Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:02, 09 sie 2015

Do góry
Renia, dzięki, pozdrawiam! Hortki jedynie w cieniu maja się ok, bez podlewania, te w słońcu/półcieniu trzeba lać

Gabrysiu, dziękuję, skleroza nie boli

Ozz, możliwe! Tylko skąd tu liguster, nikt nie ma w okolicy żywopłotu? Ptak może jakiś narobił? hehe Nie wiem czy to szwedzka królowa, kupowałam NN na ryneczku u nas, mam 2 szt - chyba za duże na QoS, choć kwiaty bardzo podobne Ale cudna jest i nie choruje!
Mikołajkowi nic nie robię, zasiał się sam (miałam w innym miejscu, tam już nie ma), ma super sucho przy krawężniku zaraz, dużo cienia (!) i kwitnie..

Sebek, a co zrobiłeś różom ze nie ten teges? Moje są ok, póki ich nie muszę kopczykować Kwitną non stop, nie wszystkie na raz ale zwykle choć 1/3-1/2 kwitnie, a reszta ma przerwę i kwitnie gdy te pierwsze maja przerwę

pozdrawiam!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:57, 09 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jest tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia

Zacząłem to czytać i przestałem, tak się mi śmiać chce

A z czego się śmiejesz z pierwszego posta no od czego trzeba zacząć a ja sobie przeczytam bo mi się takie chce.

pozdrawiam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:53, 09 sie 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
W ogrodzie dziś deszczowo teraz słońce żeby było i wszystko ruszy ładnie

Te zdjęcia są takie... azjatykie Choć nigdy nie byłem, to poczułem się jak w Tajlandii
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:48, 09 sie 2015

Do góry
O jeżuniu, ile u Ciebie róż kwitnie! U mnie w tym roku lipa z różami, ale... trudno
Moja codzienność - ogród Oli 12:45, 09 sie 2015

Do góry
Nie zniesę!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:39, 09 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
U Was jak u nas? Zasłużymy na deszcz???!!!

Sucho strasznie... Jednak niemal codziennie podlewamy i rośliny żyją. Najgorszy jest trawnik - jeszcze wczoraj część posypałem nawozem - i choć na razie jest spalony tylko przez słońce to nie wiem czy jeszcze bardziej teraz go nie załatwię...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:36, 09 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
U mnie runianka wypada co pewniej czas z niektorych miejsc. Szukam lrzyczyny i znależć nie mogę

Hmmmm, dziwne...Skoro je tniesz, to starzenie się roślin nie wchodzi w grę...
Czyżby krewetki?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:34, 09 sie 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Ależ one piękne Czy to kosmosy? Jeśli nie to napisz i się nie śmiej, że nie wiem.
Ogród wygląda rewelacyjnie, ja tylko poproszę szersze jego ujęcia by można było zobaczyć całość. Nie wiadomo jak spacerować, a chciałoby się.

Kosmosy - posiałem paczkę kilka lat temu i co roku mam siewki I co roku inne

Ogród do szerszych ujęć aktualnie się nie nadaje, bo upały zrobiły swoje... Jeśli trawnik się mi kiedyś ogarnie to wtedy zaproszę na spacer
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:30, 09 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Sebek, ja tak po prośbie do Ciebie A więc ...na której stronie masz instrukcje ciurkadełka? Bo coś mi tak świta, że to u Ciebie było

Jest tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia

Zacząłem to czytać i przestałem, tak się mi śmiać chce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:28, 09 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
twoja rozrzutość nie zna granic

zrób sadzonki nie zaszkodzi (lepiej uciac patyka i wcisnąć w ziemie )

ja pewnie zamówie bo potrzebuje teraz zaraz natychmiast ...niech no tylko sie ochłodzi.

Z chęcią hortensjami się podzielę, bo i tak wiosną wycinam większość badyli - cisa na pniu się ode mnie nie spodziewaj
Ogród z łezką II 10:35, 09 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu, super, że wypoczęliście Obiecali nam Irlandię i coś jeszcze, a pogodowo mamy co najmniej Chorwację lub Grecję Macham

Jakoś wcale nas nie cieszy ta egzotyczna pogoda...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:08, 09 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ależ one piękne Czy to kosmosy? Jeśli nie to napisz i się nie śmiej, że nie wiem.
Ogród wygląda rewelacyjnie, ja tylko poproszę szersze jego ujęcia by można było zobaczyć całość. Nie wiadomo jak spacerować, a chciałoby się.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 08 sie 2015

Do góry
Sebek, ja tak po prośbie do Ciebie A więc ...na której stronie masz instrukcje ciurkadełka? Bo coś mi tak świta, że to u Ciebie było
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 08 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba się dziś zaprzyjaźnie z moją wanną Albo z sąsiadami, bo baseny mają

Sebek dzięki lodowatej wodzie nawet nie odczułam dzisiaj tego rekordowego ciepła. Nawet nie zdążyłam się opalić bo niemal cały czas się moczyłam w wodzie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:37, 08 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Potaplaj się z dzieckiem w basenie

Nie zmieszczem się
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:31, 08 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Ja się czuję jakbym miała na zawał zaraz zejść

Potaplaj się z dzieckiem w basenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:25, 08 sie 2015

Do góry
Justyna, ja nigdy się nie zastanawiałem nad odmianą tych hortensji, skoro je kupiłem jako NN. Jednak jak teraz patrzę na zdjęcia w necie i opisy to w sumie.... pasowałyby Tylko ja zawsze byłem pewien, że to są ogrodowe, a one piłkowane by były? Człowiek całe życie żyje w kłamstwie

Także to mogą być Bluebird, ale mogę Ci tego obiecać Mogę za to je dla Ciebie przygiąć do ziemi i zrobić sadzonki

Alka - one u mnie są od chyba 2009 roku i zbyt kapryśne nie są - owszem, potrzebują dużo wody, ale nie narzekają na brak nawozu jak i stanowisko na jakim rosną Już któryś rok ich nie okrywam i nawet jak odbijają od ziemi to zawsze się pojawiają kwiaty - niezbyt powalającej wielkości (w tym roku to już w ogóle ), ale są
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 17:14, 08 sie 2015

Do góry
Choiny wystarczy posadzić nawet co metr albo więcej - i również gdzieś 1-1,5 metra od płotu jeśli chcesz je ciąć z dwóch stron
Nawożenie, zasilanie trawnika 17:09, 08 sie 2015

Do góry
Najlepiej trawnik podlewać nad ranem, skoro masz nawadnianie nastaw go na 4-5 rano Trawa po całym dniu jest mocno nagrzana i więcej wyparuje w powietrze niż wsiąknie w glebę - a nad ranem rośliny lepiej pobierają wodę

Żeby trawnik był idealny to najlepiej nawozić go co 3 tygodnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies