Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:58, 01 mar 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Cześć Haniu!

Wiosny mi się zachciało i wiedziałam, gdzie przyjść

Macham!

Jestem u Ciebie na bieżąco. Zdjęcia z Twoich wojaży umiliły mi ten ponury i zimny ostatni tydzień.
Odmachuję!

Jeszcze trochę trzeba poczekać na wiosnę, ale przedwiośnie już jest.

własna sieweczka

żylistek się ulistnia.

Przedwiośnie na zdjęciach to głównie szczegóły. Ogóły jeszcze skąpo ubrane.

Ogród bez reguł 18:57, 01 mar 2020

Do góry
Dziś przed zachodem słońca - jak już ta ulewa poszła do Zuzy - takie chmury wędrowały po niebie

A Łysolek dziś taki

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:54, 01 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Dlatego spokojnie mogę juz zająć się drugim dopóki nie osiągne podobnego efektu
Zreszta nie tylko ja dobrze się tu czuje

Kicia przeszczęśliwa i jaki superowy ma kocyk
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:48, 01 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś trafiła się piękna niedziela, słońce i ciepło więc ruszyliśmy do ogrodu. Wycięłam miskanty, stipy, hakonki, trochę rozchodników i kilka perowskii. Ciachnęłam też moje dwie gaury - są żywe, może już przymrozki ich nie załatwią. Wycięłam też werbeny - wszystkie mają zielone listki przy ziemi. Reszta w przyszły weekend o ile nie będzie padać.
A wiosna już puka, żeby nie powiedzieć kopie, do drzwi .

A jak Wasza niedziela?

Ja tez trochę pociachalam
Bałagan się zrobił
A ja teraz leżę i się nie mogę ruszać
Potrzebny mi mowy kręgosłup
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:48, 01 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Witaj Haniu ,

Wiosna już zawitała pięknymi pąkami
Cudownie , widoki

Witaj Aniu!
Cudowności na razie mikroskopijne, ale niewątpliwie z każdym dniem jest lepiej.

dereń jadalny

serduszka

krokusy raz jeszcze

Tak to jest, kiedy się zapomni, gdzie są cebulki i coś się dosadza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:43, 01 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
To ja z tym pokostem spróbuję, jak wreszcie, kiedyś, przestanie u mnie padać...
Stipa u mnie też zielona, wszystkie kępy. Patrząc na moje róże, coraz bardziej przekonuję się do jesiennego cięcia.
Sterta krzaczorów imponująca

Na ławeczki lepszy będzie olej lniany.
Całość sterty wyglądała tak:

Ranek zapowiadał się nieciekawie. Wiało, po niebie snuły się szare chmury.
Ze smutkiem patrzyłam na krokusiki, które nie doczekały się słońca.

Ich rodzeństwo było skulone.

Po godzinie zrobiło się bardzo miło. Błękitne niebo i słońce ucieszyło nie tylko mnie.

Zrębkowałam przed południem. Potem czyściłam zagonek z truskawkami, zrobiłam kanciki, podsypałam granulowanym obornikiem. Miałam do pocięcia łodygi grubych miskantów. Te słomiane zrębki wysypuję pomiędzy truskawki, dlatego musiałam zrobić porządek. Z rozpędu na obrzeżach truskawek posadziłam cebulę dymkę.
A potem znowu zrębkowałam. Skończyłam o zachodzie słońca.

Wykopałam z bukszpanowej trumienki 4 iryski reticulata. Wsadziłam je w bardziej słonecznym miejscu. Za rok zobaczę, czy problemem był brak wystarczającego nasłonecznienia.

Brzozowy raj 18:42, 01 mar 2020

Do góry
Rabaty posprzątane

Trochę smutno to wyglada, ale niebawem się odmieni
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:36, 01 mar 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Fajny ten pomocnik. Rzeczywiście mógłby ułatwiać doniczkowanie U nas nie widziałam nic takiego a może nie zwróciłam uwagi?
Ewa, widziałaś może „na żywo” róże Tantau Marietta, Moder Art i Sophie Luise? Zamówiłam sobie i chciałabym coś więcej o nich wiedzieć

Jolu, taką wanne widziałam jedynie w tym sklepie. Wolę kupować na żywo, ale nigdzie nie było.

Co do róż, to owszem, widziałam je, ale tylko w takim stanie

Teraz na targach IPM w Essen widziałam te nowości, ale jedynie jako patyczki. Drugi rządek od dołu to Marietta
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:32, 01 mar 2020

Do góry
Dziękuję Wam.
Fajnie że jesteście. Postaram się zjawić u Danusi, pokojarzę nowe twarze z loginami tutaj.

Mieszka się fajnie. Sąsiedzi emeryci mogliby zająć się własnymi sprawami, ale ponieważ mają ich niewiele na to wygląda a czasu aż nadto, spacerują, zaglądają, zagadują mnie i robotników...

Czasem ok,zwykle chcę być niewidoczna ...

Wczoraj dzień u Rodziców. Robotnicy się nie zjawili, bez informacji żadnej, już mi się nie chce ich nawet ścigać. Mam nadzieję że zjawią się jutro j skończą robotę.

Została mi paleta kostki na wjeździe do wiaty, za transport firma chce 300 zł żeby tak odebrać i zwrócić... Oczywiście ja źle zamówiłam a nie oni źle policzyli. To 13m2. Jak mi to nie zniknie w dzień dwa to nie skończą podjazdu i sobie pójdą i tyle będzie z tego...

Przywiozłam wczoraj znów trochę roślin z na szczęście widać koniec. Bez sensu wozić w sumie ziemię, sadzonki ze złota, trzy lata podlewania a teraz wożenie... No ale....

Ciągle sprzątanie w środku nie ma jak robić zdjęć, bałagan bo przerzucanie wieczne... Kartony, folie, odpady z paneli.
Dziś rano wyjęłam wszystko pochowane z szafek kuchennych i pół dnia rozkładałam na swoje miejsca.

Na rabacie z bukszpanami posadziłam ciemierniki. Będzie jeszcze hakone i jakieś cebule (czosnki?? Czy wiosenne coś?)
Kupię kory parę worków i gotowe...

Wczoraj na zakupach zdobyłam skrzynki plastikowe, akurat na wożenie gratów

Pozdrawiam Was
Pamiętajcie o ogrodach 18:16, 01 mar 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 18:15, 01 mar 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 18:13, 01 mar 2020

Do góry
A dziś była piękna wiosna, po obiedzie wybraliśmy się na spacer po starym piastowskim grodzie

Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:13, 01 mar 2020

Do góry
Dziś trafiła się piękna niedziela, słońce i ciepło więc ruszyliśmy do ogrodu. Wycięłam miskanty, stipy, hakonki, trochę rozchodników i kilka perowskii. Ciachnęłam też moje dwie gaury - są żywe, może już przymrozki ich nie załatwią. Wycięłam też werbeny - wszystkie mają zielone listki przy ziemi. Reszta w przyszły weekend o ile nie będzie padać.
A wiosna już puka, żeby nie powiedzieć kopie, do drzwi .

A jak Wasza niedziela?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:08, 01 mar 2020

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:07, 01 mar 2020

Do góry
Dziś było trochę milej bo słoneczko przez cały dzień, wyszłam zrobić kilka fotek ale spasowałam bo wiatr wiał dość mocno.
Udało się trochę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies