Radośniejszą bo i troszkę słońca było. Wczoraj był naprawdę bardzo przyjemny dzień, słoneczny i bezwietrzny. Dzisiaj zawiewało, szybciej wróciliśmy do domu. Szafirki ciachnęłam nawet krócej niż na 5 cm.
Zagadkę mam. Co to mi wyrosło?
Dwie kępki tego mam i nie mam żadnego pomysłu co to może być. Coś się wysiało, te kępki są całkiem spore.
Ten wiatr mocno wysusza ziemię, wiem coś o tym. Ogród warzywny mam w szczerych polach wiec tam wody zawsze brakuje. Z gryzoniami jest problem nawet bez ściółki dlatego zrobiłem skrzynie na warzywa korzeniowe z metalową kratą na spodzie, ciekaw jestem czy pomoże ? Będę informował bliżej jesieni.
Na farmach dalii rośliny są podtrzymywane zazwyczaj przez siatki rozpięte na palikach. W jednym z odcinków Gardeners World ładnie to jest pokazane (od 18 min. )
Agatko, masz nie tylko piękny ogród ale i otoczenie. Dodatkowo, potrafisz to udokumentować.
Wiem jaką satysfakcję dają dobre wyniki naszej pracy
Ty potrafisz zarówno kształtować krajobraz jak robić piękne zdjęcia i ujęcia
A widzisz, jakoś nie przyszło mi to do głowy. Kurcze, no nieco lepiej. Jak się tam jest to zapomina się o tym wariactwie. Najchętniej bym się "wypisała" z roboty i się ewakuowała na tę działkę na całe lato. Ale bym wreszcie odpicowała ten ogródek.
Super miejsce do wypoczynku! Mój Em też mówi o takich obwódkach przy tarasie, ale zabiera się za to jak do jeża.
Nie wiesz czy szkółki w Pisarzowicach i u Kapiasa są czynne?