Dziękuję Mój ogródek jest niewielki, to u Ciebie jest co podziwiać. Jak u Was się ruszy na spacer po ogrodzie to można pół dnia zachwycać się roślinami i architekturą ogrodu.
Orliki mają się dobrze W tym roku powinny dać śliczny popis. Już w ubiegłym roku ładnie zakwitły. Zapraszam w porze kwitnienia, w tym roku wysadziłam wszystkie z warzywnika na rabaty kwiatowe. Połączyłam je z trawami, łubinami i jeżówkami. Czekamy na efekt.
Lubię soczystą, kolorową wiosnę w ogrodach. Twój ogród Dorotko taki właśnie jest. Gdzie się nie spojrzy tak kwiatek. Zauważyłam, że ja nie mam w ogóle pierwiosnków....a to błąd
Poprawię się w przyszłym roku
Pozdrawiam
Dorotko, do jarmarcznych dekoracji Ci na pewno daleko
Pięknie umiesz wszystko komponować Ja nie mam takich zdolności.
U mnie też bardzo sucho, co drugi dzień podlewamy.
Dorotko, takie małe, ale jakie piękne.....u mnie też mały ogródek, a radości dużo.
Cudne kolory, pięknie dobrane rośliny, placyk fajnie wpasowały do całości.
Dziękuję ja taka kwiatkowa jestem, nie wiem czy przy tych suszach uda mi się uratować wszystkie kwiatki. W każdym razie mam tak skomponowany ogródek, że i bez kwiatków będzie jako tako wyglądać. Dosadzę na jesieni lamówki z trzmieliny i z bukszpanów (mam swoje sadzonki) i jakoś będzie.
Mam nasiona pierwiosnka takiego na nóżce liliowego, żebym tylko nie zapomniała go wysiać.
Ewo ja taka sroka jestem i gromadzę tego wszystkiego dużo. Nie mów, że nie potrafisz, na samo wspomnienie Twojej drewnianej ścianki z lustrem uśmiecham się, a Twój duży kamień przy chodniku jest bardzo ładny. Każda z nas coś zbiera.
Miło mi czytać takie słowa, ja nie wyobrażam sobie życia w obecnym czasie bez tego mojego małego ogródeczka. Widziałam szykujące się zmiany w Twoim ogródku.