Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

KasiaBawaria 06:50, 21 kwi 2020

Katkak napisał(a)

Kasiu a ja mam wrażenie, że mimo wszystko powoli ta wiosna wyłazi. Pod orzechem ciągle jeszcze tak bidnie. No i zawsze wiosna wydaje mi się, że mam furę miejsca do sadzenia, a potem jak wszystko wylezie, to nie ma gdzie palca wcisnąć . W domu mam dwie kung-fu pandy, bo też obydwoje kung-fu trenują . Krzyś zadowolony bardzo z całego przedsięwzięcia, a ja tym bardziej. Woda jeszcze się nie wyklarowała całkiem, ale to już robota dla filtra .

No wlasnie nad czyms malym narazie mysle- ryb nie chce, tylko troche roslin i zeby zaby cos z tego mialy. Tylko boje sie, ze mi to wszystko glonami zarosnie. Te male oczka mialas na sloncu?

Z miejscem mam podobnie Tez juz 3 nowe znalazlam, ale tam faktacznie jest miejsce. A inne wydaja sie takie, ze jeszcze jednak moglabym tam cos upchnac
Katkak 11:38, 21 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)

No wlasnie nad czyms malym narazie mysle- ryb nie chce, tylko troche roslin i zeby zaby cos z tego mialy. Tylko boje sie, ze mi to wszystko glonami zarosnie. Te male oczka mialas na sloncu?

Z miejscem mam podobnie Tez juz 3 nowe znalazlam, ale tam faktacznie jest miejsce. A inne wydaja sie takie, ze jeszcze jednak moglabym tam cos upchnac

Kasiu te minioczka były na pełnym słońcu. Potem te pływające oczka trochę pomagały. Rybki miałam tylko po to żeby komary się nie mnożyły. Szkoda, że nie mieszkasz blisko to bym Ci takich malusich karasiów dała, robotę by robiły. Czyściłam te oczka co jakiś czas. A tak na bieżąco to wody oczywiście dolewałam, bo odparowywała. To naprawdę mnie cieszyło, jak nie mogłam mieć większego( w sensie Iga była za mała i się bałam).
Katkak 11:40, 21 kwi 2020

Pola napisał(a)

Kasiu, dziękuję za informacje muszę kupić, narazie u nas takie kolejki w ogrodniczych, że szok.....

Ja mam bliziutko taki bardziej rolniczy, niż ogrodniczy, więc nawozy kupiłam w pustym sklepie właściwie, bo podejrzewam, że te sklepy ogrodnicze w rynku są mega oblegane jak co roku, a wiadomo - boję się ryzykować, więc kupuję tam gdzie nie ma ludzi .
Katkak 11:42, 21 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
O lipę zapytaj Pszczółkę, chyba z Nią w zimie na ten temat dyskutowałam......a może z Ewą....skleroza Obie Ewy to w sumie mogę poudawać, że pamiętam o, którą chodziło

Ok dzięki Sylwuś
kasiek 15:34, 23 kwi 2020

Moje oczko zapaprane też, choć ekipa jest naprawdę porządna, ale kulki styropianu latają wszędzie...
Agania 16:03, 23 kwi 2020

Katku moje cuchniaki to już chyba się wysiały jak donica stała kilka dni
w domu w czasie przymrozków
Szufelką zamiotłam i sypnęłam na rabatę
Katkak 17:12, 23 kwi 2020

Agania napisał(a)
Katku moje cuchniaki to już chyba się wysiały jak donica stała kilka dni
w domu w czasie przymrozków
Szufelką zamiotłam i sypnęłam na rabatę

Spoko, to terazmoże kwiatka możesz już cuachnąć.
Katkak 19:02, 24 kwi 2020

Sesja naszej żabci
Katkak 19:09, 24 kwi 2020

Czyż nie jest śliczna? Szkoda, że tylko jedna.

zakwitła akebia
Katkak 19:14, 24 kwi 2020

Miałam noza żeby posadzić to tego klona, bo sąsiedzi w tym roku wybili sobie okno na naszą stronę i choć przesympatyczni, to jednak cenię sobie intymność

zakwitł też przepiękny, złociutki powojnik