No to mamy podobne marzenia U mnie bardzo sucho, a na dodatek mam piaszczystą ziemię w którą nie chce już wsiąkać woda gdy podlewam.
Piękne zestawienie kolorystyczne.
Miło mi czytać takie słowa, ja nie wyobrażam sobie życia w obecnym czasie bez tego mojego małego ogródeczka. Widziałam szykujące się zmiany w Twoim ogródku.
Ewo ja taka sroka jestem i gromadzę tego wszystkiego dużo. Nie mów, że nie potrafisz, na samo wspomnienie Twojej drewnianej ścianki z lustrem uśmiecham się, a Twój duży kamień przy chodniku jest bardzo ładny. Każda z nas coś zbiera.
Dziękuję ja taka kwiatkowa jestem, nie wiem czy przy tych suszach uda mi się uratować wszystkie kwiatki. W każdym razie mam tak skomponowany ogródek, że i bez kwiatków będzie jako tako wyglądać. Dosadzę na jesieni lamówki z trzmieliny i z bukszpanów (mam swoje sadzonki) i jakoś będzie.
Mam nasiona pierwiosnka takiego na nóżce liliowego, żebym tylko nie zapomniała go wysiać.
Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Zarejestrowałam się aby zadać to pytanie: czy tuje Brabant w takim stanie jak na zdjęciu odrosną? Rosły od początku w donicach, obecnie mają ok. 2,5 metra. I co ewentualnie zrobić aby zwiększyć ich szanse na zagęszczenie?
Plan póki co jest taki: sadzenie drzew i trawnik. Następnie wsadzę hortensje i miskanty. Resztę muszę przegryźć i pomyśleć, czy więcej traw, czy bylin.
Nie wiem, czy pytasz o choinę drzewo, czy o karłowa odmianę Jeddeloh
Najstarszy egzemplarz tej pierwszej wygląda tak choina
W zeszłym roku była cięta w celu zagęszczenia.Jest częścią nieformowanego żywopłotu i stanowi zimozielony element wśród liściastych krzewów.
karłowa odmiana wygląda tak- to te zielone poduszeczki między hortensjami
Najstarsza choina Jeddeloh wygląda tak
Nie trzeba jej ciąć. Sama z siebie ma kształt poduchy.