Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:51, 06 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
buziaki i zdrówka

Aniu, dziękuję, ale nie całuję, by nie zarazić
Ogródek Iwony 22:48, 06 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Długo Cię trzyma... Co za diabelstwo?! Mnie wczoraj wzięło. Lecze się wszystkim czym się da. Czym się da bez lekarza. No to zdrówka i udanej wycieczki! Wypoczynku nie życzę, bo nie po to jedziesz

Uważaj na to leczenie bez lekarza, nie zawsze się udaje
Ola, u mnie najpierw było zapalenie krtani, a to z doświadczenia wiem, ze się długo ciągnie. W poniedziałek córa przyjechała kichająca i z bólem gardła. W ciągu godziny przelazło na mnie
Wczoraj mówię w szkole do dzieci (szeptem, inaczej się nie dało):
"Nie mogę do was mówić. Gardło mnie boli. Powiem raz: macie mnie na wycieczce słuchać." - rozległ się śmiech
Chyba nie muszę komentować, dlaczego ?
Ogródek Iwony 22:45, 06 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, życzę Ci pełni zdrowia i udanej pogody na wycieczce

Kasiu, dobra pogoda by się przydała, dziękuję
Zabieram aparat.
Ogródek Iwony 22:43, 06 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
właśnie od kilku dni zbieram się żeby napisać Ci że lubię sposób w jaki pokazujesz swój ogród- widać w nim pasję, miłość do roślin, nawet pospolita dla mnie tawuła wygląda dostojnie, bardzo mi się podoba

Ewa, miłe to, co piszesz. Ale niektóre fotki robię ze zbliżeniem, bo tło jeszcze nie takie, jakbym chciała. Połowę mojej posesji zajmuje budowa, brakuje mi tła. Ot i cała filozofia
Wolę oglądać ogród, niż portrety roślin. na razie muszę udawać, ze pewnych rzeczy nie ma

Hi, hi. Do tego stopnia udaję, ze sama się złapałam na tym, ze po dwóch dniach odkryłam brak złotych tuj w ogrodzie
Zobacz, tak wyglądało zdjęcie tulipanów przed niedzielą.

W poniedziałek późnym popołudniem robiłam im taką fotkę:

Nawet nie zauważyłam, ze tuje znikły
Wczoraj przyjechał e-Muś i stwierdził, że są wykopane i dopiero na podstawie zdjęcia doszłam do wniosku, ze poszły do innego ogrodu już w poniedziałek. Oczywiście za moim pozwoleniem zabrał je męża siostrzeniec, bo chciałam się ich pozbyć, a on chciał je przygarnąć. Miał wolny dzień , wiec wykopał pod moją nieobecność.
Ogródek Iwony 22:30, 06 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Jakas nienaturalna cisza Pozdrawiam Iwonko! Pewnie budujesz w swoim pięknym ogrodzie.. Buziaki!

Już jestem, na chwilkę
Niedoleczona poszłam do pracy, bo trochę "musiałam", tzn. poczucie obowiązku mną targało.
Skutek taki, ze drobna infekcja na dwa dni mnie położyła z gorączką, tym razem na poważnie i nie miałam na nic sił. Dziś szef mnie chciał do lekarza wysłać, ale przez dwa dni robiłam wszystko, żeby gorączka zeszła i stanąć na nogi. Jutro jadę z moją klasą na dwudniową wycieczkę do Władysławowa i na Hel. Termin nieodwołalny, nie da się przełożyć, mam tylko nadzieję, że będzie dobrze. Oby nie padało
Ci, którzy mają dzieciaczki w ostatniej klasie gimnazjum, rozumieją, że dla nich to ważne i pewnych spraw nie da się przełożyć.

Ogród na ten czas poszedł w odstawkę.
Ale sam sobie też daje radę. Wszystko bujnęło, robi się kolorowo, buk wreszcie puścił listki, ostatnie tulipany zaczęły kwitnąć, a tym pierwszym po powrocie będę przycinać główki, bo przekwitają.
Ogród na glinie 20:48, 06 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pelargonie śliczne. Ja swoje z braku czasu zaniedbałam. Chyba kupię te kilka sztuk. Angielskich i tak nie miałam, tylko rabatowe.
Musisz się zastanowić nad tymi prymulkami. Zaczęły kwitnąć równo z krokusami niemal. Ja bym je tam zostawiła, a krokusy przeniosła, skoro w prymulkach liście przeszkadzają ci.
Oczywiście nie teraz. Jak będzie czas.

Jeśli już, to łatwiej mi będzie wykopać prymulki, a z czasem będą pewnie wymagać podziału. Ale narazie zostają tu gdzie są. Mam dość roboty w innych miejscach.

