Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 13:02, 09 sie 2015

Renia, dzięki, pozdrawiam! Hortki jedynie w cieniu maja się ok, bez podlewania, te w słońcu/półcieniu trzeba lać

Gabrysiu, dziękuję, skleroza nie boli

Ozz, możliwe! Tylko skąd tu liguster, nikt nie ma w okolicy żywopłotu? Ptak może jakiś narobił? hehe Nie wiem czy to szwedzka królowa, kupowałam NN na ryneczku u nas, mam 2 szt - chyba za duże na QoS, choć kwiaty bardzo podobne Ale cudna jest i nie choruje!
Mikołajkowi nic nie robię, zasiał się sam (miałam w innym miejscu, tam już nie ma), ma super sucho przy krawężniku zaraz, dużo cienia (!) i kwitnie..

Sebek, a co zrobiłeś różom ze nie ten teges? Moje są ok, póki ich nie muszę kopczykować Kwitną non stop, nie wszystkie na raz ale zwykle choć 1/3-1/2 kwitnie, a reszta ma przerwę i kwitnie gdy te pierwsze maja przerwę

pozdrawiam!

Nikita 13:23, 09 sie 2015

Carola, widzę że nadajemy na tych samych falach…u mnie tak samo...woda się leje w ogródku cały dzień, limki przysychają zemdlone od upału a w kuchni w wielgachnym garnku stoi leczo.
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Madzenka 22:25, 09 sie 2015

Karolina nie polewałaś tych limelight wodą ze szlaufa? U mnie na patelni i nic a nic nie przypalone
Pszczelarnia 13:38, 10 sie 2015

Karola, a to przędziorek na Limlight-ach? U mnie tak spaliło hortensję wiosną przesadzaną - nie mogła pobrać wody.
kitek81 13:44, 10 sie 2015

Szkoda tych hortek! Na szczęście reszta daje radę i kwitnie na całego
jankosia 13:49, 10 sie 2015

Karola, a na takiego przędziorka na magnolii to mydło czosnkowe wystarczy? Mam takie liście na jednej magnolii i myślałam że to grzyb bo podlewanie ona ma z góry a ty przędziorek mówisz . U Krysi też jedna ma takie liście i gdybałyśmy co to też może znaczyć. Czego użyłaś?
malkul 14:16, 10 sie 2015

widze że wpadłaś już w wir zajęć i nawet wspomnienia po wczasach nei zostawiłas
Juzia 16:06, 10 sie 2015

Mam buksa!
Żyje i jest bardzo ładny!
Dzięki!
popcorn 17:31, 10 sie 2015

Limki brzydkie przez przedziorka. Pryskalam, ale za pozno, a potem przyszly upaly i moj urlop limki rzadko podlewam, a po przedziorku nie bylo juz co zbierac mam nadzieje w przyszlym roku beda ok

Moniko, pryskalam chyba topsinem, przybajmniej magnolii pomoglo. To samo stalo sie z wawrzynkiem, ale on zrzucil dla odmiany wszystkie liscie. Masakra, jak nie urok to...

Pozdrowienua spod Augustowa
popcorn 17:32, 10 sie 2015

Gosia, cofnij sie troche, pare fotek wrzucilam

Magda, pozdrawiam! Leczo w sloikach czeka na zime

Juzia ciesze sie, pozdrow Anite