Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

ren133 21:17, 05 maj 2015

Metamorfoza spektakularna bardzo ładnie uporządkowała ten zakątek ogrodu Jutro pokażę M, bo teraz kieruje i zmęczony już trochę jest... wiesz jak to jest
Nie mogę się napatrzeć na hortensję pnącą - fajny efekt
A zdjęcia tawuły rewelacja!
szemusia 22:44, 05 maj 2015

Hortensja pnąca - takiej jeszcze nie widziałam.
Będę ją u Ciebie podglądać w sezonie
Malgosik 17:23, 06 maj 2015

Iwonko jest ciąg dalszy moich sadzonek angielskiej pelargonii
wszystkie się ukorzeniły

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=326
kosolka 21:06, 06 maj 2015

Jakas nienaturalna cisza Pozdrawiam Iwonko! Pewnie budujesz w swoim pięknym ogrodzie.. Buziaki!
Iwk4 22:30, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
Jakas nienaturalna cisza Pozdrawiam Iwonko! Pewnie budujesz w swoim pięknym ogrodzie.. Buziaki!

Już jestem, na chwilkę
Niedoleczona poszłam do pracy, bo trochę "musiałam", tzn. poczucie obowiązku mną targało.
Skutek taki, ze drobna infekcja na dwa dni mnie położyła z gorączką, tym razem na poważnie i nie miałam na nic sił. Dziś szef mnie chciał do lekarza wysłać, ale przez dwa dni robiłam wszystko, żeby gorączka zeszła i stanąć na nogi. Jutro jadę z moją klasą na dwudniową wycieczkę do Władysławowa i na Hel. Termin nieodwołalny, nie da się przełożyć, mam tylko nadzieję, że będzie dobrze. Oby nie padało
Ci, którzy mają dzieciaczki w ostatniej klasie gimnazjum, rozumieją, że dla nich to ważne i pewnych spraw nie da się przełożyć.

Ogród na ten czas poszedł w odstawkę.
Ale sam sobie też daje radę. Wszystko bujnęło, robi się kolorowo, buk wreszcie puścił listki, ostatnie tulipany zaczęły kwitnąć, a tym pierwszym po powrocie będę przycinać główki, bo przekwitają.
Kacha123 22:32, 06 maj 2015

Iwonko, życzę Ci pełni zdrowia i udanej pogody na wycieczce
kosolka 22:40, 06 maj 2015

Długo Cię trzyma... Co za diabelstwo?! Mnie wczoraj wzięło. Lecze się wszystkim czym się da. Czym się da bez lekarza. No to zdrówka i udanej wycieczki! Wypoczynku nie życzę, bo nie po to jedziesz
Iwk4 22:43, 06 maj 2015

Kuba napisał(a)
właśnie od kilku dni zbieram się żeby napisać Ci że lubię sposób w jaki pokazujesz swój ogród- widać w nim pasję, miłość do roślin, nawet pospolita dla mnie tawuła wygląda dostojnie, bardzo mi się podoba

Ewa, miłe to, co piszesz. Ale niektóre fotki robię ze zbliżeniem, bo tło jeszcze nie takie, jakbym chciała. Połowę mojej posesji zajmuje budowa, brakuje mi tła. Ot i cała filozofia
Wolę oglądać ogród, niż portrety roślin. na razie muszę udawać, ze pewnych rzeczy nie ma

Hi, hi. Do tego stopnia udaję, ze sama się złapałam na tym, ze po dwóch dniach odkryłam brak złotych tuj w ogrodzie
Zobacz, tak wyglądało zdjęcie tulipanów przed niedzielą.

W poniedziałek późnym popołudniem robiłam im taką fotkę:

Nawet nie zauważyłam, ze tuje znikły
Wczoraj przyjechał e-Muś i stwierdził, że są wykopane i dopiero na podstawie zdjęcia doszłam do wniosku, ze poszły do innego ogrodu już w poniedziałek. Oczywiście za moim pozwoleniem zabrał je męża siostrzeniec, bo chciałam się ich pozbyć, a on chciał je przygarnąć. Miał wolny dzień , wiec wykopał pod moją nieobecność.
Iwk4 22:45, 06 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Iwonko, życzę Ci pełni zdrowia i udanej pogody na wycieczce

Kasiu, dobra pogoda by się przydała, dziękuję
Zabieram aparat.
Mala_Mi 22:47, 06 maj 2015

buziaki i zdrówka