A z tymi sadzonkami to prawdą jest, że nie da się 5 srok za ogon.
A teraz miałaś dużo sadzenia i prac w ogrodzie.
Ogród na glinie 20:40, 06 maj 2015

Do góry
Pelargonie śliczne. Ja swoje z braku czasu zaniedbałam. Chyba kupię te kilka sztuk. Angielskich i tak nie miałam, tylko rabatowe.
Musisz się zastanowić nad tymi prymulkami. Zaczęły kwitnąć równo z krokusami niemal. Ja bym je tam zostawiła, a krokusy przeniosła, skoro w prymulkach liście przeszkadzają ci.
Oczywiście nie teraz. Jak będzie czas.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:30, 06 maj 2015

Do góry
Jak nie ma jej tu, to pewnie sadzi
Polinko, czekamy na ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:18, 06 maj 2015

Do góry
Pewne sytuacje w życiu budzą chyba w każdym to nasze drugie, czarne ja. Ja dziś też miałam ochotę na duszenie. Ale nie było to zwierzątko, więc się opanowałam
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 12:15, 06 maj 2015

Do góry
Gosiu, wcale nie jest tak źle u ciebie. Ja już sobie wyobrażałam zaorane pole, a tu proszę… trawniczek posiany i iglaczki rosną. Jak dokonasz kilku zmian (te ostatnie twoje rysunki mają sens i ładnie to wszystko się ze sobą komponuje) to będzie ok. a nawet bym powiedziała, że będzie super. W sprawie tuji moją opinię już znasz bo Iwonka (Iwk4) wkleiła link ze swojego wątku. Czekaj więc na odpowiednia pogodę, zbieraj siły, kupuj nowe roślinki…i do pracy…samo się nie zrobi… Pomalutku, małymi kroczkami…a już nie długo ogród na pewno ci wynagrodzi twój wysiłek!!!
Będę monitorowała twoje postępy ...trzymam kciuki. Pa, pa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:34, 06 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To ja bym tam dała kulki, ale innego koloru. Są piękne kulki żółte Miriam. Ja mam 3 małe na mojej przytarasowej rabacie. Widziałam w szkółce większe. Są śliczne. Zwłaszcza zimą cudny kolor dają na rabacie. Albo daj w nogi buka dywan trzmieliny, połącz to z czerwonymi żurawkami, jak u Any. Kolejne zielone kulki, to chyba za dużo.
Albo jedną kulkę mniejszæ i wypełnić careksami i żurawkami, jak planujesz.

Muszę więc sprawdzić sobie te kulki Miriam ... i przeanalizować wszystko raz jeszcze Trzmielina podoba mi się ostatnio coraz bardziej ze swoimi żywymi bijącymi po oczach kolorkami A carexy i żurawki będą

Dziękuję Iwonko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:20, 06 maj 2015

Do góry
Czekam Łuki na fotki. To będzie odpoczynek dla oczu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:07, 06 maj 2015

Do góry
To ja bym tam dała kulki, ale innego koloru. Są piękne kulki żółte Miriam. Ja mam 3 małe na mojej przytarasowej rabacie. Widziałam w szkółce większe. Są śliczne. Zwłaszcza zimą cudny kolor dają na rabacie. Albo daj w nogi buka dywan trzmieliny, połącz to z czerwonymi żurawkami, jak u Any. Kolejne zielone kulki, to chyba za dużo.
Albo jedną kulkę mniejszæ i wypełnić careksami i żurawkami, jak planujesz.
Prawie - jak ogród 22:06, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No, kochana ... świetnie ci to wyszło. Będzie pani zadowolona
A teraz nawet nocne Marki idą spać. Dobranoc

Dziękuję, Iwonko
Oczywiście w czasie przesadzania plany uległy zmianie, ale myślę, że będzie dobrze...

Moja godzina spania właśnie nadchodzi, a Ty pewnie dopiero zaczynasz buszować na O.?
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:55, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, pokazałam dla twojego M metamorfozę z jałowcem u mnie w wątku. Może to go przekona, choć u mnie powód wycięcia był inny, jednak sam jałowiec sprawiał podobne kłopoty. I nie myśl, że uda ci się go przesadzić. Jeśli ci zależy na nim, to weź jedną sadzonkę ukorzenioną z niego, się przyjmie i będzie rósł od nowa w innym miejscu. Ja już świadomie sobie go nie zostawiałam. Wycięliśmy w sobotę dwa.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=661#post_8

Dziękuję bardzo Iwonko Im więcej głosów za wycięciem jałowca może tym łatwiej mi będzie przekonać M
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:09, 05 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)

pozwolę sobie odpowiedzieć za Anię może klapsa nie dostanę,

z tego co czytałam na forum to cebulowe zasilamy azofoską,
w momencie wychodzenia cebulek ...chyba w lutym to robiłam

Dzięki. No to zasiliłam. Trochę później, ale wszędzie sypnęłam azofoski, więc cebulowe też dostały
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:50, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, czytam rady u innych, żeby tulipany i inne cebulowe nawozić. Kiedy i czym to robisz? Teraz w czasie kwitnienia, czy po kwitnięciu, by zawiązały mocniejsze cebulki? Jakiego nawozu użyć ?

pozwolę sobie odpowiedzieć za Anię może klapsa nie dostanę,

z tego co czytałam na forum to cebulowe zasilamy azofoską,
w momencie wychodzenia cebulek ...chyba w lutym to robiłam
Ogródek Iwony 08:40, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Serduszka zaczyna pokaz:

to u nas dużo szybciej..moja kwitnie 2 tygodnie
Mój ogród pod górkę... 08:14, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Który leżaczek wolny? Przecież na płocie nie będę wisieć, bo tam mało co widać
Buziaki nocne podsyłam Dobranoc

Jak nie będzie wolnych leżaczków, to zrobimy leżenie rotacyjne!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:53, 05 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, dziękuję za lekturę.
Hi, hi, chyba dużo osób dostało lekturę do czytania

3
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies