Tam rośnie carex ice dance ale przy bratkach jest funkia i liatra, za chwilkę będzie zielono. O trawce zimozielonej pomyślę
Wiem Agatko, że pisałaś w zeszłym roku o mebelkach, były różne w różnych kolorkach, całość kosztowała 330 zł, Myślę że ta cena jest przystępna i można kupić ze stolikiem.Były też same ławeczki,tylko wydawały mi się mało stabilne.
W sklepie ogrodniczym żeliwne mebelki były b.drogie, sam stolik kosztował ponad 400 a krzesełka każde ponad 300zł.
Do pstrokatych buksów to by się przydał jakaś zimozielony carex - polecam morrowi varigata, bo Ice Dance sie rozlazi ale najlepiej by wygladała bo jest najciemniejsza. Ewentulnie rozplenice bo maja soczysty kolor latem . Fajnie by tez taka spora stipa wygladała w środku
Jak nie zacznie padać to nie będzie już soczyście Kolejna sucha wiosna u mnie...
Lubię robić zdjęcia choć nie zawsze jest wystarczająco dużo czasu żeby przemyśleć kadry. Ot pstrykam jak leci
Co do turzyc. Albo się zestarzały, albo zgniły...Okropne są. Evergoldy podzielę, Ice dance z 2 miejsc do wyrzucenia. Evergldy są niskie i szerokie. Jakieś 20 cm wysokości przy nawet metrze szerokości. Ice nadce trochę wyższe, może 40-50 cm. Nigdy nie mierzyłem.
Piękne foty. Masz smykałkę do robienia dobrych zdjęć
Mam do ciebie pytanko: co robisz z ice dance i evergold po zimie? jak przycinasz?
Jak wysokie rosną u ciebie te trawy, bo na różnych stronach czytam różne informacje, a twoje okazy są zachwycające!
cześć Marzena
ogród jest praktycznie jeszcze pustawy, na froncie mam rododendrony i tuje danica. dojdą graby f.f.w skarpecie z bukszpanu, ice dance, hortki i chyba lawenda.
na tyłach mam wokoł tarasu skarpy i rabate z rózami.
żywopłot to serby i tuje kórnik
teraz robię rabatę wschodnia zwaną grujecznikową bo będą dwa grujeczniki miedzy którymi chciałabym ławkę lub w przyszłości hamak.
ot i tyle 1500m - dom.
a ja o tych wiśniach czytałam jeszcze że nigra do 10m dorasta a pissardi do 5
Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.
Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio
A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami
Mogłoby popadać skoro i tak brzydko i siedzieć w ogrodzie nie można.
Moje raczej się nie przewrócą. Niskie mam w tym roku.
Tulipany ratują w tym roku tą rabatę, turzyce tak mnie wkurzają że chyba wywalę wszystkie. Ice dance zgniły? Evergoldy do podziału. Chyba podziękuję turzycom i posadzę hakone.
W takim razie w tym roku będę podziwiala go u Ciebie, a w przyszłym już u siebie zapisany na jesienna listę zakupów .
AM możesz spokojnie i bez obaw posadzić, fajnie zima wygląda, przynajmniej coś się na rabacie dzieje, tak samo jestem bardzo zawolona z buchananii, sąsiadka kupiła mi ją na rynku za niecałe 3 zł chyba, a jest super i widzę,że ładnie zimę przetrwała. Za to ice dance niby zimozielona, a póki co niezachwyca, mam nadzieję,że przez sezon dojdzie do siebie.
Mirelka ja je w wodzie trzymałam od środy ale tylko dlatego ze nie miałam czasu wsadzić.
w wodzie trzymam moje polar bear, juz chyba z miesiąc i jeszcze korzonków nie puściły, dlatego tamte patyki od bozgi robię metodą wsadzania do ziemi. zobaczę co skuteczniejsze
a jesli chodzi o tuje danica to koncepcja sie zmieniła jak je wsadzałam to chciałam jak u borbetki ale potem nie wiedziałam co miałoby byc za nimi. zaczęłam przeglądać forum, polubiłam sie z pinterestem i wspólnie z Iwoną i jazzy zrobiłyśmy nowy projekt frontu będą w miejsce tych kulek graby f.f. w skarpetach z bukszpanu, po miedzy nimi ice dance a za hortki i gracek
gdzieś na wątku w okolicach chyba lutego było wielkie planowanie
i ostatnie prezenty, mają sie u mnie dobrze bo wciąż pada
ice dance od Krys
kocimiętka od Jankosi
rozchodnik od Krys
rozchodnik od Ewy004
jeszcze raz strasznie Wam dziękuje dziewczyny
Aniu nie wiem...bo nie mam ice coś tam...ale powiem ci jak ja dzielę moją heufleriane....uwaga, będzie drastycznie...biorę piłkę ręczną do cięcia drewna....podchodzę do kępy...oddzielam ręką interesujący mnie kawałek i tnę...podważam łopatką ucięta cześć i już...ubytek przysypuję ziemią...tak robię ja...proszę nie komentować...w każdym razie sesleria żyje i ma się jak na zdjęciach widać