Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 14 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

A mógłbyś przygiąć od razu i dwie gałązki?

Jak wrzuciłam w google samą nazwę Bluebird, to w grafice piękny niebieski ptaszek się pojawił.

Przygnę Tylko ciągle zapominam... Dwie niedziele przed nami, więc porwę kamienie i potraktuję nimi moje krzaki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:27, 14 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Bardzo chętnie tylko czy ja będę w stanie cokolwiek skonsumować? Właśnie sobie obejrzałam Twoje "przed" i "po" i aktualne kadry, eh... wódki mi nalej

Nie mam Ale mogę Cię wziąć do klubu na coś mocniejszego?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:41, 14 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Temperatura jest taka

Myślałem, że pojechałaś do Anglii - a Ty to chyba w niebie byłaś?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:15, 14 sie 2015

Do góry
Cześć Sebek. Biało-szary nalot na cyprysikach lawsona to może być choroba grzybowa czy zwykła mszyca? Nie wiem jaki środek zastosować czy grzybobójczy czy owadobójczy. Zawsze mam problem z właściwą diagnozą . Zastanawiam się czy spryskać najpierw Mospilanem i np. za 2 dni Topsinem czy odwrotnie. Dodam jeszcze, że cyprysiki zaczynają w pewnych miejcach zmieniać kolor na lekko brązowy/kawowy/. Będę wdzięczna za poradę.
Świerki posadzone zbyt nisko 12:39, 14 sie 2015

Do góry
Tej wielkości rośliny, jeżeli mają być przesadzone, muszą być wykopane z odpowiedniej wielkości bryłą korzeniową w stosunku do rośliny( w całości z podłożem). Najlepiej, żeby zrobił to ktoś kto bedzie wiedział jak się do tego zabrać, a najlepiej poszykać firmy, która dysponuje specjalną maszyną do przesadzania drzew.
Jeżeli bryły się rozpadną, to widzę nikłe szanse na przyjęcie się.
Ewentualnie, tak jak Sebek napisał, zrobiś odpowiednie spadki i po kłopocie, bez kosztów .
Przesadzanie takich egzemplarzy, szczególnie, że nie były szkółkowane jest bardzo ryzykowne.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 02:15, 14 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czy z dołu czy z góry - jest po prostu cudnie Gosiu!

Sebek dziękuję bardzo za tak miłe słowa. Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:09, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Spoko, ja też się gubię Aktualnie jestem w K., po południu znów jadę do domu - w niedzielę wracam spowrotem Może kiedyś wreszcie napatoczymy się na siebie w moim osiedlowym?

PS. - świat by nie zniósł dwóch mnie O większej liczbie nie wspominam, bo wtedy to już w ogóle... armagedon

aaaa...no to teraz coś wiem może wiec w takim razie ta kawa nieomal jeszcze wakacyjna wypali bo skoro noe porzuciłeś K tak na amen , to kto wie

Ps...zniósł by , zniósł...spokojnie .. A byś miał 4 łapki do kopania , albo i więcej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:06, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak przemierzałem las to tylko buty mi dały popalić, a potem było już tylko gorzej

Nowe, prosto ze sklepu buty ubrałeś czy jak?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:00, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Także to mogą być Bluebird, ale mogę Ci tego obiecać Mogę za to je dla Ciebie przygiąć do ziemi i zrobić sadzonki

A mógłbyś przygiąć od razu i dwie gałązki?

Jak wrzuciłam w google samą nazwę Bluebird, to w grafice piękny niebieski ptaszek się pojawił.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:52, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zostań, śniadanie ze mną zjedz

Bardzo chętnie tylko czy ja będę w stanie cokolwiek skonsumować? Właśnie sobie obejrzałam Twoje "przed" i "po" i aktualne kadry, eh... wódki mi nalej
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:44, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Musiałem powtórzyć Zachwycające!!!

Dzięki, Sebku Dadajesz otuchy, bo po zobaczeniu bylinowej rabaty u żurawkowego Łukasza mam doła, moje roślinki takie rachityczne. Myślę, jak ulepszyć rabatę
To z innej rabaty.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:19, 13 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Cholewcia z tymi upałami Ja wyjątkowo zacięcie mam, tylko robić nie idzie Bo to chyba tak u mnie działa - jak nie można, to ja właśnie wtedy chcę
Lepiej już pójdę...

Zostań, śniadanie ze mną zjedz
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:18, 13 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Asiu, rabata ma 18 x 2,5 metra, założyłam ją w całości z roślin z nasion w czerwcu ubiegłego roku.
Na zdjęciu, o którym mówisz, to tylko jej maleński fragment. Na zdjęciu tak jak piszesz: mikołajek, liatra, odętka biała i różowa, w tle cleome ciernista i werbena. Wzdłuż siatki rośnie rząd ketmii ogrodowej w kolorach: fioletowym i białym.
Na rabacie jest mnóstwo innych kwiatów: morze orlików, łubiny, pysznogłówka, malwy, kocimiętka, goździki białe , szałwia łąkowa, wielosił błękitny, jeżówki, tytoń ozdobny, ostróżki, goździk brodaty, irysy, przegorzan. Pewnie o paru zapomniałam
Tu inne zdjęcia tej rabaty.

Musiałem powtórzyć Zachwycające!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:16, 13 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Miały być kolejne zmiany, ale jakoś teraz zacięcia nie mam... Najchętniej schowałbym się w basenie i czekał aż przyjdzie ochłodzenie

Cholewcia z tymi upałami Ja wyjątkowo zacięcie mam, tylko robić nie idzie Bo to chyba tak u mnie działa - jak nie można, to ja właśnie wtedy chcę
Lepiej już pójdę...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:14, 13 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Cofnęłam się aż do zdjęć tych cudnych rabat ajjjj piękne , piękne a tak poza tym..to ja się gubię, gdzie Ty jesteś najpierw se myślałam ,źe Ci już Katowice obrzydły , wiec w domku...a potem..słyszę ,że po Silesii biegasz..a teraz znów Tatry..łooo matulu Sebek , to juz prawie jakbyś się multyplikował

Pozdrowionka

Spoko, ja też się gubię Aktualnie jestem w K., po południu znów jadę do domu - w niedzielę wracam spowrotem Może kiedyś wreszcie napatoczymy się na siebie w moim osiedlowym?

PS. - świat by nie zniósł dwóch mnie O większej liczbie nie wspominam, bo wtedy to już w ogóle... armagedon
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:09, 13 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Dlaczego ostatni raz chodziłeś po Tatrach? Przecież to cudowne miejsce. Nie zachwyciła Cię ta przestrzeń? Ja uwielbiam góry... Lubię stanąć na szczycie i głęboko odetchnąć...

Pozdrawiam, Sebciu.

Marta, może dlatego, że od dziecka mieszkam w górach - i choć przestrzeń jest zachwycająca to dla mnie żadną nowością nie jest A jak patrzę na moją schodzącą skórę i ból temu towarzyszący to mam dość kolejnych spacerów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:07, 13 sie 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Sebciu zmiany super! Podziwiam ogrom pracy i zaciecie!

Miały być kolejne zmiany, ale jakoś teraz zacięcia nie mam... Najchętniej schowałbym się w basenie i czekał aż przyjdzie ochłodzenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:05, 13 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Bo od razu na patelnię wszedłeś. Ja szłam do Doliny Pięciu Stawów niemal cały czas lasem i wzdłuż potoku. Nie czuło się wcale tego gorąca.

Jak przemierzałem las to tylko buty mi dały popalić, a potem było już tylko gorzej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:02, 13 sie 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Jestem i podglądam

Miło mi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies