016

Do góry
Ciemierniki dostaly mieszkanko, jestbtam jeszcze ice dance mam nadzieje ze szybko zarosniemi bedzie sie przenikac z ciemiernikami
Ogród z pergolą 11:24, 09 kwi 2016

Do góry
i ostatnie prezenty, mają sie u mnie dobrze bo wciąż pada
ice dance od Krys

kocimiętka od Jankosi

rozchodnik od Krys

rozchodnik od Ewy004

jeszcze raz strasznie Wam dziękuje dziewczyny
Dla odmiany czas na zmiany... 12:50, 08 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to powiem Ci po cichu ze ja ice dance podobnie traktowałam tylko ze nożem do pieczywa ciachałam ;p

hahaha...to możemy sobie rękę podać
Dla odmiany czas na zmiany... 12:49, 08 kwi 2016

Do góry
beta napisał(a)

Aniu nie wiem...bo nie mam ice coś tam...ale powiem ci jak ja dzielę moją heufleriane....uwaga, będzie drastycznie...biorę piłkę ręczną do cięcia drewna....podchodzę do kępy...oddzielam ręką interesujący mnie kawałek i tnę...podważam łopatką ucięta cześć i już...ubytek przysypuję ziemią...tak robię ja...proszę nie komentować...w każdym razie sesleria żyje i ma się jak na zdjęciach widać

to powiem Ci po cichu ze ja ice dance podobnie traktowałam tylko ze nożem do pieczywa ciachałam ;p
Dla odmiany czas na zmiany... 12:38, 08 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

też ją planuje mieć, a powiedz mi ona się tak łatwo dzieli jak ice dance np?

Aniu nie wiem...bo nie mam ice coś tam...ale powiem ci jak ja dzielę moją heufleriane....uwaga, będzie drastycznie...biorę piłkę ręczną do cięcia drewna....podchodzę do kępy...oddzielam ręką interesujący mnie kawałek i tnę...podważam łopatką ucięta cześć i już...ubytek przysypuję ziemią...tak robię ja...proszę nie komentować...w każdym razie sesleria żyje i ma się jak na zdjęciach widać
Dla odmiany czas na zmiany... 12:30, 08 kwi 2016

Do góry
beta napisał(a)

...no...ta na H...Heufleriana

też ją planuje mieć, a powiedz mi ona się tak łatwo dzieli jak ice dance np?
Hirutkowy raj:)) 21:40, 07 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o proszę jakie tu nocne rozmówki sie prowadzi
ja tylko dodam w kwestii Krysiowej ziemi bo troszkę jej ostatnio dostałam ze w jednej sadzonce ice dance były 4 dżdżownice! a to juz znak że ziemia jest baaardzo dobra
milego dnia dziewczyny lecę do alergologa z małą

Ania cale szczescie,ze to dzdzownice a nie opuchlaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies