Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Milka 13:16, 08 sie 2015

Miałam o dalie pytać, ale już widzę nową, co kwitnie, białą siewce jezówki śliczny portrecik strzeliłeś
Sebek 13:24, 08 sie 2015

aga_pe napisał(a)
Ja od Ciebie zgapiłam bodziszka...i bardzo jestem zadowolona. Szybko zadarnia i przynajmniej w jednym miejscu mam chwasty z głowy

Te bodziszki są świetne I na dodatek długo trzymają się zimą!
Sebek 13:25, 08 sie 2015

ana_art napisał(a)
Sebek a musisz mocno ograniczać runiankę? bo ja ostatni wyciągam ją z długimi korzeniami z miejsc nie pożądanych i wsadzam w inne miejsce

Nie muszę Lekko ją koryguję i tyle
Sebek 13:28, 08 sie 2015

Milka napisał(a)
Miałam o dalie pytać, ale już widzę nową, co kwitnie, białą siewce jezówki śliczny portrecik strzeliłeś

Dalii mam aż dwie odmiany I tą co lubię została mi jedna sadzonka, a te drugie rosną jak głupie i chyba nawet nie wykopię wszystkich na zimę, bo ile można ich mieć?

Siewek mam mnóstwo - zresztą znasz powód dlaczego
Milka 13:33, 08 sie 2015

I słuszniei wiem
16:01, 08 sie 2015
Te twoje niebieskie-fioletowe hortensje to blue bird czy inne ?
AlKa 17:04, 08 sie 2015

U mnie bule bird jakos marnie rośnie, niby są pąki ale nie chce kwitnąc i podsychają jej liście. Rośbnie w półcieniu gleba kwaśna. Nie mam pojęcia co jej nie pasuje.
Sebek 17:25, 08 sie 2015

Justyna, ja nigdy się nie zastanawiałem nad odmianą tych hortensji, skoro je kupiłem jako NN. Jednak jak teraz patrzę na zdjęcia w necie i opisy to w sumie.... pasowałyby Tylko ja zawsze byłem pewien, że to są ogrodowe, a one piłkowane by były? Człowiek całe życie żyje w kłamstwie

Także to mogą być Bluebird, ale mogę Ci tego obiecać Mogę za to je dla Ciebie przygiąć do ziemi i zrobić sadzonki

Alka - one u mnie są od chyba 2009 roku i zbyt kapryśne nie są - owszem, potrzebują dużo wody, ale nie narzekają na brak nawozu jak i stanowisko na jakim rosną Już któryś rok ich nie okrywam i nawet jak odbijają od ziemi to zawsze się pojawiają kwiaty - niezbyt powalającej wielkości (w tym roku to już w ogóle ), ale są
17:39, 08 sie 2015
twoja rozrzutość nie zna granic

zrób sadzonki nie zaszkodzi (lepiej uciac patyka i wcisnąć w ziemie )

ja pewnie zamówie bo potrzebuje teraz zaraz natychmiast ...niech no tylko sie ochłodzi.
Donia72 22:21, 08 sie 2015

Sebek, ja tak po prośbie do Ciebie A więc ...na której stronie masz instrukcje ciurkadełka? Bo coś mi tak świta, że to u Ciebie było