Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:48, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
Długo Cię trzyma... Co za diabelstwo?! Mnie wczoraj wzięło. Lecze się wszystkim czym się da. Czym się da bez lekarza. No to zdrówka i udanej wycieczki! Wypoczynku nie życzę, bo nie po to jedziesz

Uważaj na to leczenie bez lekarza, nie zawsze się udaje
Ola, u mnie najpierw było zapalenie krtani, a to z doświadczenia wiem, ze się długo ciągnie. W poniedziałek córa przyjechała kichająca i z bólem gardła. W ciągu godziny przelazło na mnie
Wczoraj mówię w szkole do dzieci (szeptem, inaczej się nie dało):
"Nie mogę do was mówić. Gardło mnie boli. Powiem raz: macie mnie na wycieczce słuchać." - rozległ się śmiech
Chyba nie muszę komentować, dlaczego ?
Iwk4 22:51, 06 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
buziaki i zdrówka

Aniu, dziękuję, ale nie całuję, by nie zarazić
Malgosik 22:54, 06 maj 2015

zdrówka życzę
i udanej wycieczki
Iwk4 22:56, 06 maj 2015

makkasia napisał(a)
Iwonko zwłoki okazały się zielone i dorodne z czego sie cieszę
Nadal nie wiem ile mają wzrostu widzę, ze jałowce som w odwrocie również u Ciebie Kiedy chodzę po szkółkach i słyszę zapytania o jałowce chce od razu krzyczeć nie kupujcie ich !!! świetne zmiany Tulipki zwłaszcza te pomarańczowe cudniaste

Moje "zwłoki" rosną zielonym do góry. Mają się dobrze. Poleciałam je ostatnio zmierzyć, 120 -130 cm. 10 cm ciachnę, ale po powrocie z wycieczki
Tulipki pomarańczowe uwielbiam. Chyba bardziej od tych zestawień ogrodowiskowych biało - "czarnych" . U mnie będzie na drugi rok czarno - pomarańczowo. I bordowo - różowo, jeśli uda mi się skompletować te ciemne tulipanki Z białym próbowałam i jednak bardziej zachwycam się kolorem
Iwk4 23:03, 06 maj 2015

frezja napisał(a)

nie mam w swoich zbiorachładnie się prezentuje u Ciebie

Milka napisał(a)
Spora juz hortensja teraz tylko szybciej będzie się piąć, pierwsze 3-4 lata najwolniejsze

Ta pnąca hortensja jest u nas kilka lat. W szkółce na drewnianej altanie cudnie obrosła zielonymi liśćmi i ładnie kwitła. W tym miejscu miałam już pnącą różę, ale przemarzła, hortensja kilka lat daje sobie radę. Czekam, aż obrośnie balustrady przy wejściu. W zeszłym roku niestety kwiaty wcześnie wystartowały i zmarzły. mam nadzieję, ze teraz da sobie radę. Ale nie widzę kwiatów na całym krzaczku, tylko na dole.
Iwk4 23:05, 06 maj 2015

ren133 napisał(a)
Metamorfoza spektakularna bardzo ładnie uporządkowała ten zakątek ogrodu Jutro pokażę M, bo teraz kieruje i zmęczony już trochę jest... wiesz jak to jest
Nie mogę się napatrzeć na hortensję pnącą - fajny efekt
A zdjęcia tawuły rewelacja!

Ciekawa jestem, co twój M powie. Może sam już na to wpadł inie wie, jak ci to powiedzieć, aby go wyciąć ?
Iwk4 23:06, 06 maj 2015

szemusia napisał(a)
Hortensja pnąca - takiej jeszcze nie widziałam.
Będę ją u Ciebie podglądać w sezonie

Beatko, w takim razie będzie dla ciebie częstszym bohaterem zdjęć
Iwk4 23:12, 06 maj 2015

Malgosik napisał(a)
Iwonko jest ciąg dalszy moich sadzonek angielskiej pelargonii
wszystkie się ukorzeniły

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=326

Małgosiu, byłam, pelaśkami się zachwyciłam. Szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo jedną taką sadzonkę pewnie bym sobie zapożyczyła
Malgosik 23:14, 06 maj 2015

tylko nie tnij tych tuj od linijki
Iwk4 23:16, 06 maj 2015

Malgosik napisał(a)
tylko nie tnij tych tuj od linijki

A myślałam, ze pod sznurek